Mamici de sept-oct 2006 (41)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by putzuruca
Fetelor, imi amortesc mainile atat noaptea cat si ziua. Si inca ceva...uneori simt in zona coastelor sau mai bine spus in partea inferioara a coastelor, niste furnicaturi. Voi ati simtit asa ceva?

eu am avut mari disconforturi din motivul asta la sarcina cu alex. La inceput asa au aparut, ca niste furnicaturi la baza coastelor, pe partea stanga erau la mine, in dreapta nu aveam. In timp, pe masura ce a crescut burta au devenit ca niste amorteli si apoi ca o durere ca si cand terminatia coastei mele dintr-un anume punct (caci puteam localiza clar locul unde ma durea) ziceai ca se freca toata ziua de ceva si devenise "rana". Asa o senzatie de durere ma lua. Era pregnanta durerea cand stateam in fund. La sarcina asta sper sa nu mai apara ca vad ca totul e mai putin rigid, pot sa si dorm mai bine, pot chiar sa dorm pe-o parte usor aplecata spre fatza (pana se sprijina burta de saltea), lucru pe care nu-l puteam face la sarcina cu alex ca simteam ca ma apasa.
Dar eu am bagat-o la capitolul "de-ale gravidei" si am dus-o asa pana aproape de nastere.

.......in 23+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

eloise la mine bebe avea la 21 saptamani 470 grame plus/minus 75 grame. Eu nu cred ca ti-a fost interpretata bine greutatea bebelusului in timpul ecografiei.
La mine eco morfologica a durat o ora, din care o jumatate de ora doctorul a analizat inima.

Ignatica

29 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Ce ma intriga teribil este ca toate celelalte masuratori, diametrul biparietal, lungimea femurului, circumferinta abdominala, circumferinta craniana etc sunt conforme acestei varste a sarcinii, 22 de saptamani. Am verificat si eu dupa tabelele de pe internet. Si atunci, daca greutatea corporala se estimeaza luand in calcul aceste valori, cum e posibil ca rezultatul obtinut---greutatea estimata a lui bebe----sa fie la jumatatea celei normale?
Trebuie sa fie o greseala. Echograful, doctoritza, nu stiu... Ma duc maine sa vad. tineti pumnii din nou.
Da Try ai dreptate, si eu m-am gandit ca echo asta numai morfologica nu a fost. Dar nu stiu cum eu de echo morfo ca atare, adica aceea care dureaza peste jumatate de ora, nici n-am auzit sa se faca in Iasi. (MamiLiLi, Mexxa voi ati facut echo asa cum zic fetele din Bucuresti? Recomandati-mi si mie o clinica/un doctor!) E ciudat. Imi fac fel de fel de griji...
Nu stiu ce-i cu doctorita mea... Fac si eu comparatii si ma ingrijorez. Fapt e ca are o reputatie excelenta si, cum spuneam, nimeni nu s-a plans niciodata de ea, n-a dat rateuri etc. Dar chestiile astea cu vizitele rare si cu echo ma cam nelinistesc. Si de acum e si cam tarziu s-o schimb. Voi ce ziceti?
Putzuruca ma mira ce spui tu...Cum sa-ti fie indiferent cu cine nasti?Increderea in doctorul tau e esentiala. Chiar trebuie sa crezi ca e cel mai bun! Nu vezi si tu cate grozavii se intampla, si o parte din ele sunt sigur din cauza neglijentei sau ignorantei sau nepasarii medicilor! Doamne fereste! E extrem de important sa te urmareasca si sa te asiste un bun profesionist!

Eloise 22 cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by princess
Adevarul este ca in analize concentratia fierului (sideremia) mi-a iesit buna, in schimb hemoglobina, hematocrit-ul si eritrocitele sunt sub limita inferioara! Si eu stiam ca ar fi bine sa iau fier mai des, dar mi-e teama sa fac asta de capul meu! Dr. mea considera ca sunt suficiente suplimentele pe care mi le-a dat, chiar cu ametelile pe care le am! In schimb medicul de familie are o opinie cu totul contrara!

Nici eu nu m-as grabi sa iau alte suplimente dedicate (cu mar fi supliment de fier, supliemnt de calciu etc) fara acordul unui medic si fara un set de analize. Singurele vitamine care nu necesita prescriptia medicului (nu dpdv legal, ci dpdv al sigurantei ca faci ceea ce trebuie) sunt Materna sau Prenatalele. Ele sunt un complex de multi-vitamine, adica nimic nu e continut in cant. mare, ci doar cat sa ofere un minim zilnic.
Nu m-as baza prea tare nici pe parerea dr. de fam. caci el nu-i specializat pe problematica gravidelor.

.......in 23+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georox spune:

Adameasca, in august cred ca voi sta si eu mai mult prin Buzau, asa ca poate ne vedem atunci. Deci sa nu imi fac griji in legatura cu greutatea ? Si totusi, sper sa nu iau mai mult de 5 kg pana la sfarsitul sarcinii.

Pufy mi-ai facut o pofta nebuna, nebuna, nebuna de papanasi . In weekend fac si eu, caci azi sunt mult prea obosita. Multumesc de reteta, insa e branza proaspata de vaci sau felii si scursa de zer, ca nu pricep .

try multumesc de informatii,insa eu intrebam despre exsudatul faringian, pentru ca vrea sa imi faca si din asta. Din cate am citit, se poate depista streptococul de tip A.

tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Tasia, felicitari pentru examen si bafta in continuare!!!!!!!!!! De carcei am si uitat sa spun. Sambata dimineata pe la 6 am sarit din pat de l-am trezit si pe sotul meu. L-am speriat f tare ca nu stia ce-i cu mine. Mi se pun carcei in spatele genunchiului, la gamba. Asta nu m-a ingrijorat f tare pt ca Elevitul l-am luat cand si cand dar acum de cand cu carceii incerc sa-mi iau vitaminele zilnic.

Fetelor, nu mai am nici un chef de serviciu. Ma trezesc greu dimineata si plec fara chef. De abia astept sa-mi iau concediu. Off...si mai e f mult pana pe 17 iulie cand intru in concediu de odihna. Nu ma mai pot concentra de loc si uit si f repede. De exemplu dimineata am intrat intr-un magazin sa-mi iau apa plata si i-am spus vanzatoarei ca vreau o sticla de apa aplata la 2l. Cand sa iau apa din frigider, uitasem de care apa am cerut.

putzuruca 24+ cu ?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20061002/dt/7/k/e5fe/preg.png
http://photos.yahoo.com/roxpanait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Try, mie mi-a dat Elevit in loc de Materna! Nu stiu care sunt mai bune! Este adevarat ca dr. mea are niste idei foarte fixe si nu prea o sucesti pe ea cum vrei! Pe analize s-a uitat, dar a zis ca sunt suficiente suplimentele pe care le iau! Asta se intampla cu vreo 2 sapt. in urma, iar atunci nu aveam ameteli! Acum am vorbit telefonic cu ea si nu prea m-a lamurit! A zis sa beau mai multe lichide si sa ma odihnesc! Cred ca cel mai potrivit ar fi sa mai ajung la o consultatie la ea!

Alina
24+ cu

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;28/st/20060928/dt/7/k/db93/preg.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eloise

[b][green]Ce ma intriga teribil este ca toate celelalte masuratori, diametrul biparietal, lungimea femurului, circumferinta abdominala, circumferinta craniana etc sunt conforme acestei varste a sarcinii, 22 de saptamani. Am verificat si eu dupa tabelele de pe internet. Si atunci, daca greutatea corporala se estimeaza luand in calcul aceste valori, cum e posibil ca rezultatul obtinut---greutatea estimata a lui bebe----sa fie la jumatatea celei normale?

De ce nu te duci tu frumusel la cabinetu ldr. tale sa-i pui aceasta intrebare exact cum ai formulat-o mai sus!??!?
Sigur va admite si ea ca undeva e o greseala. Si stii cum e? Uneori, cand medicii vad ca au de-a face cu paciente carora le pasa si nu se lasa pe-o ureche, care se duc acasa si mai studiaza un pic problema si-o intorc pe toate fetele, au grija mai multa pe viitor ce fel de concluzii trag pt ca vad ca au de-a face cu o pacienta mai "preocupata" (nu ca celelalte ar fi nepreocupate), nu stiu cum sa spun, cu o pacienta care are curajul sa intrebe "da' de ce domnu' dr.?"

.......in 23+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Eloise, spun sa nu mi se pare vital sa nasc cu medicul care imi urmareste sarcina pt ca nasterea in sine nu tine de medic ci de mama natura iar medicul este acolo doar ca sa ajute. Asa cum spunea cineva acum cateva zile, nu mai stiu cine, nasterea se poate face f bine si cu moasa fara a fi nevoie de medic. Iar faptul ca se intampla atatea nenorociri, astea se intampla si daca esti cu un medic f bun si daca nu. Deci, nu conteaza medicul f mult, cel putin asta e parerea mea.
Medicul meu este o profesionista si am auzit despre ea numai lucruri bune, insa daca nu va putea fi langa mine in momentul nasterii, asta nu inseamna ca eu nu voi putea naste in siguranta sau voi pune viata copilului meu in pericol. In acel spital nu numai medicul meu este bun ci si ceilalti.

putzuruca 24+ cu ?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20061002/dt/7/k/e5fe/preg.png
http://photos.yahoo.com/roxpanait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Putzuruca esti curajoasa, increzatoare eu as cam plange dupa dr meu. Nu stiu pe mana cui cad...in caz ca nu vine...eu chiar tin sa vina medicul meu ...Normal ca as putea naste si cu dr de garda...la o adica am mai auzit cazuri si au nascut suuper repede si usor, dar am si eu fixul asta...

Itzy-Bitzy
25+ cu Ana-Maria
POZE

Mergi la inceput