Mamici de sept-oct 2006 (41)
Raspunsuri - Pagina 19
princess spune:
Marta, dar tie cum ti-a iesit concentratia fierului in analize?
Alina
24+ cu
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;28/st/20060928/dt/7/k/db93/preg.png
try spune:
quote:
Originally posted by floricika
buna burtici
Fetelor, Lexi este bine, si ea si bb, atat va pot spune.
Legat de dopul gelatinos, eu sunt aproape convinsa ca l-am pierdut acum vreo doua luni, cand mi-a zis si doctorita aia ca am colul usor deschis....din ceea ce ai descris tu Try, cam asa era, decat ca nu l-am vazut pt ca deja cazuse in wc. Si de fiecare data uit sa il intreb pe dr despre astaDaca l-am pierdut atunci, ce inseamna? Ca infectiile pot ajunge mai usor la bb?
Eu aseara nu m-am simiti bine deloc, am avut niste dureri mari de burtica, nu stiu daca au fost contractii, burtica era tare, si ma durea si ma intepa, si ma durea si spatele....m-am speriat foarte tare. Am luat No-spa si m-am culcat. Acum vad ca sunt bine.
Cam prea devreme sa pierzi dopul... Habar n-am daca odata pierdut (sa zicem la 20 de sapt.) se reface la loc. Si iarasi n-am habar daca poti merge cu sarcina fara probleme pana la capat odata pierdut dopul atat de devreme. Eu ma astept sa fi aparut niste simptome ca e ceva in neregula daca pierdeai dopul. Daca nu a fost un dop tare, consistent ce-ai pierdut, ci doar o masa gelatinoasa, eu zic ca a fost altceva, nu dopul, chiar daca semana al naibii de bine cu descrierea dopului.
.......in 23+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
quote:
Originally posted by Georox
Azi am fost la analize si joi trebuie sa ma duc la analiza pentru streptococul tip B. Dar a zis ca imi ia secretie si din gat. Asta pentru ce mai e ? Ca nu am intrebat.![]()
Cred ca streptococul B e cel care e destul de comun la femei (30% di ngraidute sunt depistate cu el), dar e ustiam ca analzia asta se face cu putin timp inainte de nastere caci el paote aparea, disparea etc. Ratiunea pt. care se face analiza e pt. bebe. Noi n-avem ncii u nfel de simptome si nu-i periculos pt. noi, dar pt. bebe poate fi (nu periculos in sensul de letal, ci ii poate crea nu-sh ce probleme). Din motivul asta, mamelor care au streptococul li se administreaza prin perfuzie un antibiotic cu cateva ore inainte de nasterea vaginala (parca la cezariana nu se administreaza).
Sper sa nu ma insel si sa fie vorba de streptococul B ce-am descris eu aici. L-am avut si eu la nasterea cu alex si doar a trebuit sa amintesc asistentelor sa nu uite sa-mi administreze antibioticul. Nimic deosebit in rest.
.......in 23+ sapt.
martha78 spune:
Princess, mie la inceputul sarcinii mi-a iesit hemoglobina 10, ceea ce nu-i bine si de atunci iau fier, apoi cand am repetat analiza mi-a iesit 12 si continui sa iau asa pe toata perioada sarcinii; daca iei si alt supliment vitaminic este bine sa-l iei la o ora diferita fata de suplimentul de fier
Martha 28 sapt 
try spune:
quote:
Originally posted by eloise
De exemplu acum m-a chemat la urmatorul control la 32 de saptamani. Poftim! Cine rezista 10 saptamani? Si inainte de asta fusesem la 12 sapt, si m-a programat sa ne revedem in sapt 22(bine, ca intre timp am mai fost la ea cu niste mici probleme). Eu mi-am pus in cap sa merg maine la o alta echografie, la un radiolog pur si simplu, asa cum fac fetele din Bucuresti. Dupa cum zic ele, acolo o echo morfo dureaza in media 30 de minute si mai bine, iar la mine a durat maaaaaxim 15 min. Ma rog, am incredere in doc, si nu-s eu in masura sa o judec, da' parca totusi...in Bucuresti de ce se face asa, si la noi nu
1. controlul unei gravide in ziua de azi se face cel putin lunar la varsta asta a sarcinii si daca totul e in regula cu sarcina si nu-s alte probleme/complicatii. Nu vad nici o ratiune medicala pt. care sa fii chemata de-abia peste 10 sapt. Mai ales ca vei traversa o perioada importanta cand se pot intampla multe si e vitala interventia medicala (caci ea poate face diferenta in viata bebelusului- iar asta presupune depistarea unor eventuale probleme din timp - ori cum sa le depisteze un medic daca el n uface control 10 sapt.? Tensiunea ta sanguina, masurarea evolutiei uterului, palparea pozitiei, ascultarea batailor inimii sunt semne vitale pt. o buna evolutie a lui bebe. plus ca in perioada asta e indicat sa faci si testul de glucoza pt. depistarea unui eventual diabet gestational.
Banuiesc ca nu ai de gand sa stai 10 sapt. fara sa mergi la un medic...just for your peace of mind...
2. o eco de 15 minute numai morfologica nu este. Oricat de meserias ai fi ca ecografist, n-ai timp sa masori toate cele specifice unei eco morfologice in doar 15 minute. Ori a fost eco obisnuita si te-a taxat ca morfologica, ori trebuia sa-ti faca morfologica (nu stiu daca ai mai facut eco morfologica pana acum) si medicul n-a avut chef, rabdare etc. sa o faca cum trebuie, ori tu ai inteles gresit cu mca trebuie sa fie eco morfologica si de fapt era vorba de eco obisnuita.
Oricum, la o ecografie nu viteza efectuarii conteaza, ci calitatea/precizia masuratorilor.
Daca ceea ce trebuia sa faci tu era ecografia morfologica, te sfatuiesc sa mai faci una, cu toti banii suplimentari pe care-i dai. Cel mai probabil ca rezultatele sa fie bune asa cum ti-au iesit la eco de ieri, dar asta nu inseamna ca eco de ieri a fost o eco profesionista.
.......in 23+ sapt.
princess spune:
Mie hemoglobina mi-a iesit 11, dar fierul (sideremia) 106 si dr. zice ca am fier! Dar din cate stiu eu scaderea hemoglobinei are legatura directa cu fierul!Ce Doamne iarta-ma sa mai inteleg?
Alta chestie legata de fier: am inteles ca este bine sa se ia in asociere cu acid folic!
Alina
24+ cu
try spune:
quote:
Originally posted by eloise
[b][green]Vaaaaaaaaaaaaai Inni tot mai tare ma sperii! Bebe al meu cica are 188 de grame acum, la 22 saptamani. Mi se pare imposibil. Asa a zis doctoritza, asa a si scris in carnetul gravidei la "Diagnostic echografic". Maine ma duc neaparat la alt echo pt o alta opinie. Am ce ma stresa!
Parerea mea e ca e eroare de masurare sau de transcriere. Un dr. ar fi trebuit sa-si faca probleme cand un bebelus are jumatate din greutatea medie. Dar zic ca e prematur sa-ti faci probleme pana nu ajungi la o alta eco. Poate ca dr. ta e buna pe alte parti si n use pricepe prea bine la ecografii (aici medicii ecografisti sunt separati de ginecologi ca specializare, foarte putini sunt cei care le fac pe maandoua).
.......in 23+ sapt.
tasia spune:

Am mai scapat de un examen !!!
Credeam ca o materie cum e Semiotica nu poate fi inteleasa si prelucrata de creier. Dar uite ca se poate, am luat 7 si sunt extrem de fericita ![]()

Imi pare nespus de rau pt ce i sa intamplat mamicii de la iulie-august
Am incercat sa nu pun foarte mult la suflet, mai ales ca sunt si asa stresata cu examenele, dar nu am putut sa ma abtin 
putzuruca si mie imi amortesc mainile ziua, noaptea ma chinui cu, carceii 
Eu nu ma stresez prea mult cu greutatea bebeului, am vazut ca ati dicutat despre asta, al meu la 23 sap. avea 700 gr ![]()
Ma duc sa
, nu vreau sa ma duc inseptembrie la restante, poate nasc pe acolo ![]()
24 + 
pozele noastre
bebe
try spune:
quote:
Originally posted by princess
Eu cu treaba asta ma lupt de vreo saptamana si merg prin casa tinandu-ma de pereti! In plus, cateodata ma apuca si varsatul! Mie mi-a iesit in analize "anemie usoara", iar ca suplimente mi s-au prescris: Elevit 1/zi, CalCVita 1 la doua zile, Sorbifer 2/saptamana. Dr. mi-a zis ca fierul nu trebuie suplimentat chiar daca am anemie, iar eu nu stiu ce sa mai inteleg! Voi ce suplimente luati?
Pune mana si ia Prenatale sau Materna de la tine putere. Nu-ti trebuie acordul unui medic pt a lua vitamine de sarcina. Unii medici sunt atat de incapatanati si de categorici in parerile lor incat ajung sa prescrie oricui sau nimanui o anumita chestiune, doar pt. ca ei personal nu cred sau cred cu tarie in acea idee.
Eu n-am asteptat niciodata sa ajug la medic ca sa iau Materna. Le-am luat imediat ce-am aflat ca-s insarcinata. Iar la alex le-am luat din a 3-a zi dupa ovulatie (ma asteptam sa raman insarcianta dupa graficul de temp.).
Dar pe mine m-ar nelinisti sincer o stare permanenta de ameteala. Oricat sunt ametelile de normale in timpul sarcinii, persistenta si frecventa lor zilnica mie nu-m isuna a "normal". E undeva o problema pe care trebuie s-o indrepti. Ca e vorba de lipsa de vreo vitamina sua minerale, ca e alta cauza, nu stiu sa-ti spun, dar parerea mea e ca nu trebuie sa lasi lucrurile sa mearga de la sine. O carenta indelungata de anumite vitamine sua minerale (daca ar fi vorba despre easta, spre exemplu) iti produce tie neplaceri ulterioare (nu neaparat lui bebe care isi trage necesarul din rezervele tale). De-asta simtomele gen: caderea parului, slabirea dintilor, pierderea lor etc. erau simptome comune pe vremea mamelor si bunicilor noastre. Nu se punea accent pe calitate hranei si nu se administrau suplimente de vitamine si minerale. Multe femei neglijau aspectul hranei si normal ca ramaneau fara rezerve. Apoi urma alaptarea care secatuieste organismul si mai tare daca nu acorzi importanta aliemntatiei. Astfel ca aceste femei stateau mai bine de 6-12 luni cu rezerve scazute. Iar asta ducea automat la rezultate precum slabirea parului/dintilor.
Dar ma gandesc ca paote fi si o alta cauza a acestor ameteli decat o usoara anemie. Acest diagnostic ti s-a pus in urma unor analize de sange sau o fost doar o simpla apreciere a medicului uitandu-se ce culoare au ochii tai?
.......in 23+ sapt.
martha78 spune:
Daca iei si Elevitul, nu-i nici o problema pt ca contine si acid folic, iar valoarea normala a hemoglobinei este intre 11-15, dar cum e un pic la limita este bine sa iei mai ales in timpul sarcinii cand nevoile de Fe se dubleaza
quote:
Originally posted by princess
Mie hemoglobina mi-a iesit 11, dar fierul (sideremia) 106 si dr. zice ca am fier! Dar din cate stiu eu scaderea hemoglobinei are legatura directa cu fierul!Ce Doamne iarta-ma sa mai inteleg?
Alta chestie legata de fier: am inteles ca este bine sa se ia in asociere cu acid folic!
Alina24+ cu
![]()
Martha 28 sapt