Help! Arsura

Help! Arsura | Autor: acusor

Link direct la acest mesaj

Cu ce se tratateaza arsura de gradul I?
Fetita vecinei mele a pus mana pe usa de la aragaz care e de sticla. I s-a luat pielea de pe palma. Nu stiu daca e gradul I sau II. I-a dat bunica cu miere si a bandajat-o cu pansament steril.
Ce sa faca?

Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Stiu ca, de multe ori, leacurile babesti dau rezultate. Dar la copilasi cred ca e mai bine sa cumperi de la farmacie unguente speciale. In plus, ar trebui s-o vada un medic, sa stabileasca gravitatea arsurii.

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Acum e prea tarziu, dar, imediat dupa arsura, ar fi trebuit sa tina mana in apa rece vreo jumatate de ora - nu-i leac babesc, chiar am citit intr-o carte de prim ajutor.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Am citit si eu repede in "Mama si copilul" si i-am spus sa sune medicul. I-a spus ca vine.
S-a dus la farmacie sa cumpere Bioxiteracor (parca asa ii zice). Eu m-as fi dus la camera de garda la Budimex.
Pe moment nici nu stii ce sa faci. La apa rece nu m-am gandit.
Oricum, e buna si mierea. Soacra mea a cazut cu mana in tuciul cu untura si pe unde nu s-a dat cu miere a facut vezicule d-alea.

Offf, cu copiii astia mici. Era in premergator cu amandoua bunicile langa ea. Tre' sa fii cu ochii in 14.

Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella2000 spune:

Acusor, sunt de acord cu Akella,

dar imediat dupa arsura trebuie impachetat cu cartof razalit! si
" bioxiteracor" era bun ca spray, nu stiu daca mai exista...
sa scape cu bine! stiu care au fost lipiti de teracota si nu au ramas urme! Doamne ajuta!

ella2000 si printesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

si eu m-as fi dus direct la urgenta.mie mi-e teamasa folosesc medicamente fara sa fie prescrise de dr,mai ales la fata.dar de gustibus.
stiu ca e bine sa fie zona f mult aerisita.mai ales daca nu e arsura grava cred ca se poate.stiu de la un prieten din Ucraina ca produsele apicole sunt f bune pt arsuri chiar f grave.fetita lui s-a ars rau de tot la soba si a mers la un o pers care prepara produse apicole pt arsuri.a facut tratament indelungat si zona arsa arata remarcabil de bine.miere,laptisor de matca,tinctura de propolis(numai dupa 4 ani) sunt f bune.
multa sanatate fetitei.

de fetita cu fundita

Uite atat suntem de mari

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Of!Of! Nu trebuia nici o miere... apa rece si fuga la spital sa ii curete rana si sa ii dea cu niste unguente! Vb in cunostinta de cauza pt ca noi am patit-o rau cu Matei cand avea 1 an...si a ramas cu cicatrici care nu cred ca se vor mai corecta vreodata...

mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 9 luni
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

si eu stiu ca primul ajutor e cu bagatul in apa rece si scoaterea rapida (sau taierea) hainelor daca zona a fost acoperita.
apoi bineinteles rapid la salvare.
eu nu prea ma incred in cazurile babesti. adica sunt de acord ca sunt bune in anumite situatii insa nu in toate. de-aia e mai bine sa stabileasca medicul gradul de afectiune si tratamentul.

cuptoarele sunt f periculoase. eu mi-a luat electric si tot asa gandindu-ma la bebe, am optat sa dau bani mai multi ca sa iau unul cu 3 geamuri la usa ca sa nu arda. plus ca cel electric se poate pune si la semi-inaltime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Daca i s-a luat pielea de pa palma este musai sa consulte medicul - si nu la Budimex (au patit-o niste prieteni, s-au dus degeaba acolo cu copilu) ci la Grigore Alexandrescu, acolo e sectie pentru arsuri.
La o arsura mai mica (Cristi s-a oparit pe picior cu apa fierbinte, cand am fost la mare) e bun Bioxiteracor.

Sanatate

Ingrid si Cristi 3 ani si 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Andreea, a vazut-o medicul? E musai sa o vada, daca i s-a luat pielea este grad mai mare, adica mai grav.

Primul ajutor consta in ce a spus Emanuela: apa rece si desfacut hainele, daca nu sunt lipite de arsura. Daca s-au lipit se lasa asa.

Nu dati cu miere, albus sau mai stiu eu ce, pot face rau pe o rana deschisa.

Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame Puiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Am citit intr-o carte de medicina:
la arsuri primul ajutor este"suficient ca pielea inrosita sa se badijoneze cu alcool dublu rafinat" adica spirt med. se pune un pansament steril sau daca nu e un prosop curat.sa mearga urgent la medic. stiu ca vi se va parea barbar tratamentul cu spirt dar sa stiti ca nu ustura ci ia senzatia de arsura imediat.se aplica si la arsurile de la plaja.
e total gresit sa dai cu alifii sau miere.
La fel de gresit sa dai cu spirt pe o julitura sau taietura se spala locul cu apa si sapun si se clateste cu apa oxigenata si rivanol sau macar una din ele.
BIOXITERACORUL SE NUMESTE ACUM OXIMED SI E BUN LA ARSURI
' a

9

Mergi la inceput