Help! Arsura

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Raspund si eu cam tarziu si fara sa spun ceva nou. EU M_AS DUCE CU EA DIRECT LA URGENTA!
Fara miere si alte leacuri babesti in cazul asta.

Poze
www.dropshots.com/day.php?userid=96354&cdate=20060401&ctime=072944" target="_blank"> filmulete

dede, Adi 5ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bmb spune:

Dute cu copilul direct la Gr. Alexandrescu la sectia arsi, dupa cum a spus si Ingridnen, pt ca arsurile la nivelul palmei pat lasa cicatrici f urate putandu-se ajunge chiar la imposibilitatea extensiei palmei datorita cicatricii. Daca spui ca s-a luat pielea nu mai e de grd I ci probabil de grdII si pe langa pansamente sterile e necesar si un antibiotic.

Multa sanatate
Beatrice si Denisa(20.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Deja a venit mamica de la servici si este cu ea la Budimex.
Asteapta o anumita doctorita chirurg recomandata de medicul pediatru.

Cand am iesit eu afara cu Teo, deja toata palmuta fetitei era o mare basica, inclusiv si buricele degetelor. Se pare ca arsura a fost grava si mierea n-a ajutat-o sa nu faca basici.
Parintii sunt suparati tare pe bunici. Faceau mancare pentru maine (sunt mosii de vara) si fetita era cu premergatorul. Acum imi spune una dintre ele ca, efectiv, i-a dezlipit palmuta de pe usa aragazului.
Offff.
Astept sa vina de la spital sa-mi spuna ce i-a facut. Inca o astepta pe dr., ca e in operatie.

Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Adevarul e ca la copil nu as pune miere ,m-as duce cu el la spital daca ar fi cazul (Doamne fereste !) ,dar mierea am incercat-o pe mine ca am talentul sa ma ard mereu la aragaz si e foarte eficienta ,dispare usturimea si daca nu e arsura foarte profunda ,se vindeca foarte repede si nu mai ies basici .Cu copilul insa ,nu-i de gluma si nu cred ca e bine de experimentat treburi de astea .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

E buna mierea, dar, din pacate, bunicile au pus otet inainte.

Pana la urma, fetita este internata la Grigore Alexandrescu. Nu stiu cat o tine acolo. Se pare ca va ramane cu semne. I s-a pus o atela, i-au spart basicile si i-au dat cu ceva. Au internat-o sa-i urmareasca evolutia. Au pus-o si pe perfuzii.

Deci, sunt super revoltata. Dupa ce s-a intamplat, bunica a sunat-o pe pediatra. Aia (ca nu pot sa spun mai frumos) a zis ca vine sa vada despre ce e vorba. A venit dupa aproape 3 ore. S-a uitat si a trimis-o la Budimex la nu stiu ce chirurg. Acolo, la camera de garda, i s-a spus sa astept ca dr. e in operatie.
A asteptat-o 4 ore ca sa-i spuna sa se duca la Gr. Alexandrescu ca nu mai au sectie de arsi de 10 ani.

NU PUTEA PEDIATRA SA-I SPUNA DE LA INCEPUT SA SE DUCA LA GR. ALEX.?
LA BUDIMEX, AIA DE LA CAMERA DE GARDA NU STIA NICI EA CA NU E SECTIE DE ARSI?

Pupici
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si noi am fost internati la Grigore la sectia de arsuri. Nu doresc nimanui sa ajunga acolo. Dar e pe maini bune, medicii sunt f buni si sufletisti, nu am dat spaga. Am scris si mai sus cred ca la noi vor ramane cicatrici pe viata. Eram amandoi in bucatarie si Matei de-abia invatase sa mearga in picioare... pe aragaz un ibric cu ceai facut ceva mai devreme si lasat de sotul meu pe ochiul din fata.... Nu va spun ce a urmat. Nu va spun cat am suferit si ce procese de constiinta ne facem si in ziua de azi.
Sper ca totusi la ea sa fie o arsura mai usoara, daca s-a facut basica e bine... la noi s-a luat pielea cu toul si arsura a fost profunda. Sa ne tii la curent si daca mai aveti nevoie de informatii scrie-mi pe PM.

sanatate!

mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 9 luni
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Fetelor,nu puneti nimic pe arsura in afara de apa rece!!Arsura continua in profunzime daca nu puneti apa rece imediat ca sa raceasca rana! Pe urma imediat trebuie mers la medic,arsura este o poarta de infectii daca nu este tratata corespunzator!!
Saraca fetita,sper sa se faca bine!
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

F bine ca ati dus-o la spital, in prima faza trebuie avut grija sa nu se infecteze. Dupa ce se formeaza crusta, o zi-doua, trebuie sa o dati de vreo doua ori pe zi cu ungvent pentru tratarea arsurilor cu propolis ( trebuie sa gasiti al apicola) sau la farmacii si daca faceti tartament cu acest ungvent nu vor ramane garantat semne. Este si ceva spray cu propolis, f bun. Eu am suferit arsuri de trei ori in viata mea, prima data la 1,5 ani, pe tot antebratul drept, am picat cu manuta pe un radiator pe care incalzeau lapte, a doua oara pe fata pe la 8 ani si a treia oara pe gamba cu apa clocotita la scoala, in clasa a 7-a la o curatenie generala comunista. Nu am nici o cicatrice si de fiecare data am folosit acest ungvent. Sa-l luati neaparat, sa va fie de folos si sa nu ramana nici un semn, pupici.
Silvi si bebe Alain (19.01.2006)

poze

Mergi la inceput

claujro, multumesc frumos. Dr. cu care a nascut vecina mea, i-a recomdat pe cineva acolo. Sper sa fie bine. Daca e nevoie de ceva, iti trimit PM. Imi pare rau ca ati patit asa necaz. Un special pentru Matei si inca unul pentru Mara. Ai niste copii superbi!

Silvi, cum il cheama pe unguent? sau pe spray? Sper sa nu ramana cu semne, ca ceva piele tot i s-a luat. Practic, bunica i-a dezlipit palmuta de pe geam. Sub degetul aratator era luata putina piele.

Va tin la curent si multumesc inca o data tuturor pentru sfaturi.

Pupici
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Acusor, acum au mai multe denumiri, ea trenuie sa ceara ungvent cicatrizant pentru arsura cu propolis si sparay pentru tratarea arsurii cu propolis. Daca cumva nu gaseste la farmacie si incrce la apicola, de cand apare prima crusta trebuie dat zilnic. sa se faca bine micuta, pupicei.
Silvi

poze

Mergi la inceput