Help! Arsura
Raspunsuri - Pagina 3
Siminaf spune:
Ofofofofof! Biet sufletel! Cit o mai fi plins, cit o mai fi suferit! Din greseala adultilor!
Intr-adevar, pe arsura se pune apa rece sau chiar gheata (intr-o punga sau o batista), pentru ca arsura este o reactie exoterma care continua si deterioreaza tesuturile dimprejurul primei suprafete de contact. Apa rece sau gheata tocmai rolul asta il au, de a absorbi energia degajata in momentul arderii (sau arsurii, cum e corect?!) si de a opri astfel deteriorarea mai profunda a tesuturilor. Dispare senzatia de arsura, de durere si nu ramin cicatrici. Decit daca e de gradul III si atunci... Dar tot ajuta, chiar si atunci.
Si totusi, mierea face bine, dar stiu ca se foloseste la arsuri de gradul III-IV pe suprafete extinse, pentru a grabi cicatrizarea si epitelizarea. Deci buna e si ea, dar intr-o faza mai tirzie. Cel putin la arsuri mai mari. La alea mici, tot apa rece...
Pupa pui mic si necajit!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Virsta Ralu
Home, wherever you are...
Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood
claujro spune:
Ce mai face puiul? Cum mai e? A iesit din spital? Ce grad au arsurile?
Multa sanatate!
mamica de
baietel 2,6 ani si de
fetita 9 luni 
Poze Mara si Matei
pufymic spune:
Cum e micuta?Ce mai stiti de ea?
Primul-ajutor in arsuri e cum ziceau si fetele: luate jos hainele de pe partea arsa(dc e cazul), spalat rapid sub jet(nu puternic) de apa rece, invelirea in comprese sterile sau prosop curat si mers la medic...asta in cazurile mai grave.
Pentru arsuri usoare e bine sa aveti in casa(eu am de cand cu bb atomic...) spray Oximed sau Panthenol!
Eu nu ma incred in leacurile babesti....cel putin la copii e riscant!
Pupici!
Ioana
(26+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik
an-k spune:
Eu am avut de gradul doi, mi-a pocnit in mana un pahar cu lapte clocoti, am sunat dr si m-a tinut cu mana in apa rece pana a venit, sub robinet, apoi mi-a dat tratament cu o crema anti arsuri, pe care puneam un pansament de vata imbracata in plastic, pt a nu absorbi crema si a nu se lipi de locul ars, si dupa ce e locul tratat asa pansat cu fasa(tifon). Mie mi-a trecut intr-o saptamana, cam asa. Si nu am ramas cu semn. De fiecare data la skimbarea pansamentului tineam mana in apa rece vreo 5 minute, era bine si mai mult dar nu rezistam.
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
acusor spune:
Neata!
Micuta Maria n-a stat in spital decat o noapte. Doctorita a fost multumita de cum arata si a lasat-o acasa. Au mers la pansat in fiecare zi.
Arsura a fost de gradul 2. Marti au fost iar la pansat si 2 degetele s-au vindecat si i le-a lasat nepansate. Dr. a spus ca in palma arsura este mai adanca si se va vindeca in 2 saptamani.
Silvi, am gasit la plafar alifie cu propolis si i-am cumparat-o eu. Dr. a zis ca e f. buna. O sa bat la cap mamica sa nu uite sa o dea cu alifie.
Simina, stiu de miere ca e buna. Dar daca dai mai intai cu otet (ce-o fi fost in capul bunicilor
?) normal ca nu isi mai face efectul.
Mi-e si mila de ea, saracutza, cum isi protejeaza manuta. Stie ca nu are voie s-o foloseasca si o tine pe langa ea. Cand incearca sa se ridice in picioare, n-o foloseste. Cand e in pat, pune mana dreapta sa se ridice si pe cea stanga, practic o arunca peste grilaj. Ca si cum ar fi o carja.
O sa fie bine pana la urma.
Multumesc inca o data pentru sfaturi.
Pupici 
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem
ligia13 spune:
Si Radu s-a ars la palma, a pus mana pe usha de la soba de teracota. Nu a apucat sa puna complet, ca eram linga el si a reusit numai sa atinga, dar suficient cat sa faca o ditai bashica.
Ma rog, din pacate eram la tara, nu aveam nimic la mine, am pus apa rece(dar trebuie tinut sub jet de apa rece, nu intr-o cana cum am facut eu) si dupa un timp mi-am amintit si de miere.
A plins vreo doua ore, si mai era si ziua lui.
Ma rog, ce vroiam sa va spun e ca am cumparat apoi o crema cu patlagina de la farmacia (gel cu patlagina facut de TIS Farmaceutic). S-a vindecat palma vazand cu ochii, credeti-ma, e extraordinara.
Eu
si Raducu
(22.04.2005)