Mamici de iulie - august 2006 (63)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

HALOO burticoase!
LA MULTI ANI PT.SOTUL TAU CRISTINA IOANA!!!muLTI ANI FERICITI IMPREUNA CU MINUNEA CE-O SA VINA!sA FITI SANATOSI!
PAranoile se duc si vin....si la mine....Uneori in fiecare zi apare cate una, alteori mult mai rar....Am invata sa traiesc cu ele...Atunci cand sunt f.intense ma duc la Eco...fac ceva ca altfel o iau razna...CE vorbesc....DAca ies intreaga din sarcina asta fac chef...sunteti invitatele mele pe cuvant!!!
VA pupacesc...ma duc sa fac un gratar in curte vorbim mai tarziu.
Aveti grija de voi.

crissa71 http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060718/dt/7/k/d8cf/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

O ideea pentru fetele aflate la prima sarcina care, sper eu, vine ca o usurare: la a doua veti fi mult mai relaxate. La prima aveam numele pregatit de pe la 5 luni, bagajul de spital de pe la 6. Acum, zilele trecute cand mi-a dat doctorul vestea ca probabil nas pana la sfarsitul lunii, am intrat in panica pe buna dreptate, nu aveam nimic pregatit . Dupa ce a trecut socul initial, le-am pus intai pe hartie; a fost primul pas spre calmare. Daca le am notate, ma mai linistesc. Apoi am sunat nasa si o prietena care au fetite de 8 luni si am confruntat lista mea cu ce-si mai aminteau ele; am avut noroc cu nasa, ea avea inca lista initiala. Unele lucruri chiar le am de la ele, dar important este ca nu voi cumpara foarte multe lucruri inutile. Intr-un acces de curaj, am dat o tura in Cora si am facut prima transa de cumparaturi, luind o parte din cele necesare in maternitate. daca am timp, mai fac o tura intr-o alta zi in care iau hainute si caruciorul, masuta/cadita de baie, etc. Dar cel mai important este ca am depasit momentul de soc si m-am calmat.

Valentina 32+ (30ani), Alexandru(4,5ani) si taticu' Gaby (30ani)

Mergi la inceput

Andreea,
Teoretic, iesitul afara nu-i face rau; afara, insa, e destul praf si s-ar putea sa nu-i priasca... depinde unde vor sa iasa... Este contagios insa, spalatul riguros pe maini e de maxima importanta, mai ales daca sunt si alti copii prin preajma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Pupici tuturor fetelor!

Am si eu ceva date de trecut la masuratori. La eco de 33 de saptamani si 2 zile puiul meu tot puta avea, greutatea de 2,280 kg, 35 cm de la caput pana la fundulet, iar restul masuratorilor sunt in norme. DNP-ul nu s-a schimbat, dar medicul a zis ca la urmatoarea intalnire, peste 3 saptamani, "ne pregatim sa nastem" (hm... de parca ar naste si el). Eu am sarit repede in sus, ca de ce a zis asta, doar la vremea aia mai aveam 6 saptamani. El mi-a zic ce stiam deja: bebe a inceput sa coboare de vreo 2 saptamani (se vede foarte bine chestia asta, uneori parca simt ca imi pica pe jos burtica), am inceput sa am contractii dureroase de vreo 1 minut (rare, dar ma pregatesc pt ce va urma) si vom vedea si cu dilatatia cum stam.

Ref. la vitamine, eu iau in continuare Materna si cred ca de la ele am luat eu pana acum 17 kg , cu toate ca de felul meu sunt o slabanoaga, dar nu imi pasa. La ultimele analize de sange mi-a iesit o anemie (pe care o am de cand ma stiu) asa ca de atunci bag si cate o pastiluta de fier pe zi, pana la sfarsitul sarcinii. Medicul mi-a zis sa nu le iau impreuna, adica sa iau Materna dimineata si fierul seara. Si sa incerc sa beau multe lichide cand iau fierul, evita constipatia (si a avut dreptate pana acum)

Eu mai am doar de spalat hainutele puiului, bagajul de spital tocmai l-am terminat, nu sunt foarte speriata de nastere, abia astept sa imi vad puiul iubit. Saptamana viitoare va fi si ultima saptamana de munca, dupa care sper sa am macar 2 saptamani de odihna pana vine bebe.
Am eu asa un feeling ca bebelusul meu se va naste cu vreo 2 saptamani mai devreme, sa vedem daca este de acord cu mine

Scuze ca sunt asa telegrafica, dar am de facut putina curatenie prin casa si nu am nici un chef si trebuie neaparat, tot aman asta de o saptamana

Milioane de gravidutelor si bebicilor.

Monica 35 si iubitel

Lucrusoare pui mic

Atat mai avem pana ne vedem cu mami si tati

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

Buna ,fetelor!Va intrebam ieri ceva legat de saltele de patut.Voi ati cumparat separat(si de care)sau va multumiti doar cu cea subtirica pe care o are patutul inclusa?E singurul lucru de care ma-mpiedic acum,aproape de marele eveniment.Sau... mint.Ar mai fi unul.Patutul meu nu e prevazut cu nivelul superior si nu stiu daca se gaseste si separat.Pe unde am intrebat,n-avea.Please,ajutati-ma si pe mine!

Gabitza34+ cu Daria siAndrei

Mergi la inceput

Gabitza,

Eu am patutul pe care l-am avut si la Alex, este mare, metalic cu plasa, ca pe vremuri; la el am o saltea mare, groasa, practic saltea adevarata. Nu stiu ce sa-ti zic, pe la cine am vazut patuturi noi am vazut ca foloseau salteluta cu care luasera patutul. Mama este baby-sitter "profesionist", prin casa ei au trecut patuturi de diverse modele, tipuri si preturi si ea nu a inlocuit nicio saltea; ce-i drept, la unele a comentat ca se cam incingeau, le-a imbracat in cearceafuri de finet lucrate stil "sac", facute pe dimensiunea exacta a saltelei, ca sa nu faca nici cute, sa nu incomodeze bebeul sau sa devine periculoase - sufocare. Partea de sus a patutului nu am vazut separat, dar promit sa ma uit cand merg sa iau carucior si masa/cada baie/infasat, daca ma decid sa o iau, am inca dubii; carucior iau sigut, deci merg la cumparaturi; iti spun atunci ce aflu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

MultiValentina!

Eu am sunat si la CHICCO sa-ntreb de acest etaj(ma gandeam ca poate au uitat sa mi-l dea)si mi-au spus ca patuturile lor nu sunt prevazute cu asa ceva si sa caut la alte firme,la alte magazine.
Gabitza 34+ cu Daria si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alisaa spune:

saluti la toate burtici!
tare lenese am fost astazi, nici pe forum nu am intrat am stat si am lenevit toata ziulica, azinoapte nu am putut sa dorm de loc nu stiu ce se intampla dar de la un timp nu mai dorm de cat cateva ore pe noapte ... si atunci chinuita ... o fi din cauza ca nu mai am rabdare? ... aveti si voi aceas problema??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Lucians o prietena de a mea are tot de la chicco si la bebe al ei a luat partea superioara de la Cam, ma refer la inaltator. Acum nu stiu ce sa zic. Eu am cu 2 nivele si deocamdata pastrez salteluta patutului, apoi cand o cobor am sa iau o alta saltea

Sabina + Alexandra + tata Silviu

Mergi la inceput

alisaa,
Exact asta a fost beleaua si la mine la prima sarcina; acum parca e mai usor, mai am si nopti proaste, dar sunt rezonabile in majoritate. Incearca sa dormi macar ziua, e rau sa nasti fiind deja epuizata; si asa primele saptamani nu sunt usoare, daramite daca esti deja la limita cu odihna. Pe mine ma relaxeaza o cana de lapte cald. Oricum ar fi, ca dorm ziua sau noaptea, tot dorm. Daca am o noapte chinuita, recuperez a doua zi, opresc sonorul la telefon si fac nani; asta acum, dupa ce mi-a spus doctorul ca e de rau, ca inainte nu recuperam chiar toate noptile nedormite.

Mergi la inceput