Formula
Raspunsuri - Pagina 3
Gabbriela spune:
lapte praf gratuit
catrinutza
Fetele mamicile... in special cele din Romania....
Voi stiti ceva cum ca nu se mai da lapte praf gratuit?????
In aprilie cand am fost dupa reteta, medica mi-a aratat un articol dintr-o revista in care zicea ca nenea ministru de la sanatate a hotarat sa nu se mai dea lapte praf garatuit decat la mamele care nu pot alapta din cauza de boli fff grave (HIV, TBC, cancer) si asta cica pt a incuraja hranirea la san....dar ce facem cu noi astea care oricat ne-am stradui nu putem sau nu avem suficient????
Voi stiti ceva???? luati in continuare lapte praf???
Merci anticipat pt raspuns...
ligia13
catrinutza, cel mai bine ar fi sa postezi mesajul la Parintii intreaba parintii raspund!
karmenutza
Mie saptamana trecuta mi-a dat dr reteta de lapte praf gratuit, Bebelac. Fii-mea nu a papat din ala niciodata, nici nu am mai luat niciodata pana acum. deci se da
madau
Eu am luat iar lapticul pe luna trecuta. Luna aceasta am reteta dar inca nu m-am dus ca n-am avut timp. Am inteles ca s-a facut din nou licitatie si ca s-a renuntat la prostia aia de idée
silvana_salajan
Sunt unii medici care nu vor sa dea.Si nu stiu de ce ca doar nu-l dau din buzunar. Am auzit cum ca ar face smecherii, il scot ei si-l vand. Nu stiu ce sa zic
ionasiu
eu nu mai primesc din iarna lapte praf gratuit medicul mi-a spus ca nu se mai da decat in cazuri speciale,cand mama are anumite boli si nu poate alapta asa k mi-a luat gandul.
ancutzathree
nici noi nu am primit din iarna,fara nici o explicatzie
Dory232002
Si mie mi-a dat dr. reteta de lapte BEBELAC, desi acum doua luni am luat VITALCA, oare de ce?
Gabbriela spune:
lapte praf de la o masa la alta?
cosmi1975
fetele dam lapte praf care ne a ramas la masa urmatoare?va rog raspundeti mi
claujro
NU. Eu una il arunc. Prefer sa dau mai multi bani pe lapte decat sa dau bani pe medicamente in caz de enerocolite sau mai stiu eu ce se poate intampla de la laptele pastrat cateva ore.
laureta
Fa o proba si miroase laptele ala care il lasi si ai sa vezi ca i se schimba mirosul.
Nici eu nu i dadeam laptele ramas,chiar daca lasa un bibe intreg il aruncam.
Scrie si pe cutie ce nu se mai foloseste laptele ramas,trebuie tot timpul facut proaspat
Soleil
Ce sa zic, asa scrie peste tot, ca nu se pastreaza deloc.
Eu una, sa fiu sincera, l-am mai pastrat si i l-am mai dat si la masa urmatoare. N-a avut niciodata nimic.
Daca ramanea putin il aruncam. Dar de multe ori imi ramanea mai mult de juma' de biberon si in functie de cat a durat masa respectiva il mai puneam sau nu la frigider. Eu ma chinuiam cu ea si cate o ora uneori sa bea 100 ml de lapte
Da' eu nu zic sa faci ca mine...
karmenutza
Poti doar sa-l pastrezi la frigider. Eu i-am dat "restul" de lapte la temperatura camerei doar in maxim o ora.
DanielaAB
Eu il arunc de fiecare data cand nu-l mananca.Niciodata nu i l-am dat de la o masa la alta.
silvi_2005
Si eu il arunc de fiecare data daca imi ramane, il mai puneam cate 20 de minute in incalzitor daca nu vroia peste 20 de minute il aruncam. inceraca sa-i fac un orar de masa, sa manance la un interval de timp mai mare si atunci va papa tot, eu asa am facut cu Alain. Daca ii dadeam prea des nu-mi papa cum trebuie si la sfarsitul zilei ma trezeam ca a mancat mai putin decat intr-o zi in care ii dadeam mai putine mese si imi manca tot la o masa. Eu ti-am mai raspuns la un subiect si daca retin bine ziceai ca papa la 3-4 ore. Incearca sa-i fixezi intervalul la 4 ore si vezi cum papa. Daca ii dai si ceai, nu-i da sa bea ceai cu aproximativ o ora inainte de masa deaorece nu-ti va papa cum trebuie. Sa cresteti mari si sanatosi
Gabbriela spune:
Lapte formula pana cand?
elenabianca
Va intreb mamicilor pana cand ati dat copiilor vostri lapte praf. Dr. pediatru al fetitei ( care are 1 an ) ne-a spus ca el recomanda pana la varsta de 3 ani lapte praf.Ma gandesc ca e cam exagerat.Motivul pentru recomandare de mai sus ar fi stomatite si alte neplaceri pe care nu le-am retinut.
claujro
Noua, avand in vedere ca nu am avut probleme cu burtica sau alte neplaceri, ne-a recomandat laptele la cutie dupa 1 an. Eu i l-am introdus pe la 1 an si 2 luni.
andreea_tx
eu i-am dat pana la un an apoi am trecut pe Dorna ca acum 5 ani ala era cel mai bun pe vremea aia.
Soleil
Ohoo, 3 ani?
Ce sa zic, mie mi se pare cam mult..
Noi am trecut pe lapte normal la 1 an fara vreo 2 saptamani . Am vrut sa o tin pana pe la 1 an si 2-3 luni, dar a fost un moment in care nu am mai gasit in supermarket Milupa3, acasa mai aveam lapte praf doar putin si drept urmare am decis sa terminam cu el . Am facut trecerea treptat - in vreo 3-4 zile, pana s-a terminat cutia de Milupa pe care o mai aveam - si gata. A fost totul ok.
La inceput i-am dat Dorna rosu integral.
Dupa cateva luni am inceput sa-i mai dau si alte soiuri de lapte, dar tot cu grasime 3-4%. Acuma bea Brenac sau Milli, depinde ce gasim.
ligia13
Radu are 1 an si 1 luna si inca ii mai dau lapte praf!
Imediat ce terminam proviziile vreau sa trecem o perioada la Nan Junior (deci tot formula) si cred ca numai pe la 2 ani il trec pe lapte de vaca!
aurelia1278
Fetita mea are 2 ani si 2 luni. Am incercat de 3 ori pana acum sa o trec pe lapte de vaca (treptat). Ba nu doarme noaptea, ba refuza laptele. Nu stiu ce sa-i mai fac.
Acum ii dau seara lapte praf (milumil3) ca sa poata dormi, iar dimineata combinat jumi-juma, incercand sa cresc incet-incet laptele de vaca
aime
Si noua pediatrul ne-a recomandat laptele praf pana la 2 ani, apoi incet incet sa trecem pe laptic de vacuta. Baiatul meu are aproape 1 an si 7 luni si ii respect recomnadarea, ptr ca orice ne-a invatat e-a mers ca pe roate.
Field_mouse
Dupa 1 an. Dupa ce baietii mei au gustat laptele de vaca, n-au mai vrut formula (pe care i-am dat-o de la 7 luni). Cred, cu cat copilul este mai mare (dar, bineinteles, nu mai mic de 1 an) cu atat accepta mai greu laptele de vaca, se obisnuieste cu formula (ca si copii care trec de la laptele de mama la formula). In orice caz, este copilul tau, il cunosti cel mai bine, decizia iti apartine.
Natasa
Al meu are un an si sase luni si bea Nestle Junior. Tocmai ma hotarisem sa-l trec pe lapte de vaca si pediatra mi-a spus sa-l tin pe formula macar pina la doi ani pentru ca laptele de vaca nu are atitea vitamine si minerale de care el are mare nevoie.
cloy
fetita mea are 1,10 ani si bea inca formula, cred ca o s-o trec pe lapte de vaca pe la 2,5 ani.
sinziana72
Marina are 19 luni si bea in principal lapte praf Nestle Junior.
In Franta se recomanda ca intre 1 si 3 ani sa bea asa numitul lapte de crestere specific acestei varste. Acolo insa nu il gasesti praf ci direct in cutii, dar e echivalentul laptelui Nestle Junior de aici sau lapte de crestere Parmalat care se gaseste si in Romania in cutii.
Pe langa asta, deoarece aveam nevoie de doze mai mici ca sa le car cu mine, mai exista lapte Fulga simplu sau cu cacao sau fructe la cutii de 250ml sau Dorna cu cacao la 250ml sau un lapte nemtesc cu vanilie, cacao, banane, capsuni la 250ml. Dar astea mai mult in deplasare.
ellinia
De la un an, am facut trecerea treptat. Sincer, de abia am asteptat sa scap de laptele praf, se dizolva foarte greu, ramanea in biberon, se infunda tetina, era foarte dulce...
axia
Si mie mi-a recomandat tot pana la 3 ani si....n-am tinut cont de recomandare. La 1 an si 6 luni am trecut pe laptic normal.
Bea piticul de n-are treaba si se dezvolta foarte frumos.
Mai nou ne place Zuzu
Kitie
Eu ii dau combinat. Lapte normal (gras) cu lapte formula . Are 1an si 8 luni in curand si nu intentionez sa renunt decat poate dupa 2 ani. Fiecare cum ii place.
assia
Inca suntem pe praf (1 an si 8 luni), si asa vom ramane pana dupa mare cand cred ca e mai comod si mai sigur sa fim pe lapte praf decat de vaca. Dupa ce ne intoarcem de la mare incerc sa vad daca primeste laptele de vaca, iar daca nu...ramanem la praf.
Gabbriela spune:
Nu mai e NAN2
felicia74
A disparut acest lapte din Cora, Carrefour si nu numai. Ati auzit ceva, sunt probleme cu importul produsului? E posibil sa nu se mai aduca?
for2nity
eu am vazut nan 2, alt gramaj ( 400gr) , alt ambalaj. Si raportat la gramaj, pret nitel mai scump. dar tot nan 2
sanatate.
Alexa Ioana
da, se pare ca este ceva formula imbunatatita, asa zicea farmacista pe care am intrebat'o. spunea ca gustul nu s'a modificat deloc, doar ca e mai bun. fiica'mea il bea la fel de bine cum il bea pe cel din ambalajul vechi, deci intr'adevar se pare ca nu este diferenta de gust.
din cel vechi nu am mai vazut, de cand a aparut acesta nou.
felicia74
ca e alt gramaj, ok, dar unde am cautat eu nu era nici "praf". Poate il aduc in noua prezentare si pe unde ma duc eu.
Ps: l-ati vazut si in hipermarketuri? Unde?
Ups, nu sunteti din Bucuresti. Oare o fi buba in capitala? Nu s-au mai aprovizionat cum trebuie?
sunt_mamica
la noi,in pitesti,se gaseste!s-a schimbat ambalajul,asa cum ti-au zis si fetele!cat despre compozitie e si ea aceeasi!eu il cumpar cu 195000lei...mai ieftin cu 30000!!!!!!!!
felicia74
Gata au adus! Puteti inchide subiectul.
Multumesc pentru raspunsuri!
Noki_Lara spune:
Si io stiu de caz de BB care nu a acceptat bebelacul. Fetitza mea insa l-a acceptat, dar nu mi-a luat deloc in greutate cu el si l-am schimbat cu Milumil 2, cu care mergem si acuma, si e ok.
Si eu votez pentru facut branzica din Bebelac, desi IO personal pe cel luat de la stat l-am papat io cu linguritza, ca io-s fana lapte praf!Si a fost suuuper!Dar stiu sigur ca branzica de casa facuta cu el iese suuuper!
Poze cu mami si Sarah
www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">Filmuletze poznase
Varsta Sarah
roxi23 spune:
Fetelor , baietelului meu i-am dat pana la 3 luni milumil, insa vomita in jet dupa fiecare masa. In plus lua cate 2 kg/ luna in greutate si nu exagerez deloc. Atunci dr. mi-a zis sa ii dau Bebelac sa vedem cum se manifesta. Acum are 9 luni. De atunci nu a mai vomitat si a inceput sa ia in greutate normal. Acum la 9 luni are 8600g.
Cat despre branzica facuta in casa, Dr. Calapod recomanda folosirea laptelui UHT (tot pe forum s-a discutat).
Deci depinde de copil.
Multa sanatate
POZE NOI si www.dropshots.com/roxi23" target="_blank"> Filme noi
DARIUS EDUARD(9.10.2005)
"Nu am chef azi, nu am chef azi, n-am chef de nimic..."
Gabbriela spune:
LE merge la bebei cu bebelac
cosmi1975
va rog sa mi spuneti daca la bebei le merge cu lapte bebelac si cat tb sa pape un bebe de 3 luni si cate mese ? va pup
IEPU
Bebelusul meu nu s-a impacat nici cu Humana nici cu Milumil, asa ca am incercat cu Bebelac si a incetat cu crampele si partzurile.
La 3 luni manca lapte la 08:00, 12:00, 16:00 si 20:30, cate un biberon de 180ml. In cel de dimineata si in cel de seara adaugam 2 masuri de Bebelac orez
lz_cecilia
Si noi mancam Bebelac si totul e ok...cam asa avem si noi mesele.
Sa cresteti mari si sanatosi!
Tudorr
noi ne-am impacat f. bine cu bebelac ,mult mai bine decit cu milumil,cam de la 3 luni i-am dat bebelac pina acum (are un an ) cind i-am introdus laptele de vaca
Natasa
Eu i-am dat pina la un an si 4 luni si am un copil foarte sanatos si bine dezvoltat
mamita
Dupa incercari esuate cu Humana si NAN am optat pentru Bebelac pana la varsta de 1 an.
Ilincutei i-a placut, ii dadeam 5 mese de lapte pe zi .
sa nu uit, ii puneam si cate doua masuri de cereale in el, ca sa fie mai consistent.
Eu i-am dat lapte la toate mesele, chiar daca manca altceva incheiam masa cu o sticla de lapte (mai putin atunci cand ii dadeam fructe-mar in special)
anya
Eu am crescut amandoi copiii cu Bebelac. Asta dupa ce au refuzat Milupa. Le-a mai placut Vitalact, dar cum nu se gaseste... Cat despre cantitate, orientativ ai pe cutie cam cat trebuie sa manance. Doar orientativ, pt ca baiatul meu cel mare manca mai mult, iar cel mic mananca mai putin decat scrie acolo.
cornelia_laura
Si noi am papat Bebelac pana la 1 an si o luna si nu am avut nici un fel de probleme. Initial am inceput cu Similac dar nu l-a acceptat bine.
claujro
Matei a papat Bebelac pana la 1, 2 ani (fara sa incerc altceva inainte, doar san) si Mara papa si e a Bebelac. Le merge f bine!
Aurasa
Si Catalin papa Bebelac. La 3 luni ii dadeam conform indicatiilor de pe cutie(130 ml / 6 mese/zi). De la 3 saptamani si pana la 3 luni i-am dat san cu supliment de Humana. Apoi am trecut la Bebelac si copilul s-a dezvoltat foarte bine.
daniella4
Si eu i-am dat bebelac pana la 1,3 ani cand am trecut pe lapte de vaca..
b_irina_c
Si Vladut al meu papa Bebelac (de la 6 luni jumate cand s-a terminat laptele de mami, inainte doar ocazional cate un suplimet). Si ii merge foarte bine, eu sunt foarte multumita.
kristinutza
ii place bebelac. nici n-am incercat altceva, pt ca mi s-a parut totul ok cu laptele asta.
Gabbriela spune:
Urgent raspunsuri - laptele praf TOPFER
calatoare
Azi a venit pediatra in vizita la baiatul meu de 4 luni si 11 zile. Pana acum a fost alaptat exclusiv la san. Se pare ca eu nu mai pot sa-l satur, iar pediatra mi-a recomandat ca supliment acest lapte praf (TOPFER). Cat este de bun?
Mi-a spus ca nu e cazul sa incepem diversificarea, pe la 6 luni o sa-mi recomande suc de morcov, banane cu branza de vaci. In sinea mea zambeam pentru ca o sa trebuiasca sa continui razboiul mai ales cu soacra mea si cu alte babe din familie care m-au exasperat si sunt foarte suparate ca ascult de pediatra si nu i-am dat pana acum baiatului ceiut, biscuitii vietii cu mar....etc.
Voi cum ati depasit momentul asta?
monica1107
Eu as prefera sa-i diversific alimentatia, avind in vedere ca este destul de mare, decit sa-i introduc lapte praf. De obicei, daca ai reusit sa alaptezi pina la virsta asta nu prea exista posibilitatea sa pierzi laptele.
Acum sa-ti raspund si la intrebare, eu am auzit ca este un lapte f bun dar este mult mai scump decit celelalte. M-am interesat pentru ca si mie pediatra mi-a facut aceiasi recomandare, dar eu am preferat diversificarea si a mers f bine, fata a luat bine in greutate si papa in continuare tzitzi destul de mult.
calatoare
Draga Monica,
Si eu sunt tot Monica si nascuta pe 19 august. Sa-ti traiasca fetitele cucuiete. Baietelul meu, Andrei a fost nascut prematur, la 36 de saptamani, iar pediatra a zis ca e mai bine sa-i dea lapte praf. Andrei prezinta foarte bine, eu am lapte, dar se pare ca nu-l mai satur ca acum o luna, in luna a treia a luat 900 gr, iar in luna a patra doar 210. Imi cere din ce in ce mai mult, il alaptez la cerere, iar cateodata nu prea mai am ce sa-i dau. Formula nu-i dau decat atunci cand consider ca nu s-a saturat. As vrea sa nu-i dau, dar in cazuri extreme n-am ce face.
Intre fetitele tale diferenta de varsta e destul de mare. Cum se impaca? Fetita cea mare e geloasa pe cea mica? Mai vreau inca un copil si tot la o diferenta de 4 anisori
Tino
este super laptele Topfer. noi avem 7 luni si jum. si suntem pe Topfer 2. din spital mi s-a spus ca este o noua formula care inlocuieste cu brio laptele de mama.
eu nu am alaptat decat 1 luna si imediat am trecut la Topfer 1.
asa ca nu iti fa nici un fel de probleme. ai putea daca vrei sa alternezi o perioada si in felul acesta vezi si copilul cum reactioneaza.
eu sunt f. multumita de acest tip de lapte.
costa 450.000 lei 900 g adica sunt doua pungi de 450.000 lei.
mie nu mi s-a parut scump. nici nu m-am gandit sa ii dau altceva pt. ca stiam ca este o formula buna.
cu diversificarea eu zic sa faci cum iti zice medicul nu cum zic "babele". acuma depinde de medic. unii recomanda diversificarea mai repede. noi am inceput pe la 3 luni si jum. asa ca faci cum crezi ca e mai bine pt. copil.
eu nu am trecut prin asa ceva pt. ca la mine nu tin comentariile cand e vorba de copilul meu.
PS: scuza-ma! am vrut sa spun 2 pungi de 450 de grame, dar sunt cam obosita
Ioana75
SI fata mea foloseste laptele de la Topfer. Cit inca alaptezi sa folosesti varianta "Lactana Pre" - special conceputa pentru aceasta situatie. Eu consider ca este foarte bun - si este si BIO; un punct in minus ar fi ca nu il gasesti in supermarket, ci doar la farmacie. Eu nu am avut niciodata probleme in achizitionarea lui (dar cumpar cite 5 cutii odata, "sa fie"
hermelina spune:
Maria nu a fost alaptata numai la san, dar cumnata mea i-a dat baietelului Bebelac pana la 1 an si 2 luni si s-a dezvoltat super.
Daruieste dragoste si vei fi binecuvantat cu dragoste.
Gabbriela spune:
Bebelac
Anya
Pana luna trecuta am luat lapte praf Bebelac cu reteta de la medicul de familie. Astazi a fost sotul meu cu reteta si i s-a spus ca nu se stie ce va fi... ca s-ar putea sa se mai dea, dar nu se stie de catre cine ..sau daca va fi Bebelac sau alta marca...Ideea e ca nu se stie nimic!
Stie cineva ce se intampla?
roxisialexia
Anya , mie doctorita mi-a zis ca dureaza putin ..e vb de o licitatie..foarte exact nu cunosc ....eu nu folosesc bebelac....dar imi trebuia pentru a face branzica,si asa am aflat ca sunt probleme care se vor rezolva in luna martie.
Numai bine
anabordea
Eu am inteles ca se va da VITALACT (am sunat la cei de unde se ia laptele in sectorul 6)..care am inteles ca e romanesc si ca s-a dat prin 2003
apanda
In Brasov S-a dat Vitalac pentru ca este produs aici, si este foarte bun adica fetita mea a devorat fiecare biberon. Dar statul nu ne-a mai dat pentru ca nu s-a facut licitatia, am aflat ca poate dupa 15 o sa ne dea iarasi laptic, intre tipm am incercat cu altfel de lapte si nu avrut deloc asa ca tre sa cumparam nu avem ce face.
claujro
Sotul meu a luat ieri printre ultimele cutii (asa i-au spus cei de acolo) din sectorul 1. Daca se schimba si se da Vitalact, va tb sa cumparam...
Nu contest ca nu e bun si Vitalactul dar cum ramane cu laptele pe care nu ai voie sa-l schimbi...
pooh
Vitalact o fi aceeasi cu Lactovit?
adinell
Si eu de cand il astept, ca bebelusul papa numai bebelac. Dar luna trecuta nu s-a dat si il astept pe luna asta sa vina. Am sunat(ii stresez cu telefoanele), si mi s-a zis ca pana saptamana viitoare spera sa se rezolve aceasta problema. Pana atunci nu avem decat sa cumparam, dar mi se pare cam scump: 350 de grame = 136000 lei
claujro
Astazi am luat de la sectorul 1 - Vitalact. Mara a papat pana acum Bebelac. Am sa o sun pe pediatra sa vad ce parere are, dar va intreb si pe voi, mamicile care ati dat pana acum bebeilor Bebelac, ce faceti? Continuati sa cumparati Bebelac? Treceti sau ati trecut la Vitalact? Si daca da, cum se face trecerea?