Gravidele d-nei doctor Magda Petrache/ Polizu
Raspunsuri - Pagina 5
Cod spune:
Fetelor, stafilococul auriu e acelasi cu stafilococul de tip B?
(Sunt constienta ca s-ar putea sa fi scris o tampenie dar nu ma pricep care e treaba cu streptococii si stafilococii astia, decat ca, prin saptamana 35, trebuie sa ceri medicului sa-ti faca analizele necesare depistarii acestora, pentru ca sunt f.periculosi ptr bebe).
Daca faci insa cezariana, mai reprezinta acesti microbi o problema?
In cazul in care ati avut situatii similare, va rog scrie-ti si mie. In rest, va doresc multa sanatate si sarcina usoara!
Cu drag, Cod!
sanziana72 spune:
Stafilococul auriu nu e acelasi lucru cu streptococul de tip B.
Dar sa iti spun cum a fost la mine. Prin luna a cincea mi-au gasit in secretia vaginala un stafilococ auriu desi eu nu aveam simptome. Dupa vreo luna am repetat analiza la un alt laborator si mi-au zis ca de fapt am streptococ de tip B desi in continuare nu aveam simptome.
Oricum, am retinut ca la nastere trebuiau sa imi dea antibiotic tocmai ca sa nu afecteze bebelusul. Am nascut vaginal si la nastere mi-au pus un antibiotic in perfuzie si nu au fost nici un fel de probleme.
Bafta si nu te ingrijora. Urmeaza sfaturile medicului tau.
Sanziana & Marina (03/10/2004)
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
Cod spune:
Val, te rog sa ma tii si pe mine la curent cu soarta ta si a bebelusului tau. Vreau sa aud ca toate au decurs ok. Chiar daca saptamana care vine eu fac cezariana si nu voi accesa forumul, te rog sa-mi trimiti un mail sau sa-mi dai un mesaj dupa ce afli rezultatul de la amniocenteza. Iti tin pumnii si iti doresc multa sanatate, tie si bebelusului tau. Cu drag, Cod!
Cod spune:
Val, amniocenteza ti-o poate face si medicul care-ti supravegheaza sarcina, nu se face numai la Polizu. Retine, totusi, de institutul Alfred Rusescu, unde exista un laborator de analiza a lichidului amniotic. Analiza in sine se plateste (recoltarea) peste tot, dar institutul asta, fiind un institut de ocrotire a mamei si copilului, e finantat pentru a efectua amnicenteze gratuit. Succes!
Cod spune:
Fetelor, acesta e ultimul mesaj inainte de cezariana, maine ma duc la taiere, asa ca va doresc tuturor multa sanatate si copii frumosi. Astept cu drag un semn de la voi, sa-mi scrieti ca sunteti bine. Bebita mea a coborat mult si are lichid putin. Singurul lucru care ma ingrijoreaza e sa nu fie cam repede facuta cezariana (la 37 sapt fara 2 zile). In rest, sunt optimista. Cu drag, Cod.