Mamici de sept-oct 2006 (40)
Raspunsuri - Pagina 13
Ignatica spune:
mexxa eu sunt alaturi de tine, sper sa fie totul bine, stai cumintica in pat si odihneste-te. Bine macar ca bebe e vioi si ca acum nu ai dureri.
Ignatica
28+
gripo spune:
TRY, cand am zis ca am sanii sensibili, situatia sta cam asa: nu suport nicio atingere a sfarcurilor(pe care le am in afara), nici cand nu eram insarcinata, trebuia sa fiu excitata bine ca sa suport atingerea lor, sau sa fie o placere. Va rog sa ma scuzati daca dau prea multe detalii. Oricum am inteles si merci. O sa folosesc crema aceea precum o sa si cumpar din timp chestiile alea de te protejeaza, o sa ma inarmez cu rabdare, si nu, nu am de gand sa renunt nici in ruptul capului la alaptatul la san. Las' ca am trecut eu si prin altele mai rele, o sa treaca si asta, bebe sa fie sanatos.
INNI, lasa mey ca o sa tot avem timp sa stam de vorba, ne asteapta ani multi si frumosi inainte1
,
,
.( ma refer la secrete in ale educatiei, oricum secretul nr. 1 este sa-ti iubesti copilul mai mult decat se poate spune in cuvinte, dec i prima chestie ai indeplinit-o)
25+
RADU ANDREI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2
putzuruca spune:
Pupici la burtici,
Mexxa, ma bucur tare ca ai reusit sa ne mai dai o veste. M-am tot gandit la tine. Stiam ca urma sa te muti si am crezut ca nu mai ai net. Va fii totul bine. Imi pare rau ca ai probleme dar stai in pat si fii optimista. Sigur vom ajunge toate in sept-oct cu bb-ii.
Fetelor si eu ma panichez cand bb mic nu se misca. Ieri si alaltaieri a miscat f putin si chiar ma speriasem. Cand spun ca a miscat putin inseamna ca miscarile au fost f fine de abia perceptibile si f rare. Azi, insa, bb a inceput gimnastica de dimineata si si-a luat revansa.
De cateva zile am arsuri si mai rau e ca as manca numai branzica sau pateuri sau saratele, care desigur nu-mi fac bine.
Eloise, CASA DE PIATRA si bb sanatos!!!!!!!!!!!!
putzuruca
22+ cu
?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20061002/dt/7/k/e5fe/preg.png
http://photos.yahoo.com/roxpanait
liris spune:
Mexxa, draga de tine, multa sanatate tie si copilasului!
Inni, dc mai sunt pe aici cind vii, te invit sa treci si pe la mine! (si da ams e
, o sa vezi cind o sa vii locuri olandeze mult mai misto).
voiam sa va mai spun ca am citit in legatura cu fierul, ca e bine ca atunci cind ingurgitam alimente ptr fier sa punem linga acestea alimente cu vit C. scrie in cartea mea ca fierul se absoarbe mai bine alaturi de vit C.
si ce am gasit eu ca iron-rich foods, copiez: duck, beef, liever and other organ meats (choose infrequently), oysters (cooked, don't eat raw), sardines, collards, kale, and turnip greens, Jerusalem artichokes, Pumpkin, Potatoes in their skin, Spinach, Spirulina (seaweed), Legumes (green peas, chick peas, lentils, kidney and lima beans, for example), Soy beans and soy products, Carob flour and carob powder, Blackstrap molasses, Dried fruits.
try spune:
quote:
Originally posted by Sephora
Si mai ales acum de cand cu Utrogestanul
De ce mai iei tu inca Utrogestan? pt. ce ti l-a recom. dr.?
Stiam ca dupa sapt. 12-14 (dupa ce placenta preia functiile hormonale orice forma de progesteron e inutila).
.......in 22+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
martha78 spune:
Mexxa, chiar nu stiam de ce nu mai apari deloc..ai grija de tine si de bb si va fi bine ai sa vezi! Si numele ales de tine imi place ![]()
Azi am fost si eu la eco si bebe e bine, se pare ca are 1100-1200 grame, mie mi s-a parut cam mult
Ignatica 
27 
try spune:
quote:
Originally posted by amarantina
Try, vad ca tu esti foarte bine informata, poate poti sa ma ajuti si pe mine. La analizele de sange glicemia mi-a iesit buna, dar colesterolul mi-a iesit ceva de groaza. Optim e sub 200, usor crescut e intre 200-240, crescut 240-260 si mie mi-a iesit 269mg/dl. Cand am intrebat doctorul a zis simplu ca sa nu ma agit, ca e colesterol de sarcina. Azi am fost la alt medic care mi-a zis ca ar fi din cauza alimentatiei, dar cand i-am spus ca eu mananc numai fructe, legume, carne slaba la gratar, branza de soia si iaurturi degresate, n-a mai stiut ce sa zica. Cica sa-mi urmaresc colesterolul si dupa ce nasc ca e ceva in neregula. Nu mi-am mai facut pana acum analiza asta si nu pot compara cu o valoare din trecut.
Stie cineva ceva mai multe despre asta?
Legat de valori in general nu stiu mai nimic, asa ca nu te pot ajuta. In general ma intereseaza desfasurarea unui proces anume, relatia cauza-efect mai degraba. Nu retin valori decat daca e vorba de ceva analize pe care le-am facut eu si mi-audat batai de cap. Altfel... aici medicii nu comunica valori pacientelor (asta e etica mediala aici) decta daca insista ea. Aici la diversele seturi de analize care ti se fac (legat de orice, nu numai de analizele din sarcina), medicii comunica doar concluziile (adica interpretarea rezultatelor), eventualele pericole, tratamente etc. Iti poate explica fenomenul daca tu pui intrebari suplimentare, insa aici n use vede relevanta comunicarii rezultatelor (cifrelor). Asa ca nu ma pricep la rezultate si la interpretarea lor.
Da cautare pe internet legat de colesterol in sarcina si vezi ca e imposibil sa nu gaseti site-uri unde sa fie date valori minime si maxime normale, interpretari etc. Dar ai grija in ce unitate de masura este exprimata analiza ta de colesterol. Unele analize pot fi exprimate in unitati de masura diferite si atunci valorile sunt diferite (de ex. hCG-ul care-l facem noi ca test de sange la prima intalnire cu dr. se poate exprima in 2 feluri si atunci setu lde valori e diferit in functie de UM).
.......in 22+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
amarantina spune:
Merci, Try. Ai pus punctul pe i cand ai spus ca la voi medicii comunica pacientilor concluziile analizelor, pericole si tratamente. Din pacate, in Romania ei se uita pe analize si spun ca sunt bune, chiar daca se vede pe fisa ca unele valori nu sunt normale. Si cand intrebi "da' cu valoarea asta ce-i?" ti se raspunde nonsalant sa stai linistita, ca e de la sarcina. Alte amanunte nu ofera nimeni.
tasia spune:

Am mai scapat de 1 examen
acuma trebuie sa invat pentru cel de marti, nu am nici macar 1 zi linistita
in loc sa ma bucur de bebe si sa stau si eu linistita, ma steresez cu invatatul
Asta e...
Fetelor vorbeati intr-o zi de paste cu ton si nu am inregistrat atunci, dar va rog acuma cine poate sa-mi spuna si mie ce mai pun inafara de paste si ton
Mie o pofta...
23 + cu
pozele noastre
danidani74 spune:
Sunt asa de necajita.... Acum inainte de concediu s-au gasit
sa-mi gaseasca nod in papura la servici...Esti bun cat muncesti ca "Ion la popa" dupa care incearca sa sa descotoroseasca de tine
si mie mi se pare extrem de nedrept.of. nu stiu de ce v-am spus toate astea. Pb pt. ca am nev.sa ma descarc cumva.Stau in tensiune de o sapt. si abia maine "ei" vor lua o decizie. Saracul meu bb... era asa cumintel... Acum il simt mai tot timpul.
Dana
19+