Crapaturi / rani intre degete la picioare

Crapaturi / rani intre degete la picioare | Autor: ingridnen

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

acum vreo 2-3 luni am observat la Cristi ca intre degetele de la picioruse are cate o crapatura mica (pielea este crapata). Am devenit mai atenta cand il stergeam, l-am mai dat cu Bepanthen. S-au vindecat, dar ieri iar am observat intre doua « spatii » cate o fisura... nu stiu ce sa-i mai fac, poarta numai sosete din bumbac, incaltaminte din piele, il dau cu Bepanthen... aveti vreo idee , cum sa-l mai tratez ?

Multumesc si pupici

Ingrid si Cristi 3 ani si 3 luni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Si Markus are la fel. De iarna trecuta. Si ii tot apar si dispar. Dr. de familie mi-a zis sa-l dau cu Nidoflor zilnic, muuuuuult timp, chiar si 6 luni. Mie mi-a fost groaza sa-l dau atata vreme, asa k l-am dat 2-3 saptamani in fiecare zi, dupa care am intrerupt. Dupa care, of course, iar i-au aparut........
Si noi purtam tot numai bumbac, piele, etc. Si vad k tot degeaba.
Astept si eu eventuale solutii.

Venera , mama lui Markus: -> ->

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

tb facuta analiza sa se vada daca e de natura micotica sau e vreun stafilococ,si in functie de asta ,pe langa igiena stricta sa se recomande tratamentul adecvat.Mi se pare asa aiurea sa recomanzi un tratament care sa dureze 6 luni pt asa ceva,fara sa faci analize sa vezi exact ce este.
de asemena poate fi si lipsa unei vitamine ..
sa ne tineti si pe noi la curent cu evolutia
Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Din cate povestiti voi seamana a ciuperca. M-am pricopsit si eu cu una de acelasi gen nici nu mai stiu exact de unde (cred ca de la un hotel).
Problema e ca nu am reusit cativa ani sa scap de ea. Ma dadeam cu Nidoflor sau Clotrimazol, disparea, iar dupa un timp aparea din nou. Era legat si de starea de oboseala si scaderea imunitatii organismului, atunci mai aparea in forta.

Am reusit sa scap de ea doar cand am plecat in Franta si m-am dat acolo cu unguent si pudra Mycoapaisyl si am folosit si sprayuri speciale pentru picioare (care impiedica transpiratia dar au si actiune antimicotica si dezinfectanta).

Trebuie evitata umiditatea intre degete pentru ca favorizeaza dezvoltarea ciupercii.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Ceea ce descri tu seamana cu ceea ce am citit eu intr-o carte de ingrijire a copilului ca fiind semnele bolii "piciorul atletului" (O ciuperca ce apara in special dotorita purtarii de incaltari gen adidasi, datorita transpiratiie, prafului.. etc).

Poate cel mai bine ar fi sa-l vada un medic.

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

iata descrierea:
"Piciorul atletului". E o micoza care incepe intre degetele de la picioare, manifestindu-se prin fisuri ale pielii, senzatii de mincarime si arsura; cind infectia cuprinde talpa si partile laterale ale piciorului, pielea se ingroasa si se intareste. Transpiratia locala, aerisirea insuficienta a piciorului sint conditiile propice aparitiei si intretinerii micozelor

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Aoleo, ce tot ziceti voi aici?
Si Tiana are asa ceva, nu crapaturi foarte mari, dar oricum.
Plus ca am vazut de cateva zile pe degetul mare de la picior, pe partea laterala i se ia pielea. Ca la basici, asa, cand se cojeste o pielita. Cu asta s-a mai confruntat cineva?

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

E o ciuperca, m-am intors si eu cu ea din maternitate .
Vestea buna e ca am scapat de ea in cateva zile cu Exoderil unguent si n-a recidivat. Se aplica de 2 ori pe zi pe zona afectata dupa ce a fost in prealabil bine spalata.
Vestea rea e ca nu mai am prospectul si nu stiu sigur daca se poate folosi si la bebelusi.

Daniella, mama lu' Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

eu zic sa il duci la medic pt. linistea ta ca sa vezi exact ce este.
copilului meu nu i-a aparut asa ceva, dar eu ma confrunt uneori cu aceasta mica problema atat intre degete, cat si la calcaie (imi crapa) pt. ca am o piele mai saraca in vitamina A.
nu stiu care este cauza la copilul tau, dar nu cred sa fie chiar o ciuperca.
la mine functioneaza urmatoarea reteta: dau cu putin iod si apoi aplic crema de galbenele. dau cam doua-trei zile si imi trece.
eu cred ca nu are ce sa ii dauneze daca vrei sa incerci. e o reteta care nu implica antibiotic si cred ca ar merge si la bebe.

numai bine tuturor!

mamitza lui Papitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Si eu am avut ani de zile ciuperca asta si am incercat mai multe metode. Am scapat complet cu unguentul Canesten. Deci cel mai bine sa mergeti la un dermatolog pentru ca exista tratamente f.eficace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Si eu am folosit tot Canesten cu f. bune rezultate.Apare mai ales vara, cand e caldura, umezeala, si praf. Plus ca mereu uitam sa ma sterg de apa si intre degetele de la picioare, dupa dush...apoi mi-au aparut fisuri intre degetele de la picioare, si o data mi-a crapat un calcai, a fost groaznic!!!

V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput