harta Bulgariei-de unde?
Buna tuturor,
peste 2 sapt plecam cu masina proprie in Grecia si oricat ne-am straduit, nu am gasit harta Bulgariei. Poate cineva sa imi spuna unde se gaseste pt a fi cumparata? Ma refer la harta de hartie, nu in versiune electronica.
Multumesc.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Gradina Botanica
Iunie 2006
Raspunsuri
crista-s spune:
Liviana vezi la Dalles la libraria NOI ( telefon: Tel/Fax: 021/311 0830; 021/310 2528 si Email librarianoi@xnet.ro; books@librarianoi.ro ) poti sa le scrii sau sa suni sa intrebi daca au .. nu faci un drum degeaba...
..
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
lbelciug spune:
Merci, Crista!
Am sunat, mi-au zis ca au avut-o, dar ca e posibil s-o mai primeasca la sf saptamanii. Mai incerc atunci.
Inca o data multumesc.
Gradina Botanica
Iunie 2006
andanii spune:
am avut harta bulgariei pe calculator, o sa caut si mai vorbim ok?
nu ai unde sa o scoti pe hartie, o imprimanta, ploter ????????
ANDANII
vladcelvechi spune:
Buna!
99% poti gasi harta Bulgariei in ultima benzinarie de pe teritoriul RO (AGIP sau Lukoil, nu sint sigur). Nu este neaparat necesara pentru drumul spre Grecia, daca vrei scire-mi aici si o sa iti dau o configuratie a traseului.
Online, poti gasi harti la urmatoarele adrese:
- http://get.info.bg/visit/Dir.asp?d=0-11-Maps_Collection-Map_of_Sofia
- http://www.sofia.com/map/
- http://www.sofia.bg/map.asp?x=2&y=2&z=1
... si desigur cu Google Earth.
Singurul punct critic este traseul prin Sofia (presupun ca vii dinspre Ruse) unde ar fi bine sa memorezi urmatoarele: la intrarea in Sofia, vei intilni un indicator spre Kulata la dreapta. Il ignori, treci pe sub un pod si imediat va aparea un al doilea indicator tot spre Kulata. Faci la dreapta, intri pe podul pe sub care tocmai ai trecut, intri pe centura Sofiei si mergi de te plictisesti aproape bara la bara. In tot timpul asta esti cu ochii pe partea stinga a drumului, la un moment dat vei vedea o benzinarie Shell precedata de un McDonalds (sint mai multe Shell, dar un singur Mcdonalds). Imediat dupa, va urma o intersectie cu linii de tramvai si piatra cubica, unde tu vei face la stinga si asta e.
Daca la primul indicator vei face dreapta spre Kulata, vei ajunge la intersectia susamintita din sens invers, asa ca pentru a te inscrie pe directia Kulata vei face dreapta in loc de stinga.
Bafta si drum bun!
lbelciug spune:
Vladcelvechi, super bune informatiile de la tine. Merci mult, voi tine cont de ele caci auzisem si eu de oarece probleme in Sofia.
Cat priveste benzinaria, nu m-as risca sa o iau de acolo pt ca noi vom pleca la ora 3 din Buc si nu stiu daca e non-stop acolo sau daca nu cumva de prea mult somn vom trece pe langa ea. Vama prin care trecem este Giurgiu.
Varianta cu tiparitul de pe net iar nu-mi convine: nu e color, nu e usor de extins, etc. Prefer una din librarie.
Gradina Botanica
Iunie 2006
crista-s spune:
Liviana suna-i si intreaba daca nu au un fel de atlas rutier cu Europa (eu am avut unul cumparat mai demult .. nu costa chiar asa de mult .. la vremea aia costa cit 3 harti dar facea toti banii ). E ca o carte si deci usor de citit .
Mai incearca si la ACR daca mai exista asa ceva .
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
vladcelvechi spune:
lbelciug, fii fara grija pentru ca:
1. benzinaria aia e nonstop;
2. si e imposibil sa o ratezi, pentru ca e fix in calea ta spre PCTF.
Oricum, uite in continuare un traseu simplificat la maxim; urmindu-l nu ai cum sa te ratacesti:
Ruse (E85, DN5) -> dupa Bjala (atentie, in general la bulgari drumurile nu trec prin localitati) la vreo ~7 km se trece pe E83, DN3, apoi prin/pe linga: Gorna Studena, Kozar Belene, Balgarene, Grivica, Pleven (pina aici urmati indicatoare Pleven/Sofia, de aici incolo Sofia; drumul e in continuare E83) -> Dolni Dabnik, Telis, Lukovit, Zlatna Panega, Saeva Dupka, Jablanica, Dzurovo, Osikovica, Dolni Bogrov, Sofia. La un moment dat veti trece pe A2/E79. Inceputul autostrazii e mega semnalizat si de asemenea directia spre Sofia. In Sofia faceti ce am zis in postul anterior, iar la iesirea din Sofia veti continua pe acelasi E79/DN1 pe directia Studena, Stanke Dimitrov, Gara Pirin, Sandanski, Marikostinovo, Kulata.
Asta inseamna ca ati ajuns bine in Grecia!
lbelciug spune:
Vlad,
multumesc am notat si schema traseului. Daca tot il cunosti asa de bine, imi poti da si sfaturi privind viteza, respectiv locurile cu amplasarea cea mai frecventa de radaruri? Ma omoara gandul ca trebuie sa mergem cu 60km/h. Eu tot sper ca daca plecam asa devreme, poate nu au timp bulgarii sa-si amplaseze radarele la momentul cand trecem noi pe la ei. Evident, orele de tranzitare BG depind si de cat de mult stam in vama.
Crista, am vazut la Cora un atlas rutier cu toata Europa dar nu l-am cumparat pt ca:
1. il consider mai incomplet decat o harta a tarii in cauza
2. era f scump: 800.000 lei
All the best,
L.
Gradina Botanica
Iunie 2006
vladcelvechi spune:
Liviana,
Treaba e simpla:
- adopti conduita preventiva (adica max 10 km/h peste viteza limita sau cam cum merge coloana) sau
- pregatesti hirtiute de 5 si 10 euro si mergi cum vrei.
Glumesc.
Reguli:
- la iesirea din tunele cam intotdeauna e si radar; reduceti viteza;
- atentie la semnele cu faruri din fata;
- incercati sa stati "lipiti" de vreun bulgar; la numere romanesti sigur te va opri pe tine, nu pe el;
- atentie cind pe marginea soselei sint boscheti; au obiceiul timpit sa sara in fata masinii agitind bastonul ala; mai cu seama noaptea fiti cu bagare de seama.
Din experienta proprie, plec pe la 2 a.m. din Bucuresti, pe la 4 sint in granita, cel tirziu la 6 intru in BG; merg snur (cit se poate) pina la Sofia unde iau o mica pauza (condusul in Sofia te termina psihic, pe centura e cam cum e la noi in orele de virf; cred ca prefer de o mie de ori nebunia din Istanbul, aia macar se misca chiar daca uneori prea ... repede); de acolo in citeva ore esti in Grecia. Timing-ul depinde substantial de norocul de la granita RO-BG si BG-GR (in speta de alegerea coloanei care se misca mai repejor; aici e doar chestie de sansa, ca singur sfat evita coloana cu microbuze si/sau masinile cu fete dubioase).
Pentru tot traseul din BG nu am intilnit un loc in care sa merite sa te opresti anume (exceptind opririle nevoite din cauze fiziologice) doar eventual McDonalds de care faceam referire (desi eu sint cam anti junk food).
Atlasul ala nu merita, sincer. E greu de manevrat, si pina sa ajung tu sa circuli efectiv prin tarile din el e posibil sa apara schimbari (sigur, nu la nivelul autostrazilor sau al drumurilor nationale). O harta simpla e de genul 10 RON si merita mult mai mult, chiar daca te ajuta la un singur drum. Asa cum spuneam, in BG nu prea ai cum sa te ratacesti (cel putin pe traseul asta) dar poti lua una mai mult pentru confortul psihic.
Evita sa alimentezi de la ei sau alge statii cunoscute. Motivele sint calitate carburant si rata de schimb (daca nu ai leva). Card-ul e sfint, foloseste-l cu incredere unde se poate.
In conditiile lor, eu de fiecare data incerc sa ma autosugestionez ce bine e sa fiu linistit, calatoria e mai frumoasa ca scopul ei, sa fiu relaxat, sa admir peisajul, sa vorbesc cu sotia=prietena mea si cu baietelul=prietenl meu (poti inlocui prietena/prieten cu partenera/partener). O sa observi ca drumul e mai usor astfel si timpul trece repede.
Bafta si daca mai ai nelamuriri spune-mi si voi incerca sa iti raspund la ele.
lbelciug spune:
Vlad, fac cinste cu o bere! Informatiile de la tine sunt gold, nu alta!
Mai spune-mi te rog cum procedezi tu la intoarcerea catre casa. La ce ora e cel mai bine dupa parerea ta sa plec din Grecia si deci sa tranzitez BG?
Gradina Botanica
Iunie 2006