In cat timp s-au acomodat la gradi?
Raspunsuri - Pagina 4
AILUI spune:
Salve,
Pe Robert al meu l/am dat la gradi anul trecut, la 3,3 ani.In prima zi nu a plans deloc, dar in a doua si a treia .............
Asta deoarece toti copii plangeau de mama focului , era un cor pe 20 de voci ,iar noi , parintii, eram mai ceva ca ei...
Dar , din a patra zi au inceput sa se linisteasca, asta si dupa ce,noi, parintii, eram lasati sa stam doar cat sa/i schimbam in hainutele de gradi, si eram apoi rugati sa plecam repejor,si noi plecam ........la geamuri!Ii pandeam de acolo, tot cu sufletul strans, si, cand colo, cum dispaream noi din raza lor vizuala, incepeau joaca, destul de linistiti!
Deci, eu nu am avut deloc probleme cu Robert, insa, trebuie sa spun ca eu am inceput sa/l 'pregatesc'sufleteste din vara de dinainta inceperii gradinitei!
Adica, am inceput sa/i povestesc diverse lucruri:
- Ti/a placut povestea aceasta, ee, la gradinita o sa va spuna mult mai multe povesti...
- la gradi veti avea jucarii multe...
- Doamna educatoare va va invata sa pictati,sa decupati, etc,etc
Si tot felul de lucruri din acestea, care l-au facut extrem de curios si de dornic in acelasi timp sa mearga la gradinita.
Am subliniat D-na educatoare deoarece am tinut f mult sa-l fac sa inteleaga ca la gradi va fi cu cineva care-i va fi f aproape,si il va iubi,ocroti,proteja....
Vreau sa spun ca metoda mea a dat rezultate f bune , inca din luna august vroia sa mearga la gradi, iar pe doamna educatoare o adora, pur si simplu!Este adevarat ca si aceasta este o educatoare f apropiata de copilasi si o indragesc tare mult cu totii!
Un alt lucru pe care l-am mai facut eu in primele 2 saptamani de gradi:
- cand il luam de la gradinita ,ii spuneam ca, daca a fost cumintzel ZANA GRADINITA (am inventat o zana)i-a lasat pe patutul lui un cadou (ii pregateam deci un cadou (asta cam din doua in doua zile), dar un cadou micut, de genul unui puzzle, niste plastilina, un robotel, dar lucruri maruntele,care il incantau si ii distrageau atentia putin, nu cine stie ce, sa nu il intaratam prea tare si sa vrea apoi cine stie ce...)
Dupa primele 2 saptamani, ca sal linistesc cu cadourile, i-am zis ca ZANA GRADINITA ii va aduce de acum inainte un SUPER CADOU cand mami si tati vor lua banii de la servici, adica in ziua de salariu, si.... a mers !!!
Cam asa a decurs la noi pasul cel important....
Pupici,
Mami ailuI si Robi (4 ani.18 zile)
AncaMaria spune:
La noi plansetele de dimineata continua, si cu greu o smulge educatoarea din bratele mele... nici nu mai stau cu ea ca nu are rost.. un lucru insa ma bucura, ca nu mai plange cand vine taica-su sa o ia... deci inseamna ca nu ii este chiar rau acolo...
problema e ca nu doarme intotdeauna (sau destul) la pranz, si e f. obosita seara, ne solicita la maxim (maraieli si tot tacamul)... posibil sa fie si stresata de la schimbarea care a intervenit in viata ei, ca e f. greu sa te mai intelegi cu ea...
nu a invatat inca cuvinte in engleza (sau poate nu inteleg io ce zice) dar stie sa raspunda la "what's your name"... deci incepe sa priceapa.. eu sper sa vad mai multe schimbari in bine in saptamanile ce vor urma..
succes si adaptare cat mai rapida celor ce trec acum prin asta!
AncaMaria spune:
ailui, am citit ce ai scris si asa am procedat si eu, am incercat sa o pregatesc pe cat posibil dinainte, si era f incantata, de aceea in prima sapt de mers acolo nu a plans... dar apoi s-a prins ca trebuie sa mearga "la program" si nu cand are ea chef... oricum, in fiecare zi o intreb despre ce au facut la gradi in ziua respectiva, si incerc sa ii sugerez ce bine se distreaza ea acolo...
philip spune:
pupi nu mai plange dimineata, cel putin nu cand il duc eu si cat stau cu el acolo (cateva minute ca mai mult nu-mi mai permit), dar e tot la program scurt deocamdata. ieri mi-a zis tati ca l-a gasit plangand cand s-a dus sa-l ia ca nu stiu ce voia si nu-l lasase teacheru'.
in rest, in nici o luna a fost deja bolnav de 2 ori, prima oara clasica raceala cu muci si mofturi, iar acum, la sfarsitul saptamanii trecute o amigdalita pacatoasa care nu l-a lasat nici sa pape, nici sa doarma, acum e mai bine, tot mofturos inca la mancare dar asta e. ne acomodam cu pasi mici.
vezi, anca, de aia mi-e frica mie sa-l las toata ziua ca nu va dormi si seara va face pe teroristul. tot ar fi mai bine sa incepem programul lung cvat mai e bunica-sa aici si ar avea cine sa-l corcoleasca seara daca noi nu facem fata, dar tot am amanat. gata, de luni, da' sa vezi ca marti e 4 iulie si suntem liberi si-apoi miercuri iar...uf, uf....
philip&andreea
copilasi dragalasi
AncaMaria spune:
Andreea, partea buna a nedormitului indeajuns la pranz e ca seara se culca devreme... ea inainte adormea dupa 10, aseara la 9:15 era in pat...
Oricum, nu si-a facut un program inca, unele zile doarme aproape 2 ore altele mai putin de o ora... asa mi-au zis educatoarele..
Ar trebui sa incepi cu pupi programul full-time daca soacra ta pleaca in iulie (parca asa ziceai..)..
vad ca mai mult noi doua bantuim pe aici...hehe..
Pupici,
philip spune:
pai, anca, eu oricum il cucl la 8 juma, ca tre sa-l scol la 6 jumate dimineata asa ca nu ma ajuta cu nimic daca e si mai obosit. dar, vedem noi. va sta acasa iar 4 zile, iar de miercuri am decis sa-l lasm toata ziua, adica pana la 3, deci va papa si de pranz si va si dormi acolo. dimineata nu mai plange deloc si azi am vb cu educatoarea si mi-a zis ca e ok in timpul zilei, nu plange deloc, so gata, s-a adaptat. mai nasol ca-l alinta tare bunica-sa si pana nu pleaca n-are sens sa incep eu reeducarea cu el. mai ateptam...
philip&andreea
copilasi dragalasi
iga spune:
Roberta are 2ani si 7 luni,ieri a fost prima zi la cresa si nu a plins deloc,in schimb eu ...nici nu-mi venea sa intru in casa ,stiind ca nu e si ea.Azi am dus-o din nou,dar nu a plins deloc,ba mai mult ma intreaba cind mergem "la copii".Sper sa fie tot asa.....
ralu spune:
Fetita mea cea mare a mers la gradi la 2 ani si 10 luni, a plans cam o saptamana, dar a asta avand in vedere ca de abia venisem in Franta, nu stia o boaba frantuzeste, iar pana la varsta aia statuse cu mine acasa!! Acomodarea totala s-a facut de abia dupa o luna!
anemona spune:
Dupa ce m-am plans la inceput ca fetita mea de aproape 2 ani nu mananca la gradi, dupa prima saptamana a inceput sa manance, iar dupa doua saptamani de gradinita deja mananca singura cu lingurita. Cand am vazut-o nu-mi venea sa cred.
Nu plange cand ramane dimineata, ne face pa si pleaca. Iar cand merg s-o iau o gasesc jucandu-se, linistita si zambareata. Putin cam obosita, dar relaxata.
Sper sa fi trecut perioada critica (merge de pe 21 iunie). Ieri a fost si la gradina zoologica, dar educatoarele s-au plans ca a cerut in brate, ceea ce imi face si mie cand e vorba sa mearga singura distante mai mari.
Oricum, eu continui sa cred ca adaptarea se face cu atat mai repede cu cat copilul este mai mic. Am auzit de copii de 4 ani care au plans mult mai mult, Deni a mea a plans doar putin in prima zi, iar apoi inca vreo doua dimineti cand plecam noi, dupa care imediat ii trecea. Iar acum nu mai are nici o problema.
Adaptare cat mai usoara tuturor piticilor !
aurastanciu spune:
am citit mesajele voastre si imi fac griji din ce in ce mai mult. copii mei vor merge la cresa de la 1 august cand vor avea 1 an si 8 luni. primele doua saptamani ii va duce dimineata mama mea de care sunt foarte atasati, dar imi fac griji daca vor manca pentru ca acasa mananca cu jucarii, daca vor dormi pentru ca sunt obisnuiti sa doarma in patuturile lor, in liniste. eu sper sa se acomodeze usor mai ales ca vor fi amandoi. de baiat nu imi fac asa multe griji, dar fata este foarte alintata si mamoasa.