In cat timp s-au acomodat la gradi?
Buna,
Ce probleme ati intampinat cu puii vostri cand i-ati dus la gradinita?
Baitelul meu plange dimineata dupa noi, si nu vrea decat cu educatoarele, nu sta cu copiii si nu se joaca cu ei.
E doar a 2-a zi de gradinita, insa cat credeti ca dureaza sa se acomodeze? (el e si speriat de copii, am mai spus si pe alte liste de discutii).
Multumesc anticipat ptr raspunsuri,
Pupici,
Stela
http://pg.photos.yahoo.com/ph/goodlyada/my_photos
Raspunsuri
Cristina_C spune:
Noi am trecut peste hopul asta. l-am dus in ianuarie la fix 3 ani si n-a vrut sub nici o forma sa stea acolo fara mine, daca-l lasam plangand nu se mai oprea, educatoarele nu-l puteau calma si ma sunau sa vin sa-l iau. Am facut pauza 3 luni si in aprilie era cu totul si cu totul alt copil, a stat cuminte din prima zi dar nu izolat, s-a jucat cu copiii, doua saptamani l-am lasat doar 2 ore, apoi a stat cu program intreg, pana la 13. Avem deja 2 luni de cand totul merge foarte bine.
O ideea ar fi sa-l integreze educatoarele, ale noastre participa la jocurile copiilor, se joaca asa, cot la cot cu ei.
Poate ajuta si daca ramai tu cu el un timp, dar la noi asta n-a mers ca vroia sa stau tot timpul acolo.
Copilul trebuie obisnuit cu ideea ca trebuie sa mearga la gradi chiar daca asta inseamna despartirea temporara de mama. Noi am dus multa munca de lamurire cu el pana a fost de acord si s-a dus de buna voie. Daca fortezi nota sau il pacalesti poti avea surprize. Noi i-am mai lasat timp de gandire si am tot insistat "subtil" si iata ca am reusit. Nici nu stii ce ma bucur!
Succes!
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
philip spune:
si la noi e a doua zi de gradi, deocamdata sta numai 4 ore acolo, treptat vom lungi programul pana la 3, dar nu inca. ieri a plans toata ziua, l-a gasit tati tavalit pe jos si plangand, azi n-a plans deloc, a mancat si micul dejun cu ceilalti copii. stau cu emotii pt maine. cat are puiutul tau? philip are 22 de luni.
la noi e nasol ca trebuie sa-l trezesc la 6 juma sa-l duc pe el si sa ajung si eu la munca si mi-e asa mila ca trebuie sa-l scol cu noaptea in cap. apoi, nu-s f incantata nici de gradi, educatoarele mi se par reci si dezinteresate...etcdar asta e de acum alta poveste, ma interesez sa gasesc ceva de calitate
multa bafta
philip&andreea
copilasi dragalasi
goodlyada spune:
Ovidiu are 2 ani si 8 luni, azi a fost a treia zi si a inceput sa planga inca de cand am intrat pe strada cu gradinita. Abia l-am dezlipit de gatul meu, mi se rupe sufletul
Nici nu vorbeste inca...
Si eu il las tot 4-5 ore.
Stela
philip spune:
stela, imi pare rau, dar va fi si mai bine. eu am alta problema acum, cica impinge copiii si el nu avea de unde invata lucruri de-astea. in rest, e bine, numai ca dimineata era mititelul asa adormit ca nu ma lasa sa-i scot pijamaua sa-l pot schimba. so, am trecut si de ziua 3.
philip&andreea
copilasi dragalasi
philip spune:
la noi abia de azi a inceput plansul si cred ca a capatat si prima raceala ca respira greu. am stat juma de ora acolo si nu voia deloc sa se desparta de mine, pana la urma l-a luat teacher si l-am lasat plangand. uf, uf
philip&andreea
copilasi dragalasi
annita72 spune:
Buna, eu am trecut de ceva vreme de faza cu gradinita cu fetita mea care acum are 7 ani, dar din toamna o sa incep cu baietelul care va avea in septembrie 2 ani si 9 luni. Cu Ioana nu am avut probleme, desi nici ea n-avea 3 ani cand am dus-o la gradi. Ba chiar, in prima zi, cand m-am dus s-o iau, am ajuns mai devreme si a iceput sa planga ca ea vrea sa mai stea si a trebuit sa stau pana au plecat aproape toti copii ca sa pot s-o iau de-acolo. Oricum, cred ca a fost un caz fericit.
Ce vreau sa va spun e ca nu trebuie sa cedati si sa-i retrageti de la gradi, asta pentru cel putin doua-trei saptamani, pentru ca pe masura ce cresc se acomodeaza mai greu. Stiu copii pe care i-au dus la 3ani, au plans si dupa cateva zile i-au retras, apoi la 4 ani a fost ingrozitor.Trei saptamani ar fi suficiente pentru acomodare. Daca nu termina cu plansul si tavalitul inseamna ca e chiar ceva in neregula, poate nu sunt pregatiti. Si asta trebuie sa o faceti voi acasa, sa-i explicati ca va intoarceti in fiecare zi dupa el si ca nu are de ce sa simta parasit. Eu asa am procedat cu Ioana, i-am spus ca o sa mearga la gradinita, ca o sa stea cu copiii si cu doamna, fara mami, dar ca mami vine in fiecare zi s-o ia acasa. Si a fost bine.
Succes si voua si nu va dati batute!
mami de tudor si ioana
Cristina_C spune:
Noi am reusit dintr-a doua incercare. Cand l-am dus la 3 ani nici vorba sa-i placa, n-a functionat nici o metoda asa ca l-am lasat in pace si la 3 ani si 4 luni problema s-a rezolvat. Acum e o mica vacanta la gradi si isi doreste foarte mult sa mearga iar. S-a obisnuit ca si cum ar fi mers dintotdeauna. Stiam insa ca exista riscul sa nu vrea nici a doua oara, dar am sperat sa fie bine si a fost.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
goodlyada spune:
La fel am gandit si eu referitor la perioada de acomodare, 2 saptamani -1 luna. Nu am de gand sa-l retrag asa repede. Azi, de exemplu, a plans dar parca mai putin decat ieri. Sper sa fie bine.
Trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare,
Va pup,
Stela
philip spune:
eu nu l-am dus azi pt ca a racit si e mucos la greu. e bine si pt el si pt ceilalti copiii, desi stiu ca de-acolo s-a pricopsit cu virusul. era de asteptat. si totusi s-a trezit singurel la 6 jumate (acum ca sa fi fost si din cauza bolii ce muceste si tuseste...) si-mi arata sa-i schimb hainutele. v-am zis ca ieri a plaaaaans, dar dupa aia cica a fost ok. luni mergem iar, fara discutie.
philip&andreea
copilasi dragalasi
goodlyada spune:
Buna fetelor,
Astazi sunt un pic mai relaxata.
Si azi a plans, dar nu asa ca saptamana trecuta, adica nu a urlat, nu s-a agatat de gatul meu, offf....am plecat un pic mai usurata.
Si am observat o schimbare in bine, in sensul ca nu ii mai este frica de copii. Pana acum cateva zile, daca vroiam sa intram in parculet unde erau mai multi copii, nu vroia sa intre si incepea sa planga. Acum nu mai am probleme de genul acesta; nu pot spune ca fuge sa se joace cu ei, dar macar ii accepta- e si asta un inceput, nu?
A mai ramas problema cu plansul atunci cand vede un alt copil plangand; ca e bebelus, ca e mai maricel daca il las pe Ovidiu sa se uite la copilul respectiv cum plange incepe si el sa planga si abia il potolesc.
Dar sa speram ca se va rezolva cu timpul si cu gradinita
Imi pare rau ca a racit puiul tau, insanatosire grabnica si repede la gradi.
Va pup,
Stela