In cat timp s-au acomodat la gradi?
Raspunsuri - Pagina 3
goodlyada spune:
Si Ovidiu plange dimineata de cum intram pe alee, insa e un plans de ala resemnat
In rest, mi se spune ca e cuminte, azi cica ar fi mancat toata supa
Acasa nu a mai mancat supa, ciorba sau mancare gatita de la sfarsitul lunii martie.
Sunt multumita,
philip spune:
a plans si azi, si da, vorba ta, plange de parca ar sti ca tot asta il asteapta, sta lipit de mine si plange da' cu ochii dupa jucarii pe-acolo prin camera...eu ii dau lapte si ceva de rontait dimineata si nu stiu daca mananca micul dejun acolo ca sotul uita sa intrebe si el inca nu sta si la pranz. numai ieri l-a luat mai traziu si cica a mancat la pranz...ananas. maine nu merge ca nu-l poate lua tati, asemenea joia si vinerea viitoare, asa ca si saptamana viitoare la program scurt dar de cealalta, adica de pe 26 va sta program normal. sa ne tineti pumnii!
va pup si we frumos, maine nu intru pe-aici ca n-am ce raporta...
philip&andreea
copilasi dragalasi
philip spune:
pai bine mai fetelor, daca eu nu mai intru, voi nu dati nici un semn?
ieri si azi l-am dus eu si n-a mai plans, ele imi zic ca nici dupa ce plec nu plange, eu stiu...ieri a inceput a treia saptamana, drept, nu a mers toate cele 5 zile. si saptamana asta, mai merge maine si joi si vineri sta acasa. tot nu m-am hotarat daca sa-l las toata ziua saptamana viitoare. sa mai astept...
ce faceti voi?
philip&andreea
copilasi dragalasi
goodlyada spune:
Pai al meu tot mai plange, inca de cand intram pe stradutele care duc la gradinita (dar plange in surdina)
La fel mi se spune ca nu plange mult; cica mananca supa singur (ca nu vrea sa fie ajutat)si observ acasa ca il mai apuca "cantatul" si incepe sa gesticuleze (am ghicit melodia "Bate vantul, frunzele.." ).
In rest, sunt multumita ca am ales sa-l dau la gradinita si astept sa inceapa sa vorbeasca (nu doar pe limba lui). Consider ca a facut multe progrese in doar 2 saptamani de gradinita.
Va pup dulce,
Stela
philip spune:
azi inca nu stiu cum fu dimineata ca l-a dus tati, dar mai intru acusi sa va zic. philip e indragostit de un baietel de acolo pe acre il vede doar dimineata cand sunt la gramada (ala e mai mic de un an). pe bebe il cheama tyler si deja a inceput sa-mi spuna ceva de "baby ta", deh, vb si el cum poate. apoi va dati seama ca noi vb romana cu el mereu, ok, ii mai citesc in engleza sau desene etc,, dar la gradi unde toti vb engleza cu el. si eu sunt bucuroasa ca l-am dat de pe acum si va prinde engleza cu romana o data, decat sa fi asteptat pana pe la 3 ani. asta e.
succese multe
philip&andreea
copilasi dragalasi
AncaMaria spune:
Salut gagici! V-am citit de cateva zile (multumesc andreea ca mi-ai zis de topic) dar vad ca slaba miscare pe aici..
Fii-mea (care are 23 luni) a inceput gradi (mai bine zis daycare) sapt. trecuta... a fost part time... dar nu a plans..
De abia sapt a 2-a a inceput sa planga... si parca e mai rau de la zi la zi... azi cel putin nu ma lasa sa plec de loc... pana la urma am pus-o in brate la educatoare si am taiat-o... si cand se trezeste dupa somnul de dupa-amiaza, mi-au spus educatoarele ca e f. hotarata sa plece... isi inhata lucrusoarele si se tot plimba cu ele in brate.. dar ele zic ca e normala si totusi reusesc sa o consoleze, nu plange incontrolabil...
Tare sunt cu inima indoita ca nu ii merge bine acolo...
crig72 spune:
Mariuca s-a acomodat din prima zi.Eu m-am acomodat mai greu.Ii consola pe toti cei care plangeau."Nu mai plange acusi vine mami"
goodlyada parerea mea e ca se va obisnui dar e posibil pe parcurs sa mai planga.Unii colegi de-ai Mariucai au plans si in ultima luna de gradi.Erau atat de dragalasi.
pupici la pitici
www.babiesonline.com/babies/m/mariateodorag/" target="_blank">
patatina mea
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">File din povestea Mariucai
philip spune:
pt noi s-a incheiat saptamana (asa scurta, de numai 3 zile) fara sa planga deloc. acum ma rog sa nu-l apuce iarasi de luni incepand...culmea, cand il duc la gradi, se scoala greu dimineata, ei, bine, azi, la 6 jumate vorbea singurel in patut...o fi una din legile lui murphy???
philip&andreea
copilasi dragalasi
anemona spune:
Fetita mea de un an si 11 luni a mers si ea pentru prima oara la gradinita saptamana asta, incepand de miercuri.
Acomodarea s-a facut destul de bine, am inteles ca in prima zi a plans cam un sfert de ora, apoi nu a mai plans. Azi a mai plans cand m-a vazut plecand, dar mi-au zis ca dupa ce a ajuns sus s-a apucat sa se joace si i-a trecut imediat.
In schimb am un mare of: nu vrea sa manance nimic acolo. Adevarul e ca si eu acasa am avut dintotdeauna probleme cu mancarea, dar acasa s-a obisnuit cu mancatul in scaunelul ei si cu "stimulente" gen tv, muzica, reclame, clipuri pe pc, eventual jucarii. In felul asta mananca chiar bine. Ori acolo e cu totul altceva, masa se serveste in sala de mese si ea efectiv nu vrea nimic. Nu seamana cu modelul ei de masa. Prima zi nu a vrut absolut nimic, ieri a mancat din gustarea de la 4, azi a mancat si la pranz, dar numai paine si desert, iar la patru doar biscuiti, dar din felurile principale nici macar nu a vrut sa guste. Daca o s-o tina tot asa chiar nu stiu ce ma fac. Si pot sa zic ca s-au straduit, i-au facut asa cum le-am povestit eu, tocat marunt, pasat, au incercat sa-i dea, degeaba. In schimb acasa mananca de cum ajunge pana se culca, probabil compenseaza. Dar totusi sa stea toata ziua nemancata acolo ma ingrijoreaza.
A mai trecut cineva prin asa ceva?
In rest mi-au laudat-o, chiar s-a comportat nesperat de bine. Ea e un copil sociabil, afectuos, vesel si asa e si acolo. Cand ma duc s-o iau o gasesc jucandu-se tare frumos in curte, dar cand ma vede se arunca in bratele mele.
Ce ne facem cu mancarea? Sa fie asta modul de a-si exprima protestul ca e lasata acolo? Sa fie de la stresul de adaptare? Ea inca nu prea vorbeste si ma gandesc ca totusi e stresata de faptul ca nu ma vede, dar nu poate sa spuna.
Cat va dura oare asta?
lorena_andreianu spune:
Sunt si eu o mamica cu un viitor "gradinar", din septembrie (face 2 ani in octombrie).
La vizita pe care am facut-o la gradi si intalnirea cu directoarea mi s-a spus ca are 3 zile de acomodare. Adica in prima zi, ma duc cu el si stam impreuna vreo 3 ore si apoi plecam; a doua zi, ma duc si stau cu el cat am stat in prima zi si apoi il las si ma duc sa-l iau dupa pranz; iar a treia zi ce am facut in a doua zi, numai ca ma duc sa-l iau la 4...
Mi s-a zis ca in aceste trei zile se va acomoda si ca cu cat lungim "ruptura" cu atat ne va fi mai greu.
Eu una nu am dormit toata noaptea ce a urmat discutiei cu directoarea...
Nu mi-e de fiu-meu ca e tare iubaret de copii si se ataseaza usor; dar cred ca mie imi va fi mai greu.
Cu 2 saptamani inainte de a merge la gradi ne vom intoarce din Ro unde vom sta la familie. Vor fi si alti copii si sper sa pot sa-l rup de mine un pic. Macar sa-si faca o idee cum va fi.
Pana acum numai cu mine a stat si nici nu ta-su nu sta mult. Adica daca suntem amandoi acasa tot dupa mine vine. Altfel, daca ies ei doi eu pot sa stau si cu orele plecata...
Voi ce credti? se va putea adapta asa repede cum zic cucoanele alea?! Ca n-as vrea sa-l stresez...
Bine, si eu voi incepe cursurile la facultate, deci v-a fi obligat sa se duca...
Va pup, numai bine!
Mami Ria si Miron Radu (06 oct. 2004)
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2