In cat timp s-au acomodat la gradi?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

La noi a fost dezastruaos cand am vrut sa-l ducem la camin la 2 ani. Avea noaptea cosmaruri, desi educatoarele ziceau ca acolo nu plange decat un pic dimineata. Dupa 9 zile s-a imbolnavit rau si nu l-am mai dus. La 3 ani era alt copil. Nu am mai avut probleme.Cred ca e diferit de la copil la copil. Sunt unii carora le place de la inceput. Altora, nu si le trebuie ceva timp sa se obisnuiasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Bine v-am gasit mamaici cu pitici de cresa/gradi.
Eduard a inceput cresa acum 1 luna si ceva, cand avea 1 an si 10 luni. Si asta pentru ca mi-ar fi foarte greu singura cu 2 copii mici acasa si am zis ca e mai bine sa se obisnuiasca acolo pana nasc.
In primele 2 zile nu plangea deloc cand il lasam insa la pranz ma chemau sa-l iau ca nu puteau sa-l potoleasca din plans. In a 3 a zi a inceput sa planga de dimineata insa a si inceput sa doarma acolo pana la 4.00. Cam 2 sapt urla dimineata de cum se trezea, nu vroia nici sa-l imbrac, zicea doar "acata mami" dar acolo peste zi era linistit. De vreo 10 zile nu mai plange deloc cand il las, imi face "pa mami" si sambata/duminica cere sa mearga la "bebe".
Deci a durat cam 3 sapt aproape pana am scapat de plans.
In rest totul ar fi bine daca nu ar raci asa des. Deja a racit de 3 ori(intre care o otita) intr-o luna si a mai stat si pe acasa cate 2-3 zile. Dar cred ca de imolnaviri nu avem cum sa scapam in colectivitate. Ma rog doar sa fie raceli usoare fara complicatii urate.

Cornelia, mamica luiEduard(1 an si 11 luni) si 34+ Eric
EDUARD & MAMI & TATI & ECOGRAFII BB2 & TRUSOU BB 2 & INTALNIRE MAMICI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

si noi azi la gradi, dar l-a dus tati care m-a sunat sa-mi spuna ca a plans. am telefonat urgent si m-au linistit ca nu a plans mai mult decat o face de obicei cand il las eu dimineata. mai era mucos, dar zic eu ca si-a revenit, nu mai era asa obosit si molatec. asta e, se vor tot imolnavi de-acum, macar o perioada, pai pana prind ei cei 200 si ceva de virusi de raceala cati exista, dureaza ceva, nu? eu i-am luat ceva extracte naturale pt imunizare dar sunt f amare si nici in miere nu le mai vrea, cred ca am dat banii degeaba...
pupic si ne-auzim maine

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alin spune:

Buna, mamici de pitici!
Alin, care are 2 ani si 11 luni, este azi la a doua zi de gradinita. Am mare noroc fiindca nu plange deloc cand il las, ba chiar ma anunta ferm ca el nu merge cu mine acasa fiindca vrea sa ramana acolo. Asta se datoreaza insa, in mare parte, si educatoarei, care este o dulceata. Problema noastra e alta: e tare, tare neascultator si nebunatic. Sper din tot sufletul ca gradinita si colectivitatea sa-l schimbe. Am inteles de la educatoare ca ieri, desi nu vroia sa faca anumite lucruri, pana la urma se lasa convins de ceilalti copii.Va pup si va urez mult succes.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/florina.calciu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Robert a racit o singura data dupa 2 luni de mers la gradi. Au urmat 2 saptamani de vacanta, si pana plecam in concediu mai merge la gradi o luna si jumatate - sper sa nu mai raceasca in timpul asta.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Noi ne apropiem de sfarsitul primului an de gradi. La Paul acomodarea a durat vreo 2-3 luni. Asta-iarna credeam ca innebunesc. Nu plangea acolo, dar pana sa il scol, pana sa il conving ca trebuie sa plecam de acasa asa de dimineata (el obisnuit sa doarma mai mult si sa vina bunica la el)... De-abia ce incepuse sa mearga si a venit vacanta de Craciun apoi in ianuarie am mai fost plecati putin intr-un scurt concediu, in orice caz aceste pauze de gradi nu i-au facut deloc bine. Cand trebuia sa o reluam iar incepeau impotrivirile. A si racit de cateva ori. A fost greu dar cam din primavara de prin martie-aprilie, (cred ca a contribuit si incalzirea vremii si faptul ca se lumina mai devreme dimineata) a inceput sa i se para normal sa mearga la gradi si chiar si-a facut prieteni de care imi povesteste cum se joaca. Problema noastra cea mai mare este mancarea, imi pare rau ca nu pot sa fiu acolo la ora pranzului sa vad cu ochii mei exact cat mananca, ca daca e sa ma iau dupa ce zice el mamanca tot...dar eu nu prea il cred.

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klaus29 spune:

andrei are 2ani si 3luni (azi) si de o luna merge la gradi (la o grupa mai mare, iar din toamna la grupa de pitici)...
lui ii plac foarte mult copii si de aceea l-am dus asa devreme...
de acomodat s-a acomodat foarte repede... poate si din cauza ca e foarte prietenos.... si l-am lasat de dimineata de la 8 pana la 17 (vorbisem cu educatoarea sa ma sune daca apar probleme... dar nimik... iar eu asteptam cu disperare telefonul...)
acum m-am obisnuit... cred ca depinde de fiecare copil in parte iar daca nu vrea din prima... ar trebui luat si dus peste cateva zile... si mai depinde si de educatoare....

pupici

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
si
NOUTATI 2006
http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG

Mergi la inceput

hop si io!
a plans si azi cand l-am lasat, dar e un plans asa mieunat, nu vrea sa se dezlipeasca de mine. sper ca e ok dupa ce plec, cel putin asta mi se spune. ieri cand s-a dus tati sa-l ia topaia pe patuturi pe-acolo, desi el inca nu doarme la pranz la gradi. probabil ca de saptamana viitoare va sta full-time, de la 7 la 3. atunci voi avea emotii si mai mari pt ca nu stiu cum va dormi cu galagie, cand el e obisnuit cu camera lui linistita.
stela, raportul?

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

quote:
Originally posted by Klaus29

cred ca depinde de fiecare copil in parte iar daca nu vrea din prima... ar trebui luat si dus peste cateva zile... si mai depinde si de educatoare....

pupici

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
si
NOUTATI 2006
http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG

Asa gandesc si eu. Si cred ca noi am avut noroc de 2 ingrijitoare sufletiste pe care Eduard deja le indrageste.
philip, nu-ti face probleme, se va obisnui sa doarma cu zgomot in jur. Eduard a dormit singur in camera de la 6 luni, cu usa inchisa, liniste deplina. L-am dus acum 1 luna si ceva la cresa, 18 copii in grupa si la culcare le pune povesti la casetofon. Iti dai cred seama cam ce e pe acolo. Si SURPRIZA, dupa primele 2 zile(cand l-am luat la 13.00) a inceput sa doarma cate 3 ore acolo fara probleme. Bafta!

Cornelia, mamica luiEduard(1 an si 11 luni) si 34+ Eric
EDUARD & MAMI & TATI & ECOGRAFII BB2 & TRUSOU BB 2 & INTALNIRE MAMICI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput

eh, a plans si azi cand l-a dus tati. insa nu ne pierdem speranta!

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput