Viata in Japonia (36)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nanami spune:

eli drum bun si zbor placut sper sa-ti fie bine , eu cand am fost tot pt, prima data cu hiro in tara avea 3 ani , dar afost tare cuminte . a dormit jum. de drum, si mai mult a plans dupa tacsu . sanatate si numai bine .

mamica de terorist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deserted spune:

Nicoleta, ai fetita??? Sa-ti traisca si nastere usoara..

Drum bun si relaxati-va cit mai mult pe plaiurile mioritice.

"Nu rani pe altii cu ceea ce te doare pe tine”.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nickolle spune:

Hisasiburi! Nici nu am apucat sa postez decat de 3-4 ori ca mi-am umplut calculatorul de virusi (nu din cauza forumului,bineinteles, am intrat eu pe undeva)! De dor ce mi-a fost de el azi l-am butonat toata ziua! Am o intrebare, am citit pe topicul dedicat permiselor de conducere dar tot nu am inteles concluzia! E bun,pana la urma, sau nu, permisul international obtinut in tara?Eu am mai circulat cu international, dar cert e ca nu m-a oprit niciodata politia, asaca nu am avut probleme, dar dupa ce am citit acel topic mi s-a cam facut frica! Banuiesc ca dureaza ceva pana il iei pe cel japonej si eu fara masina sunt moarta, nu am nimic aproape, si daca stau dupa sot sa mergem macar la cumparaturi, murim de foame!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:

Eli drum bun si vacanta placuta,cat stati in tara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Drum bun Eli!
Vacanta placuta si linistita!
Si Stefanut sa fie cuminte pe drum.

japonia prin ochii unui amator

www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dandush spune:

[quote]Originally posted by nickolle

Hisasiburi! Nici nu am apucat sa postez decat de 3-4 ori ca mi-am umplut calculatorul de virusi (nu din cauza forumului,bineinteles, am intrat eu pe undeva)! De dor ce mi-a fost de el azi l-am butonat toata ziua! Am o intrebare, am citit pe topicul dedicat permiselor de conducere dar tot nu am inteles concluzia! E bun,pana la urma, sau nu, permisul international obtinut in tara?Eu am mai circulat cu international, dar cert e ca nu m-a oprit niciodata politia, asaca nu am avut probleme, dar dupa ce am citit acel topic mi s-a cam facut frica! Banuiesc ca dureaza ceva pana il iei pe cel japonej si eu fara masina sunt moarta, nu am nimic aproape, si daca stau dupa sot sa mergem macar la cumparaturi, murim de foame!

Bia
[/quote]

Nickolle, poti sa obtii foarte usor permisul japonez daca ai stat in Romania peste 3 luni de la data emiterii . Eu luasem permisul romanesc si am stat 2 luni, apoi (un an mai tarziu)am mai mers o data in vizita si am stat o luna si mi-am "completat" zilele lipsa. E banal, dar verifica pe pasaport perioada petrecuta in Romania.

Permisul International il poti folosi doar un an , si apoi trebuie reinoit , dar nu prin posta, ci personal. Eu ii cerusem mamei mele sa mi-l schimbe si a fost ok, dar in Japonia a trebuit sa platesc amenda de 80 si ceva de mii ...exact ca si cum as fi fost fara permis . Asta e.....a trecut.

Daca ai termenul de 3 luni implinit, trebuie doar sa il traduci ( la JAF se fac traduceri oficiale pentru permise straine si costa in jur de 2700 yeni), si te prezinti la Politia Rutiera cu pasaportul , permisul, traducerea si jyuuminhyou si dai o proba scrisa (optional in engleza) de 10 intrebari banale si proba practica pe care de la caz la caz poti s-o treci din prima sau nu.
(eu am dat peste un afurisit care-i pica pe straini de cel putin 5 ori...doar ca nu ne-am uitat in stanga cat si cum trebuie ...s.a).

Toata chestia te va costa pana in 10.000 yeni si poti sa obtii permisul intr-o zi .

Bafta si scuze ca m-am lungit atat.

D.K.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nickolle spune:

Dandush mersi mult! Eu pana acum cateva zile am fost foarte sigura ca e bun permisul international! Ce bafta am avut ca nu m-a oprit nimeni sa ma intrebe ceva de soarta mea! Eu am 2 ani de cand am permisul si am mai mult de 3 luni state in tara decand am luat permisul,inseama ca se rezolva repede! Mai ramane sa iau si examenul! Mersi mult inca o data!

Mergi la inceput

Sa cresti mare .

D.K.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

japonici ati vazut stirile????
cica coreia ne trimite bomba atomica ce tot au promisopana acum
vaiii vai cica fac tes pe teritoriul japoniei
ce ne face???
bomba va cadea in apa se va forma un tsunami mare

irina &emilica
POZICI NOIEMILY comoara noastra poze

Mergi la inceput

n-am stiut(nu ma uit la TV) .............

Acum cred ca nu ne ramane decat sa ne rugam la DD sa fie o alarma falsa sau sa greseasca directia si tot la ei sa se intoarca

D.K.

Mergi la inceput