Viata in Japonia (36)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Andro, cat vrei sa stai in Ro? Ce mare si frumoasa a crescut Aina!! Odihna placuta alaturi de cei dragi din Ro.

Adina & Luka
obraznicatura lu' mami

Un fulg pentru seara de Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Adina,multumim!!!!!!!S-a facut mare si scumpa...Nu mai satur de ea...Trebuie sa mai pun poze noi.Stau pana pe 14 ianuarie sa completez cele 3 luni ca sa pot sa dau aici examen pt carnet.

Andromeda si Aina(05.07.06)
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by ocris

Tinatache, in legatura cu cutremurele, cred ca nu sunt mai speriata de cutremure in Japonia, decat eram in Romania. Imi aduc aminte perfect de cutremurul din 1990. Se clatina apartamentul nostru de la etajul 6, din Bucuresti, de credeam ca se va prabusi blocul in urmatoarea secunda.
Cred ca e vorba de soarta, iar cladirile din Japonia sunt oricum mai solide decat cele din Romania.

Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)

daaa, de alea ziceam si eu. Cred ca pana la urma daca ai sentimentul de siguranta, te obisnuiesti si cu astea.

devylla, am inceput sa sap in leg. cu "descoperirea" Japoniei de catre olandezi si se pare ca Shogun-ul este mult mai fidel realitatii decat as fi crezut. Cu mici "dramatizari" ca sa prinda la cititor, exact asa a fost. Pe tip il chema William Adams, pe wikipedia sunt cateva info interesante despre el si cateva titluri de carti.
Aaa, si mai am o curiozitate: voi cum v-ati obisnuit la mancarea japoneza? De cand m-a apucat curiozitatea am inceput sa mananc Sushi si chiar imi place dar nu cred ca as putea sa traiesc numai din asa ceva. mai ales ca nu-s prea fan peshte:) Am sa caut si alte retete, care sa nu includa peste crud:)
numai bine!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Cristina,

Shogun-ul e un pic inflorit,ai dreptate.
Anjin-olandezul din carte,apare si in cartile de istorie japoneza.Povestea e reala.
Despre mancare,ce pot zice,le admir varietatea.Daca vei cauta,vei vedea
Nici eu nu sunt fan peste,insa aici am mancat cel mai bun peste preparat.
Daca vrei retete,scrie-mi un PM,si-ti fac o lista ceva retete.
Eu am mare avantaj,in zona in care locuiesc,este cu cel mai mic risc seizmic din Japonia

Sabina Y.

japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Cristina(tinatache),nimeni nu mananca aici doar sushi,sashimi si altele dintr-acestea.
despre mancare...eu pot manca orice,numai ca de obicei nu mananc mai nimic(asa sunt eu de cand ma stiu),indiferent ca-i mancare romaneasca,japoneza sau de aiurea...deci m-am obisnuit repede,n-am avut nici un "soc cultural" legat de mancare-sa-i zic "soc culinar?"...
In regiunea unde stam eu si Cristina(ocris) nu prea sunt cutremure...eu n-am prins decat unul singur mai serios in 7 ani aici...aveam un acvariu mic pe televizor si cu ocazia cutremurului a decedat televizoru'...asa am invatat ca acvariul chiar daca-i mic si dragut,nu se pune pe televizor.
Citeste "Bushido:The Soul of Japan"-de Inazo Nitobe daca vrei sa intelegi mai multe despre traditiile japoneze si modul lor de gandire.Mie mi s-a parut nu doar interesanta ci si teribil de educativa.
O alta lectura educativa a fost cea a principiilor lui Confucius-care desi mi-au displacut,m-au ajutat sa inteleg inca niste lucruri.-o alta lectura interesanta-"Memoirs of a geisha"-e altceva decat filmul.
numai bine!

Mergi la inceput

mi-am amintit ceva interesant legat de mancare..
acum vreo 3 ani cred,in vizita la niste prieteni,am fost invitata cu amabilitate sa mananc "inago".Inago sunt cosasi,care se prind,se pun intr-un sos si sunt asteptati sa decedeze,dupa care se crantzane ca semintzele de bostan.
N-am fost curioasa deloc si am refuzat darz delicatesa(si sotul meu a procedat la fel),dar cu prilejul acesta am aflat ca bunica gazdelor cand era tinerica,isi confectiona cate o salba de saritori dintr-astia si cand mergea in lanul de orez mai rontaia cate un saltaretz.Cica-s foarte buni pentru oki,da' mie-mi place cum imi sta cu okelari,asa ca nici argumentul legat de calitatzile lor curative nu m-a convins.
Acum sa nu te gandesti ca aici lumea mananca cosasi insiropatzi cum mananca lumea-n Romania semintze...e singura data cand am vazut asa ceva
Aveam si o poza pe undeva in computer cu saltaretzii decedatzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timi_melinda spune:

Buna fetelor , sunt cam noua pe saitul acesta si nu stiu exact cum sa procedez ca sa deschid un subiect nou, am primit un mesaj de la moderator si m-a trimis aici. Am o problema si as avea nevoie de ajutorul vostru.
Ma numesc melinda si am nevoie de niste sfaturi de la mamicile care au nascut in Japonia , mai exact despre ce analize ati facut inainte sau la inceputul sarcinii.
Sunt casatorita de un an de zile si ne-am hotarat sa facem un bebe.
Inainte cu 6 luni mi s-a depistat un chist pe ovarul drept ( la o clinica din Romania ) si am mers la ginecolog sa vad daca s-a mai micsorat sau chiar l-am eliminat spunandui doctorului ca vrem sa facem un copil.
Mi-au spus ca chistul este foarte mic si nu ma impiedica cu nimic sa raman insarcinata, dar atat nimic mai mult , nu ne-a indrumat sa facem analize de sange sau alte analize ce stiu sigur ca se fac in Romania ( rh-ul, hepatitele , chiar si infectiile urinare sau unele boli cu transmisie sexuala, care nu se descopera decat prin analize de sange sau urina)
Intrebarea mea este urmatoarea , voi cand ati ramas insarcinate ati patit la fel , nu ati facut analize si totul a fost bine , sau trebuie sa ma gandesc sa-mi schimb medicul ginecolog pt ca nu m-a indrumat la nimic si sa incept sa-mi fac singura la o alta clinica anumite analize ?
Nu stiu ce sa fac , ma gandeam ca voi o sa ma puteti sfatui deoarece am vazut pe forum multe mamici fericite in Japonia.
Astept sfaturi cat mai multe , promit sa raspund tuturor.

Mergi la inceput

Timi_melinda,bine ai venit!
Daca nu esti inca insarcinata si nu ai nici o problema de sanatate,nimeni nu-ti va face nici un fel de analize.
In timpul sarcinii ti se vor face analize si de sange si de urina,vei face ecografii si sarcina va fi supravegheata.
numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Lia, multumesc de titlurile de carti. Am sapat in mesaje de-ale voastre din Japonia pe aici pe forum si deja imi notasem de Bushido, tot tu il mentioneasei atunci (de 1 sapt. ma chinui sa retin numele autorului si nu se prinde nicicum). La fel Confucius. Acuma mi-am luat un magazin istoric de prin februarie dedicat in intregime Japoniei, sunt niste articole f faine despre diferite etape din istorie. Daca m-ar vedea tata cred ca s-ar umfla in pene ca acasa mi le punea sub nas (mag. ist.)si nici nu ma atingeam de ele.
Memoirs of a Geisha am citit, ca si Shogun acuma ma stradui sa vad filmul. Mi-au placut mult de tot, nici nu stiu de unde a inceput prima data sa ma fascineze: de la Geisha sau de la Gai-jin si Shogun.
Faza cu saltaretzii am vazut-o tot intr-un reportaj dar nu mai tineam minte din ce tara (in ultima vreme atata mai caut reportajele cu strainezia ca am inceput sa le incurc)
Chestia e ca inainte nu mancam mai deloc peste, numai de la miros ma strambam, apoi a fost o perioada cand mancam sushi si la micul dejun, iar acum m-am linisit, iau din cand in cand. Partea buna e ca avem mai mult peste si orez in alimentatie, ceea ce nu e deloc rau.

devylla, iti trimit pm cu adresa mea, mersic!

PS: tocmai am lamurit un amic ca Sake nu e rachiu, ci vin din orez, dar pe wikipedia vad ca totusi sunt mai multe feluri de a prepara si ma gandesc ca poate unul din ele duce totusi la... rachiu??

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deserted spune:

Fetelor, am si eu o rugaminte( intrebare), pentru Saipan iti trebuie viza??? Mie mi-au zis astia de la JTB ca nu , asa o fi ???

Multam.

"Nu rani pe altii cu ceea ce te doare pe tine”.

Mergi la inceput