Emigrare Canada/ AU sau NZ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Uite, incerc sa-ti fac un calcul, poate mai contribuie si alte fete din Toronto
Salariu mediu: 35000- zic eu (asta-i brut)
Ap cu 2 dormitoare: 950-1050 (depinde de zona bineinteles)
Hydro (curentul electric daca nu e inclus in chirie): 35
Telefon: 30
Internet: 50
Gradinita copil 2 ani: 800-1000 (pretul creste cu cat copilul e mai mic si cu cat gradinita e mai “fancy”)
Mancare: 900-1200 mancare majoritar organica, jumate pentru mancare obisnuita
GTA Pass: 43 /week (abonament pe autobuze – Toronto + imprejurimi: Mississauga, Brampton and York Region Transit).

Cam astea sunt cheltuieli absolut necesare zic eu. Toate preturile sunt in dolari canadieni.

Daca vrei, intra si pe site-ul de la arcweb.ca ca-i lume mai serioasa si e din Toronto daca te intereseaza amanunte de aici. Bineinteles ca-ti raspund si eu, dar ma gandeam sa ai mai multe opinii.

Parerea mea e ca in general pe quebec.ro se prezinta viata in Canada in varianta rozalie.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

scuze - mesaj dublu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Multumesc mult Cricor pentru informatii am intrat si pe site-ul recomandat de tine si intr-adevar e foarte folositor.

Eu mai sper sa primesc si alte opinii aici .

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Jocelyn, eu la NZ/AU nu ma pricep si bottom line nu m-as duce ca mi se pare prea departe. Tinand cont ca sunt pe coasta de vest, nu stiu cat sta in picioare argumentul asta
Am prins numai doua saptamani de iarna canadiana si alea in vizita, pt ca m-am mutat in mai.
Inca nu mi-am gasit serviciu, desi am facut scoala in US si vorbesc engleza bine, am dat teste si am muncit pt asta, in fine zic eu citesc, scriu, vorbesc decent. Mai bine decat sotul meu. El insa a fost driving force: si-a gasit din Ro job in US; a stat o vreme, nu i-a placut, si-a cautat si si-a gasit in Canada pe meserie si asa am plecat. Nu a fost usor, dar se vede treaba a fost posibil. Jobul in US l-a gasit pe bestjobs.ro. El este inginer electric si impresia mea dupa o luna este ca cererea e foarte mare. Depinde ce stii concret sa faci din tzara, el face exact acelasi lucru.
Sunt avantaje si dezavantaje cand pleci cu viza de munca. Avantajul maxim e ca mereu a castigat cat sa traim decent, deci nu am avut perioade de disperare pura. Dezavantajele: eu am ramas mereu de carutza, in US nu am avut drept de munca si m-am agitat sa ma duc la grad school (munca multa, dar merita: stipend cat salariul, asig medicala buna si platita de scoala, o diploma in final; nu regret). In Canada am drept de munca si momentan imi caut. Un alt dezavantaj e ca abia acum ne pregatim sa aplicam pt rezidenta, employment-based, suntem cumva la mana firmei (dar daca reusim asa vom obtine mult mai repede), si asta intarzie de ex momentul cand poti sa faci ipoteca de casa.
Nu strica sa aplici la loteria vizelor in US.
Parerea mea e ca limba conteaza enorm si ca diferenta o face vorbitul intr-adevar fluent vs. maineimizcutare. Si meseria, adica avocat/medic/profesor e foarte greu, vs. sa zicem IT cu certificari cisco/ms/oracle/sql sau mai stiu eu ce, care unu sunt recunoscute, doi certifica faptul ca stii limba bine.
Noi am avut dor de duca si nu am avut probleme majore de adaptare, ne-am gasit prieteni peste tot (el e sociabil si il suna toata lumea, eu sunt mizantroapa si nu ma suna nimeni )
Mie in US mi-a placut mai mult, dar in fine aici sunt la inceput.
Am un singur sfat: ganditi-va bine si daca va hotarati, nu amanati, cu cat esti mai tanar e cu atat mai bine.
Intreaba la concret, ca nu mai stiu ce sa zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

eu votez ptr AU NZ.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxy05 spune:

Llaura, si pe noi ne intereseaza Canada foarte tare, iar eu sunt cumva in situatia ta, adica cu grad school in spate. Tu cauti job in academic sau afara? E greu? Va trebui sa aplic si eu insa nu stiu la ce sa ma astept venind de la o univ din US. Al meu e tot inginer, insa chimist, termina si el PhD-ul anul asta aici si nu stim ce sanse avem. Suntem optimisti insa, nici noi nu stim de ce, poate ca nu ne-am lovit inca de refuzuri
Sper sa-ti gasesti job cat de repede, m-ar incuraja mult sa stiu ca e posibil...
Ruxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Iti multumesc mult Llaura, o sa-mi pun la punct oricum un set de intrebari si am sa mai postez aici ca acum sunt inca in cautari, nu stiu ce vreau

pisik, tu recomanzi AU sau NZ? sau oricare? poti sa-mi dai niste motive? te rog?

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ruxy, tu esti intr-o situatie mai buna decat a mea, in sensul ca eu am cerut masteratul si am plecat, ceea ce pt mine a fost evident o miscare gresita. Insa situatia sotului meu s-a imbunatatit foarte mult. Deocamdata am senzatia ca diploma mea de masterat nu valoreaza mare lucru, oricum nu atat cat ar fi valorat in US, desi e de la Prestigious University. Eu am facut computational and theoretical chemistry si parerea mea e ca in Alberta nici PhD nu mi-ar fi folosit prea tare.
www.pchem.ca este ordinul chimistilor in Alberta si am sa ma inscriu, desi, spre deosebire de 99% din celelalte meserii) mai nimeni nu cere sa fii membru in ordin. Eu imi caut orice, chiar si sa folosesc numai cunostintele de calculator, implicite in meseria asta.
Nu am inteles ce esti tu, dar pt ingineri chimisti aici pare promitator. Exemple de companii mari in zona: Dow Chemical Canada Inc, Sherritt, Shell, Nova Chemicals. Foarte probabil li se cere sa fie membri APPEGGA, chiar si ing chimist, chiar si cu PhD (http://www.apegga.com/). In general abunda anunturile de process eng. de ex, dar pt sotul tau este prea putin (la firmele mari sunt bine platite, sa zic 80k CAD, though).
Toate astea se refera la Alberta, in restul provinciilor nu stiu si poate fi complet diferit.
In locul vostru eu as cauta prin recruiter incepand cu cel putin sase luni inainte de graduare, sansele sunt mult mai mari desi, repet, am senzatia neplacuta ca prefera educatia locala chiar si fata de cea din US.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Sunt aici de multisor si nu regret , dar in ultimul timp toti care vin din Romania nu sunt foarte multumiti .Multi se intorc acasa sau stau aici de rusine si sunt mizerabili.In general se intimpla cu cei care au avut firme in ro si aici nu prea au reusit nimic.Iarna nu e asa de grea e lunga cum spunea cineva si plus e rar cand vezi zapada pe trotoare sau pe strada de obicei o curata imediat de frig nu mori ca este caldura peste tot in magazine,autobuze .Acum depinde si de fiecare cum se acomodeaza.De obicei dupa vre-o 2 ani de stat aici ii auzi ca numai vor sa se intoarca acasa si incepe sa se obisnuiasca cu viata si stilul de aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Pentru Cricor:
Ce fel de salariu este acela pe care-l pomenesti? Daca e pe an, atunci mie mi se par niste cheltuieli enorme (pe care de altfel le inteleg), iar daca e pe luna atunci e ohohohohooooo...de ministru :)

ariadna

Mergi la inceput