Intrebare (nu rideti de mine): cum se verifica dilatatia colului? Are doctorul ochean cu centimetru in virf?
quote:
Originally posted by adriana
Cu deshtul...scuze...experienta vorbeste...
Aaaa.. adica se dilata si vaginul? Nu pricep.. ca oricum vaginul e mai lung decit un deget.. cum ajunge degetul la col? Si cum vine aia cu 2 degete, dilatatie 2, ca o latime de palma, depinde de palma fiecaruia, poate sa fie mai mult de 10 cm?
Da..... daca intra 2 degete, ai dilatatie 2, daca intra 3 degete, dilatatie 3 si tot asa :-) La mine acest principiu a fost aplicat cu succes . Chestia e ca nu stiu cum a apreciat la 10, ca am vazut ca n-a bagat amandoua mainile :-)
[/quote]
Hai ca ai fost super tare!!! hahahahaha!!
Multi pupici si..sa fim sanatosi!!!Bebe Jill si mami!!
Si eu ma intreb cum mai ajunge nenea doftorul cu destu la col, ca stiu ca in sarcina uterul se ridica si colul e departeeee. Eu credeam ca doar se uita dupa ce-si face loc cu departatoarele alea...
Dana curioasa.
Se poate ca in timpul sarcinii e uterul sus, dar in preajma nasterii copilul coboara in pelvis (deci si uterul), iar presiunea capului copilului pe col provoaca dilatatia acestuia. Iar dilatatia stiu ca se verifica cu dejtele (cum bine zicea cineva inainte), or fi avand medicii si moasele ceva repere interne de se stiu cu centimetrii.
Diana siPatric
Si daca nenea dr. are niste "cirnati" de degete si niste laboace de boxer(si paroase, pe deasupra)? Hai ca v-am speriat acum! Eu cred ca un deget e apreciat cam la 1,5cm si de aici "socotoiala" marimii dilatatiei.