Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (65)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by leea_cv

Pai si atunci mara, meems, care e solutia? premergatorul? ca io una nu pot sa-l tin toata ziua de sub brat ca sa stea el in picioare.

Meems Tudor e pe 19 dec si papa 4 mese.Citeodata 5, cind cere noaptea lapte si nu ceai.Insa ma trezeste noaptea de 4-5 ori de sete.Asa ca mai bine ar minca de 6 ori ca lumea decit sa ma scoale pt citeva guritze de ceai.

Leea si Tudor (19.12.2005)

Leea, iti trimit mesajul Cristinei N pe PM. Eu inca n-am avut timp sa fac link...
Cat despre premergator, eu deja v-am zis ca urmez sfatul doctorei in ce priveste felul lui, momentul in care l-am pus sa stea in el, inaltimea la care il asez... Iar eu nu sunt pentru sustinutul de subrat, pentru ca ii face rau la incheieturi, ca sa nu mai zic de ale mele! Asa ca, daca gasiti postarile mele anterioare legate de subiect, vedeti daca se potriveste si la voi. Oricum nu e o investitie proasta, ca poate fi un simplu loc de joaca, daca nu neaparat pentru mers. AL meu deja se misca binisor in el, in toate partile mai putin in fata. Si il tin si de subrat, de mai multe ori pe zi, cat ma tin mainile. Pentru ca sustinut de mine face cu totul alte miscari decat in premergator. Adica la mine se salta in sus si in jos, se impinge tare pe picioare, sta cu picioarele drepte si incordate, adica se sprijina bine. In premergator doar face miscari in mai multe directii, insa nu sta mereu tare pe picioare, mai sta si doar in fundulet si cu picioarele atarnand. se odihneste, adica. Eu cred ca asa, alternandu-le, ambele abordari ii fac bine.
Pe scurt pentru cine nu se uita in urma: copilul trebuie sa stea bine in fundulet, sa nu cada, sa se ridice usor, semn ca are muschii spatelui bine formati. Apoi, pus in premergator cate 5-10 minute, de 6-7 ori pe zi. La inceput la nivelul de sus, sa nu atinga podeaua cu picioarele, apoi, cand nu sta "gramada" pe el, cand sta drept adica, pus la o treapta mai jos, sa atinga CU TOATA TALPA podeaua, incaltat in ceva care sa-i prinda glezna si cu talonete (eu l-am lasat descult...). De aici inainte, copilul dicteaza cum vrea sa se joace. Se distreaza bine de tot si nici nu ajunge cu mainile foarte departe de jur imprejur, asa ca mie imi convine deocamdata, ca nu trage de tot ce-i in jur. Cat despre cum e premergatorul, o sa pun poze in contul comun, in albumul meu, sa il vedeti. Bara aia din fata unde sunt niste jucarele atarnate e tare buna... se tine cu mainile de ea si face muschi! Se ridica.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Citii in revista asta Mami-ca realizarile unui bebe cu 6 luni implinite sunt:-sa apuce jucarii
-sa rada la mama mai mult decat la straini
-etc etc
-si stea bine-n fund...aiurea:in fund sta BINE DE LA 8 LUNI-si-asta o stiu de la horno care stie ea ce zice...stefanel al meu nu prea sta-n fund,il pun saracu',da'cade in fata,deci pot spune ca NU STA DELOC bine-n fund;am inceput si eu sa-l tin in brate,in poala mea,in fundulet,dar numai sprijinit...ce sa va spun de carut,ca deocamdata nu-i place,asha ca noi tot in landou ne plimbam,ditamai baietooiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

SAl'tare mamicilor. Nu-s cind mai aveti voi timp sa scireti, ca vad ca tare harnice mai sinteti. De cind bebe-ul meu a devenit mobil si mai putin dormicios in timpul zilei, abia daca mai apuc sa respir.

Asa ca ma scuzati ca iar nu citesc din urma.

Am si eu niste intrebari si niste rapoarte:

Raportul este ca mi-a cazut Smarandita azi de pe masa de schimb.. buf taman pe jos. Mi-a inghetat singele in vine, dar noroc ca a picat intre-o cutie de carton in care era niste vata si niste cirpe....Oricum.. inca mai tremur... sper sa nu fi patit ceva atit de nasol ca se vede peste citeva zile.

Voiam sa va intreb ce miscari mai fac bebelusii vostri? Smaranda e printre cele mai "batrine" de pe-aici, dar cred ca sint alti bebelusi mai tineri care fac lucruri pe care ea nu le face. De exemplu, fii-mea inca nu sta in popou singura. Cade repede daca nu o sustin eu, desi a inceput sa poata sa-si foloseasca ambele miini cind sta in popou, dar nu pentru mult timp. In schimb merge de zor prin casa, prin metoda tirit si mai nou se deplaseaza dintr-o camera in alta prin aceeasi metoda. E tare scumpa cind stau in alta camera si o strig si vine la mine.
Altfel, cred ca o mut in curind sau ma mut eu, ca ma trezeste in fiecare noapte... de doua ori... Nu ca vrea de mincare, slava Domnului, ci pentru ca se frasuie prin pat si apoi incepe sa plinga sau sa scinceasca si desi nua re nevoie de mine, adoarme singura la loc pentru ca ii plantez vreo trei suzete pe linga ea, tot ma trezeste cu zgomotele...

Alta chestie: ma enerveaza ca ride la poza, domne'... si nu mai am poze cu ea decit fie dormind, fie rizind.... Ieri ii dadeam mango (asta e alta poveste) si se cam strimba ea, am scos aparatul sa o trag in poza, da' smechera, cum o tinteam cu camera, cum ridea si n-am putut sa-i prind figura contrariata.

S-a vorbit parca aici de alimentele Hipp. Ce-i cu ele? Sint cumva bio?

Si vorbinde alimente si de mango, noua nu ne merge deloc bine cu alimente galbene. Am incercat pina acum morcovi, dovleac si mango. Cu mango i-a mers cel mai putin rau, adica nu a facut deloc iritatie la popou, in schimb azi a cam varsat.
Asa ca noi pina acum am ramas la cele doua feluri de cereale (orez si ovaz), banana si avocado. Fata mea are o dieta foarte tropicala...n-am ce zice... ce sa-i fac daca astea ii priesc cel mai mult?
O sa incerc mar alimentul urmator, sa vedem cu asta cum e.

Pupici la bebei si mamici.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Inca o intrebare; ati avut cumva probleme cu tetinele din cauciuc, adica alea galbene? Eu am descoperit azi ceva intr-una de mi s-a intors stomacul pe dos. Avea o acumulare de ceva gumoso-gelatinos pe dinauntru, chiar in virf. Parea sa fie cauciucul care s-a topit... La ce, nu stiu, ca nu le-am mai sterliziat de nu stiu cind.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

BUNA DIMINEATA FETELOR.

am reusit si eu acum asa citesc din urma ca eram restanta inca de la capitolul trecut...

eu am fost CAPIEEEE...am avut zile rele si grele dupa vaccin...deci urlete si crize si nemancat si nedormit!!!!
a urlat si noapteaaaa...a doua noapte cand nu am dormit-o. prima a fost cam la 3 saptamani de colici cand saracutu numai in plansete a tinut-o.
dar acum a fost criminal. saracu cristi, pe el a cazut magareata - ca sa zic asa - eu numai cand il auzeam ca da tare volumu' imi venea sa plec.
in fine, clar de la vaccin este. daca stiam asa ma puneam in cap si fund sa i le fac pe cele cumparate....

ne-a dat si noua ca, a zis ca ne-at trebui si fe, dar o sa-i bag carnita si ne mai vedem cu dr...

in rest....vroiam sa zic maimulte...

SILVIA, ciar ma gandeam la tine zilele astea si ma intrebam ce-ti face Stefanelul ma bucur ca si-a revenit.

asta cu rasul mai mult la mami...nu se pune, ca el rade la toata lumea, as putea zice ca cu mine vb mai mult decat cu cristi sau cu altcineva...
scoate la sunete...de nu-mi vine sa cred. si mai nou, daca nu-i convine ceva, imi arata: se infoaie,da din maini si din picioare, scuipa, se incrunta si incepe printre dinti dadadadadahmmmmm cu repetitie pana il las in pace...
ieri i-am zis asa: MAMA, TU AI 6 LUNI SI FACI CUM ZIC EU. STAI SA TE IMBRAC, CA SA PLECAM AFARA. asta pe un ton mai apasat, mai energic. nu prea i-a convenit, dar a lasat ciocu mai mic.
parca nu-mi vine sa cred ca incepem sa conumicam "verbal"..

gata , ma duc la treaba ca zilele astea nu am facut NIMIC, nici eu nici ccristi si inca ma simt obosita de parca as fi alergat la 100 m garduri....

va pup.

aaaa nu-i place supa...de zici ce-i aia. parca-i dau vitriol, frate, asa se stramba.

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

BUNA DIMINEATA BIC-ule

uf saracuta Smaradita...bine ca nu s-a lovit rau de tot si ca nu a aterizat direct pe podea.

nici vladonele meu nu sta in fund decat sustinut, dar nici macar nus e taraste...adica are el un tip de taras, pe spate si impinge cu picioarele, dar nu-l foloseste mereu.
cu tetinele de latex, eucand mi-am luat teapa cu una nou nouta, scoasa din cutie si se lipea de degete de parca o aveam de 2 luni, mi-am bagat picioru' in ele si am hatarat sa trec la silicon.
ma rugam sa mi le primeasca fi-miu si asa a fost si de atunci nu am probleme...

cu hipp-ul asa am inteles, ca-s BIO...

Zise LAVI odata ca dupa HIPP, ca si "calitate" urmeaza....ce??? ca am uitat.
o sa incerc sa iau si eu, sa te tii atunci.

de fapt altceva vroiam sa va zic de luna urmatoare plafonul de medicamente gratuite si compensate va fi pe capul medicilor....deci sa te tii atunci aglomeratie in prima parte a lunii si sa te tii medicamente ce or sa dea.
pe de o parte stii ca numai alergi ca nebunu lan-spe farmacii...

GATA, PA PA

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

catutza . N-am patit nimic; doar ca nu mai am nimic remarcabil de zis si nu prea mai apuc sa intru decat noaptea; cand mi-e o lene sa scriiiiuuuuuuuuu.
ieri am fost la pasapoarte sa mi-l schimb io si sa vaz ce-mi trebe pt andrei -sa-i fac pasaport separat.
am stat vo 2 ore la coada; da a fost placut; ca am stat afara la coada; nu la ghiseele dinauntru (desi cred ca a fost coada mai mare aici)
am fost si la [dentist] si ma mai duc si maine...
cam atat... dupa cum am zis; nimic remarcabil - in afara de tastatura-mi care bate punct si virgula in loc de virgula simpla
c & andrei-ardei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

Buna dimineata, fetelor!

Raportam si noi prima cazatura, intamplata sambata. A cazut din patul mare, pe spate, exact intre el si patut. Cu ocazia asta am vazut ca merge ca racul. Preferam sa vad in alte conditii. Oricum, mi-a stat ceasul cand am auzit bufff si fii-mea nu mai era in pat. I-a trecut repede sperietura, dar am devenit eu super stresata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

biculei; io i-am dat mango haaaaaaaaaat de mult; acu vreo luna jumate; si i-a placut. nasol e ca n-am mai gasit mango frumos pe nicaieri; si i-am dat alte fructe.
a.... cartoful dulce nu se pune tot la legume galbene? de ec nu-l incerci - lui andrei ii place de numai poate si nu are asa gust de dovleac
c & andrei - ardei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

sa-nteleg ca veve ne da dezlegare la capitol de 20 de pagini,sau cum?
ior-elele,care iesiti azi!?

Mergi la inceput