Mamici de mai-iunie 2006 (92)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Luana,
De nu ai luat deja, eu mi-am luat de pe net un cantar digital la un pret bun.Marca este Laica, da un search daca vrei.E un cantar bun, l-am testat zilnic in maternitate in Giulesti si acum si acasa.
Gaga al meu a ajuns de la 2610 la 3600 (aproximativ) intr-o luna. Aproximativ, fiindca eu il cantaresc cu body+pampers (dupa ce il schimb, la aceeasi ora). Ambalat, are 3770.
Eu nu scot lapte cat vrea piticul meu sa pape, asa ca papa si formula. Sunt cam in starea pe care o descria Vivighe cu lapticul...
Ina,
eu l-am trecut pe pitic de la Humana hipoalergenic la Humana 1. In caz ca ne hotaram sa schimbam laptele, cat tre sa treaca pana il pot schimba din nou?

Si mai am o intrebare (mirositoare) la mamicile cu experientza: cupilu face un kk galben-verzui. Am inteles ca culoarea are legatura cu un tranzit intestinal mai rapid. Stiti ceva de asta?

Pup,
Magda si Nichita (9 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela.f spune:

quote:
Originally posted by ildyqo

Mihaela - Unde-s pozicile cu Rado ca nu le gasesc.

Ildy 37+ cu bebitzaky in burtica

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/ildyqo/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20600;104/st/20060619/dt/7/k/3b28/preg.png

Ildy,

sunt pe mailul comun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Magda, nu stiu cat trebuie sa treaca sau daca trebuie sa treaca un anumit timp pana ii schimbi laptele de completare...Ma gandesc ca pana la urma daca incerci un lapte si nu-i prieste , il schmbi imediat..deci nu ar fi o problema de durata. Cred ca ramane la latitudinea voastra cand si daca il schimbati. Doar sa o faci treptat, azi o cupa de lapte nou, maine doua..asa.

Kk e foarte bun galben-verzui! Daca iol tii la aer se inverzeste si mai rau, e ok. Merge de la galben intens, mustariu... pana la verzui!

Arleena, asa se sta in provincie, stiu. Dar in Bucuresti nu te tine in spital decat daca e vreo problema. Drept sa-ti spun eu m-am enervat ca am stat de marti (cand am avut cezariana) pana joi la pranz, as fi preferat sa plec acasa de miercuri. Si am si dreptate petnru ca practic nu am primit vreo ingrijire speciala in perioada asta, am avut grija de bebe singura (evident pentru ca am putut) inclusiv noaptea si m-as fi simtit mult mai bine acasa decat acolo, cu toate paturile lor cu telecomanda cu tot!

Mihaela, copiii cresc diferit si al tau a crescut foarte bine!
Eu dau completarea cu biberonul. Asa i-am dat si Katjei si a supt pana la 18 luni la san (incepand de la 4 luni exclusiv, pana atunci si completare cu bibe si lapte praf).

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

LUANA, asa am sa fac cu caciulitzele , le pun in punga si le arunc sub pat ..Cu laptele eu zic ca te agiti degeaba si cred ca Ioana a tras o concluzie logica .Eu am avut de la inceput cantar digital foarte bun si chiar de a costat ceva a meritat .Eu primul copil l-am intzarcat aiurea din cauza de cantar ca aveam convingerea ca nu suge suficent si-mi doream sa am apometre .Asa ca acum am tinut mortis sa am cantar bun.
Ioana , Virgi mersi de raspunsurile cu manutzele reci.
RALUCIS, REFACERE RAPIDA SI SA-TI TRAIASCA BBLUSHUL

ALIA si bb Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Salutare.
Am ajuns si io acasa intr-un final. Am fost azi si la ultimul control. Doamne ce aiurea e cand sti ca asta sau ailalta e ultima chestie pe care o faci. Una e sa te gandesti ca s-ar putea sa fie pt. ultima data si alta e cand sti cu certitudine ca e pt. ultima data. Stranie rau senzatia. In fine. Ultimele noutati: colul tot moale si deschis, a zis ca nu-l forteaza ca sa nu nasc la noapte. Inima lu' bebe batea bine si mi-a zis ca wk asta e in oras ca nu ar mira-o sa o sun pana luni ca mi s-a rupt apa. Deci, ma internez luni si imi da drumul acasa vineri, iar pe bebe mi-l aduce la salon in juma de ora de la nastere. Asa ca duminica asta o sa mai intru pe aici si dupa aia probabil sambata viitoare.

Zax, iubita, pe unde esti? Cum a fost la tine la control? Astept vesti de la tine.

Aura(38) mamica Nicoletei

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Salutare, mamicilor de mai-iunie 2006!
Eu sunt mamica mai de demult, din septembrie 2004, insa obisnuiesc sa rasfoiesc si topicul vostru. Citind, nu am putut sa ma abtin sa nu va impartasesc experienta mea legata de alaptare.
Am citit despre probleme tale Luana precum si ale celorlalte fete si imi par atat de familiare...
In primul rand Luana, intr-adevar, nu este OK ca a luat copilul in greutate doar 100 gr in 3 saptamani jumate. Dar nu e timpul pierdut! Iata ce te sfatuiesc eu din proprie experienta. Am citit la un moment dat in mesajul tau cum ca te mulgi la o ora-doua dupa ce ii dai copilului sa suga. Foarte rau! Procesul de mulgere trebuie sa se petreaca imediat dupa alaptare, pentru a goli eficient sanii (unul sau amandoi, depinde cum ii dai). Explicatia este simpla: cu cat golesti mai mult sanul, cu atat el va secreta mai mult lapte la urmatoarea sedinta de alaptat. Principiul economiei de piata! Cerere si oferta! Daca tu te mulgi dupa o ora-doua nu faci decat sa iei din cantitatea care ii este destinata copilului peste putin timp, iar el nu se va satura, nu va lua in greutate si...tot asa!
Eu l-am nascut pe Radu cu 4.100gr, nastere naturala, in 2 ore, fara nici un fel de probleme. Odata ce am ajuns acasa a inceput calvarul! Avand RH negativ, Radu a avut icter prelungit, ceea ce l-a facut sa fie foarte somnoros si sa-mi adoarma la san. Crezand ca s-a saturat si nefolosind pompa deoarece doctorita ma sfatuise sa nu-mi cumpar pentru ca bebe isi ia cat trebuie, am intrat intr-un cerc vicios. Bebe sugea, adormea repede (puteai sa tai lemne pe el, dar din cauza icterului!), eu nu imi goleam sanul iar productia de lapte scadea...
Tragic! Raducu timp de 1 luna jumate nu a luat in greutate 1 gram!!!! Ca sa nu va mai zic ca timp de 2 luni nu am stiut ce e acela somn deoarece nu dormea mai mult de o jumatate de ora. Si nu aveam pe nimeni sa ma ajute.
O sa va intrebati de ce am fost atat de proasta sa nu-i dau lapte praf, nu? Aflati ca doctorita noastra, D-na Culcer reusise sa imi bage in cap ideea ca daca ii voi da lapte praf, il voi nenoroci pe viata, deoarece nu va mai primi anticorpi si atunci se va imbolnavi de toate bolile posibile. Trist, dar adevarat! Am fost la un pas de a intra la spitalul 9! Pana la urma in a 3-a luna de viata am inceput sa-i dau completare lapte praf iar copilul mi-a dormit in noaptea aceea 8 ore snur!
Ce as face eu la al doilea copil?
In primul rand pompa este sfanta, mai ales in prima luna, cand se regleaza secretia lactata. Apoi, stimularea lactatiei cu ceaiuri de chimen cu anason si Galactogyl de la farmacie. Si, nu in ultimul rand, in prima luna, suptul de noapte stimuleaza cel mai eficient cresterea cantitatii de lapte.
Cam astea ar fi principalele idei, nu disperati, totul este foarte simplu, trebuie doar putina perseverenta!

P.S. Am uitat sa va spun ca Radu are acum 1 an si 9 luni si nu a luat niciodata medicamente (doar 3 zile Nurofen, inainte de Craciun, cand a avut temp nu f mare 3 zile). Deci legendele cu crima legata de laptele praf nu sunt chiar atat de reale!

Va pup cu drag si va tin pumnii! Sanatate la bebei!

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

CARMINUTZA, eu zic sa scoti ceva lapte din fiecare san , cate putin , cat se te simti tu bine adica sa nu simti sanii grei .Daca nu faci asa ai putea face vreo minune de mastita , asa daca scoti putin dai comanda creierului ca ai nevoie de lapte putin si incet incet se reduce de tot lactatia.

ALIA si bb Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1702 spune:

buna seara!

am intrat sa va spun ce am facut...

ne-a dat drumul acasa pt ca am col inchis, placenta ok, lichidul ok si copilul creste bine si are miscare toata ziua...a zis ca nu are rost sa nu incercam sa o mai lasam sa mai creasca...

trebuie sa stau la pat saptmana asta...ca se poate declansa zice el...daca nu, pe 15 ma interneaza...nu a zis clar ca neaparat nasc...dar ca poate ma mai tine si imi face niste analize...habar nu am de ce...ne-a tinut multicel pe acolo iar eu eram epuizata...

probabil de la oboseala, stres, nemancat, plans mult si altele ma simt foarte rau...am vrut sa va scriu pe la 5 dar nu am putut de durere...asta pt ca si mainile ma dor...parca sunt o leguma...ma doare tot corpul si nu inteleg de ce...nu ma pot tine pe picioare...dupa ce am mancat mi-a fost rau si cu stomacul...
cert e ca am dat drumul calculatorului si mi se facea asa rau incat nu am putut scrie...am zacut pana acum si sper sa nu va suparati pe mine ca nu am scris...

a, am stat mult la spital pt ca am avut aceeasi discutie despre cum nasc...evident ca ma sfatuia normal...in cele din urma s-a dus cu dosarul meu la director si s-a intors spunand ca gata acum ramane stabilit sa nasc prin cezariana...uffff...nici acum nu cred...am senzatia ca data viitoare o luam de la capat...

ma opresc sa ma odihnesc...ca nu mai pot scrie..

va pup

si scuze pt alarma falsa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Luana...900 grame fata de greutatea initiala,la o luna fix.Daca e fata de cu cat a iesit din spital...a luat 1180 grame.

Uff...vin si eu cu niste vesti proaste.Am fost de dimineata la Alice...sa ma lamureasca ce e cu sangerarea mea.M-a consultat...a zis ca nu-i place sangele meu si ca la palpare uterul nu s-a retras cum trebuie...adik e mai mare decat trebuia...asa ca mi-a recomandat sa fac o eco transvaginala cat mai repede.Am facut-o dupa-amiaza si ce credeti...am un "ceva" in peretele uterului..."ceva" care pare a fi un endometriom(io aveam deja endometrioza ovariana si speram ca datorita sarcinii s-a mai ameliorat...da uite ca nenorocita s-a intins si in uter).Mi-a dat sa iau antibiotic si antiinflamator momentan...poate se opreste sangerare...daca nu se opreste imi da pastilutze cu hormonei,tratament pe care tre sa-l fac cam permanent daca vreau sa nu se inmulteasca nenorocirile astea in mine...si deci va trebui sa nu-i mai dau lu' bebe sa pape de la mine...si ea e asa fericita cand papa din "bidonashu'" ei...M-am intristat foarte tare...Ea si dupa ce-i dau cu biberonul,chit ca e satula mai suge de 2 ori(nu mai mult) si de la mine...ii place ei mult.Credeam si eu ca m-am facut mai bine si ca n-o sa mai stau sa umblu numai pe la doctori cu tratamente,etc.Nu mai vreau.Bine ca am reusit sa am un copilash(o raritate la diagnosticul asta),pt ca vad ca se agraveaza si poate mai tarziu ar fi fost prea tarziu.

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

Cristina1702 am asteptat sa scrii toata ziua. Lasa ca va fi bine, nu te ingrijora atat tu cat si bebele vetzi fi bine . Cred ca abia asteptzi sa-l vezi, inchipuie-tzi cum sunt eu???? Ca bebelusha mea se lasa mult asteptata. Iti doresc multa bafta.

Vivighe draga de tine. Prin ce treci.... Iti doresc multa, multa sanatate si sa treci cu bine peste tot.

Diana 39 si 6 zile cu Nicole Evelyn

Mergi la inceput