Gradi si scoala

Gradi si scoala | Autor: alinaxeni

Link direct la acest mesaj

Am o prietena care anul viitor isi va da copilul la scoala si m-a inebunit sa-i caut o gradinita care sa aiba si scoala,adica dupa ce termina gradi sa mearga la scoala care tine tot de gradi respectiva.Pretul nu conteaza dar zona da,adica sa fie oriunde numai in Baneasa nu,acolo e singura care am gasit-o.
Dupa parerea mea e o prostie sa dai copilul la scoala particulara dar e atat de incapatanata ca nici nu vrea sa auda de sistemul de stat.
Astep pareri si sugesii.

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna,
cea despre care vorbesti este pe langa Gradina Zoologica,se numeste Mark Twain, nu?
http://gradinita.marktwainschool.ro/

Eu am auzit numai lucruri bune despre ea; ce-i drept, nu de la persoane prea apropiate. Am o verisoara care are o fetita de aproape un an si care, inca de pe acum, s-a gandit ca acolo vrea sa o incrie si pt. gradinita si pt. scoala (o cunostinta de-a ei are 2 copii la Mark Twain si cica ar fi f. multumita)

Mai stiu Gradi+Scoala:
1. Scoala Americana (cred ca este f.f.f scumpa, de ordinul miilor de dolari pe luna/ taxa de inscriere 1000 $)-cred ca in Cartierul Francez
www.aisb.ro/elementary/ec/kg/index.html" target="_blank"> kindergarden
www.aisb.ro/admissions/admfees.html" target="_blank"> preturi

2. Scoala Internationala Bucuresti- ISB- pe langa Mc Donalds Dristor; cu gradinita Lumina- pe langa piata Bobocica, pe Calea Vitan Barzesti)- si asta destul de scumpa

http://www.isb.ro/

3. Alexandra Kids in cartier Rahova: scoala in curte la Electromagnetica, gradinita vreo 2 strazi mai incolo, mai spre Rahova- asta mai acceptabila ca pret

www.alexandrakids.ro/" target="_blank"> site www

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Initial creeata de alinaxeni

Dupa parerea mea e o prostie sa dai copilul la scoala particulara dar e atat de incapatanata ca nici nu vrea sa auda de sistemul de stat.
Astep pareri si sugesii.

Adevarul este intotdeauna pe la mijloc. Este drept ca balanta nu sta fix la orizontala ci se inclina intr-o parte sau alta, cam depinde de starea economiei pozitia ei.
Scolile particulare au aparut si se dezvolta ca reactie fireasca la un invatamant de stat in cadere libera de 15 ani incoace. Si din pacate invatamantul de stat, in special cel preuniversitar, este intr-o criza profunda din care nu o sa iasa prea curand (datorita subfinantarii cronice, iar o tara cam saraca nu-si poate permite prea curand o finantare generoasa). Efectele se vad si sunt generalizate: absolvanti de generala si de liceu foarte slab pregatiti, cu logica si exprimare defectuoasa, cu slabe aptitudini de adaptare, nepregatiti pentru piata libera a fortei de munca, debusolati in lipsa suportului familiei.
E drept ca orice inceput este greu. Multe din scolile, universitatile sau gradinitele particulare sunt rebuturi, ale caror efecte sunt si mai dezastruoase in planul pregatirii pentru viata a absolventilor acestora. Dar cel putin piata acestor institutii private este mult mai dinamica, si mult mai puternic sustinuta financiar. Concurenta regleaza repede ierarhiile in aceasta zona, rezultatul fiind ca se evidentiaza in randul institutiilor private de invatamant unele net superioare celor mai prestigioase scoli de stat (prestigiu ce isi trage seva exclusiv din trecutul interbelic sau olimpic al acestora).
Invatamantul de calitate costa. In ce priveste invatamantul subventionat de la buget acesta va fi, cand isi va reveni, un invatamant de mase, fara prea mari pretentii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

As putea fi deacord cu tine daca ne-am afla intr-o tara in care sistemul particular este bine pus la punct,dar noi suntem in Romania unde treaba e facuta romaneste.Acolo stai cu bani la usa lor si nu te accepta,pe cand la noi nu stiu cum sa te mai minta sa-ti ia bani.E disperarea prea mare si populatia prea saraca pt. cat costa o scoala particulara.
Chiar aici am citit nemultumiri vis-a-vis de acest sistem.Situatii cand s-au platit bani multi,senzatia era ca copilul e extraordinar si in final s-a constatat ca notele erau umflate, ca totul era numai o fatada.
Ascultam cu ceva timp in urma o emisiune cu N.Manolescu care discuta despre sistemele de invatamant din tara noastra.A fost intrebat daca la anul,cand fata lui va merge la scoala,o va trimite in sistemul privat...stii ce a spus? NU! Oare de ce?

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu te-am contrazis, am spus chiar ca multe din scolile, universitatile sau gradinitele particulare sunt rebuturi.
Dar ceea ce iese din sistemul de stat este la pamant. Fata de pregatirea absolventilor de acum 10-20 ani, buna-rea cum o fi fost, cea de acum este sub orice critica. Cu ce se poate lauda invatamantul de stat? Cu o mare de absolventi navigand in deriva pe BestJobs? Cu diplomele capsunarilor? Cu o mana de olimpici care nu pot fi comparati decat cu acei sportivi storsi de vlaga in tinerete, multi dintre ei esuati din pacate in anonimat? Cu sub unu la mie din articolele si patentele publicate pe glob desi avem o pondere procentuala de trei la mie ca populatie? Cu lipsa cvasitotala a universitatilor romanesti din Top500? Cu nimic ...
Drama noastra este ca majoritatea gradinitelor si scolilor private sunt croite dupa tiparele majoritatii populatiei. Adica promoveaza vedetismul ieftim, carierele de fotomodel, lumea televiziunilor, showbizul. Si sunt pline de copiii celor din "elita" de conjunctura.
Tot in categoria experimentelor de inceput de drum se numara si copierea nereusita a modelelor occidentale, majoritatea implementate pe fuga doar pentru a putea absorbi niscaiva fonduri europene sensibile la cuvinte cheie.
N-am spus ca invatamantul privat este in bloc mai bun decat cel de stat. Am punctat doar ca invatamantul de stat nu se va putea ridica peste o anumita limita pe cand cel privat incepe sa ridice capul, iar economia de piata va selecta din randul institutiilor private viitoarele bastioane culturale.
Cat priveste scolile de stat de renume, acestea isi vor putea recuceri gloria de altadata doar daca se vor deschide fondurilor private, eliberandu-se de incorsetarile bugetare.
Scolile pe care le-a enumerat anacami sunt in orice caz cu mult peste media invatamantului romanesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

Poate nu e tocmai corect ca o mama de copil la gradinita sa isi dea cu parerea despre sistemul de invatamant, dar ... daca as avea bani si eu l-as da pe fi-meu tot la un sistem privat de invatamant. Pentru acest sistem privat are grija ( sau macar ar trebui!) de igiena din cadrul scolii, de WC-urile revarsate si "frumos" mirositoare din scolile de stat , de robinetele de apa care se incapatineaza sa ramana stricate luni de zile, de sala de sport pe care nu o ingrijeste nimeni, de salile de clasa in care facem tot noi curatenie curatenie desi exista personal platit sa faca asta, de invatatorii impartiti unii cu dragoste de copii (bravo lor!) si altii cu dragoste de bani, care au uitat ce inseamna pedagogia si care isi inchipuie ca a pune copiii sa stea cuminti cu miinile la spate e suprema chestie, ca aceeasi invatatori nu au consideratie pentru orele de sport, desi de-aia e pusa in orar, ca trebuie, nu ca un moft, de transformarea orelor de scoala si mai ales de dupa intr-o permanenta goana dupa cat mai multe lectii: sa scrie cat mai mult, sa faca cat mai multe exercitii, daca se poate sa nu se mai joace copilul. Ce atata joaca, el trebuie sa invete si atat! Si, mai ales, trebuie sa invete doar ce spune doamna, uitand ca exista aptitudini care trebuiesc stimulate, talente care nu trebuiesc innabusite si personalitati care se cer tratate diferentiat. Nu stiu ce sa spun, poate ca notele vor fi umflate, dar la ce foloseste ca un copil nu are incredere in el, un copil timorat?
Si sa ne aducem aminte de vestitul "fond al clasei", de cadourile care le facem si mai ales de acea stare "ca li se cuvine"! Sunt asa de putini invatatori daruiti, ce iubesc copii si meseria si sunt asa de prost platiti ca inteleg si de ce se acresc asa de repede. Daca as putea mi-as da copilul la sistemul privat de invatamant, pentru ca , macar acolo , as putea sa pretind sa se faca carte, sa aiba grija de ei, sa nu tipe la ei. Nu cred ca daca esti mai slab la carte in invatamantul primar decat cel de la stat e o tragedie, dar poate ramane cu dragoste de scoala si nu o vede ca pe o corvoada!
Nu va suparati pe mine pentru ce am spus: e doar o parere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia99 spune:

Poate este cam tarziu pentru raspuns dar ar mai fi si varianta Scoala Europeana. Nu au gradinita, dar din cate stiu eu, cand am fost, acolo aveau si grupa pregatitoare.Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Iulia, ne poti oferi citeva detalii referitoare la Scoala europeana? Ai fost acolo? Ce impresie ti-a facut?
Multam'

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia99 spune:

Am fost chiar de mai multe ori pentru ca mi-am inscris si eu fetita aici in clasa I. Pana acum pot sa spun ca mi-a facut o impresie buna, atmosfera calda, primitoare, copii care merg la olimpiade, altii pe la televizor, cladire noua construita special pentru a fi scoala, curte mare cu loc de joaca, terenuri de sport. Altfel pot spune ca este o scoala privata romaneasca cu clasele I - VIII (momentan au pana la clasa a VI a), programa romaneasca, 2-3 ore de engleza zilnic, efectuarea temelor, patru mese (mic dejun, pranz, doua gustari - bucatarie proprie), alte activitati specifice scolii, optional inot, tenis, pian. Nu stiu ce sa mai spun pot sa va dau sit-ul http://www.scoalaeuropeana.ro/ Scoala este pe la Casa Presei Libere si costa 4.000 ron pe an.
Am si eu rugamintea la mamicile care au copii deja acola sa ne mai spuna cate ceva de bine sau rau. Eu momentan cam atat. Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Initial creeata de alinaxeni

...m-a inebunit sa-i caut o gradinita care sa aiba si scoala,adica dupa ce termina gradi sa mearga la scoala care tine tot de gradi respectiva.

Eu le stiu pe:
1. www.gradinitamea.ro/" target="_blank">Gradinita mea
2. www.gradinite.com/gradinita.php?tip=2&id=56" target="_blank">Arc en Ciel
3. www.gradinite.com/gradinita.php?tip=2&id=262" target="_blank">Olga Gudynn
Detalii nu cunosc.
(dar m-ar interesa.)

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocu spune:

Prichindel, dar e in sectorul 4, scoala o vor deschide pt 2007-2008, anul acesta aprobarea au primit-o prea tarziu, noi terminam acum pregatitoarea si ne-am inscris deja, au si after school, gradinita e ok.

Mergi la inceput