Mamici de sept-oct 2006 (39)
Raspunsuri - Pagina 21
try spune:
Fetelor, sa nu ma-ntelegeti gresit, prin ceea ce relatez eu in anumite mesaje asta urmaresc, sa va imprumut o parte din acele motivatii care ma mana pe mine si-mi dau curaj si indrazneala in viatza. Chiar daca am un ton mai dojenitor uneori nu o fac ca sa va dezaprob neaparat, ci se vrea un soi de mobilizare pentru sufletele mai slabe care uneori au nevoie de un sprijin din afara. Incerc uneori sa ofer si alte unghiuri de a privi o situatie in speranta ca poate "cuceresc" pe cineva de partea ideilor mele. Eu sunt si voi fi mereu o militanta a nasterilor vaginale si a alaptatului. Si de-asta o sa ma vedeti des intervenind in astfel de subiecte. Cred ca prea multe femei ocolesc nasterea vaginala de teama sau renunta usor la alaptat din lipsa de informatie/educatie/comoditate.
Marturisesc ca nu-s genul de femeie fricoasa intr-ale facutului si/sau crescutului copiilor. Nu prea m-a speriat nimic legat de nastere. Si poate de-asta realizez cat de important e sa pleci pe drumul de la spital fara temeri sau frici, rusini sau disperari. Am plans in ziua cand am nascut, ca un copil mic (am primit epidurala cand ajunsesem la dilatatie 6 - am stat prea mult acasa
[D:]
dupa ce fusesem de alte 2 ori in prealabil la spital si nu ma dilatam deloc, desi contractiile erau prezente), dar am plans de durere, durerile ajunsesera la un prag dincolo de puterea mea de suportabilitate. Insa nu mi-a fost teama si am asteptat mereu cu sufletul la gura sa trec prin experienta asta.
Ma aseman pe undeva cu una din voi care spunea ca are o curiozitate innascuta pentru astfel de experiente si ca se uita si cauta sa vada, sa descopere astfel de chestii. Mi-e imposibil sa-mi fie teama de o chestiune atat naturala si fireasca, iar faptul ca milioane de ani, miliarde de femei asta au facut si au facut foarte bine imi da multa putere sa cred ca foarte bine o sa ma descurc si eu. Sunt convinsa ca atat nasterea vaginala cat si alaptatul sunt cele mai potrivite cai pentru un copil de a-si incepe viatza. Sunt convinsa ca natura a gasit cel mai bun mijloc de a aduce copii pe lume si ca tot procesul asta are un rost anume, tot efortul si chinul asta are un rol si pentru mine alternativa (cezariana) trebuie sa aiba numai ratiuni medicale si de siguranta a mamei si bebelusului. Mi-e foarte greu sa fiu de acord cu cezariana la cerere, fara insa sa le condamn pe cele care aleg aceasta cale. Si mi-e teama ca societatea medicala din Ro nu face prea multe pentru a pregati fizic si psihic viitoarele mame astfel incat ele sa aleaga in cunostinta de cauza. Prea usor sunt speriate femeile cu imagini si povesti (mai ales cele povestite din gura-n gura). Societatea medicala, uneori chiar mamele si prietenele din jur prin ce fac sau prezinta mai degraba descurajeaza nasterile vaginale.
.......in 22+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
cri19 spune:
Cu riscul de a va plictisi,va mai intreb odata:stie cineva care din masuratorile urmatoare se refera la lungimea copilului?
DBP=65mm, PC=226mm,CA=211mm,HL=41mm,FL=47mm.
Vreau si eu sa stiu la ce lungime are fetita mea 850 de grame.Va multumesc anticipat.
Sa auzim numai de bine.
25+
cricri
http://photos.yahoo.com/dima_crstn
eli26 spune:
Salutari burticutze
IOANA drum bun si sa te intorci sanatoasa si cu vesti bune
RAMOMAR multumesc
nu am facut chiar asa multa dulceata ,cred ca o terminam inmediat.Asteptam si de la tine maine vesti bune TASIA spor la invatatGRIPO si eu am o foame nebuna,maninc intruna si tot mi-e foame
Tina24+ POZE
leliutza spune:
salutare din nou !
Multumesc fetelor care mi-au facut o primire atat de frumoasa
,
Mephala30,Ramomar, Tasia si Katia (ai niste poze tare frumoase).
Osna, am incercat sa iti trimit email dar imi da mereu eroare, asa ca incerc sa iti trimit mesaj pe PM. Sper sa merga
, daca nu uite adresa mea de mail: lelia_bako@yahoo.com.
, eu stau linga gara de nord, linga piata trandafiru, cind vii in tara?
Eloise, multumesc frumos pt explicatii, oau! aproape am reusit, mai am o mica problema cu gasirea parantezelor drepte pe tastatura
, da astept sa vina sotu si daca nu si nu le desenez io cu pixu si gata
.
Inni - ai dreptate, de emotie neuronul a plecat la plimbarica
si in loc de oct am scris nov, dar DPN-ul cica a fi in oct, insa avind in vedere ca e cezariana si ca se pare ca voi avea fetita, probabil ca va fi mai devreme. Tu de ce stai la pat? (scuze probabil ca ai scris mai in urma, dar tot neuronul imi joaca feste).
Pufymic - multumesc pentru listuta, esti eroina mea, mereu esti in miscare si Alesio e un super dulce
. Mi-ar place sa fac macar 10% din bucatareala pe care o stii tu, dar tre sa stau cuminte
. Am o rugaminte, cind poti trimite-mi si mie parola de la mailul comun, multumesc
.
Mini Me - super faza cu scuzele, daca vine si sotul cind nasti poate se emotioneaza doctoritele mai rau ca tine, glumeam desigur
.
Fetelor, am si eu o intrebare, acum am primit rezultatul la analizele de toxoplasmoza, am asa:
IgG 3,427
IgM 0,536, stiti cumva cum e? sper ca e ok, ca eu abia maine sun la doctor si pina atunci stau cu morcovul
.
Iar m-am intins cit o zi de post, se vede ca nu am cu cine vorbi.
Va pup
tasia spune:
try sunt mereu atenta la ceea ce postezi tu, e atat de interesant si adevarat modul tau de a relata lucrurile
. Referitor la epilat eu ma epilez total pentru ca asa m-am obisnuit, iar durerea din timpul epilarii a devenit una placuta
Nasterea vaginala mi se pare si mie varianta cea mai buna si mai sanatosa, iar la cezariana as recurge doar in caz de "forta majora". Cat despre participarea sotului la nastere inca sunt pe ganduri, cred ca eu voi fi cea care il incurajeaza nu el pe mine
anangel_lexi imi spui si mie te rog unde gasesc saltulutele acelea din fibra de cocos? merci 
23 + cu
pozele noastre
danidani74 spune:
cri19-nu ma pricep sa-ti dau adresa de web dar da cautare pe google pt. Baby Med.com-Fertility,Ovulation, Pregnancy Calendar and Charting,Fertility Tools.Acolo iti poti face propriul calendar in f-ctie de diametre lui bb. Sper sa reusesti
Dana
19 fix
katia spune:
Cri, habar nu am ce inseamna prescurtarile alea...le-am vazut si pe fisa mea de la morfologica dar nu m-am stresat sa aflu ce inseamna :)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
MamiLili spune:
Buna, fetelor!
Am revenit in eterna si fascinanta Romanie. Ma apuc acum sa citesc din urma. Va pup pe toate!
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
19-21 sapt ( mami plecata-n lume)
tasia spune:
mini_me e frumos Oman-ul. Interesanta experienta traiesti acolo cu doctoritele ![]()
eli26 merci, nu stiu de la ce mi se trage de la vreme sau de la sarcina dar mie somn mereu si lene sa invat. Citesc putin fac pauza 1 ora si tot asa
Sper sa reusesc sa invat pana joi in ritmul asta. Tot ziceam sa-ti spun, ai o dulceata de fetita, e atat de reusita combinatia dintre o romanca frumoasa si un japonez
Cu siguranta si bebe 2 va fi la fel de frumusel.
leliutza posteaza cat te tin degetele
iar daca esti singurica si ai mesenger poti vorbi cu unele dintre noi si acolo,asa poate trece si la tine ziua mai repede.
23 + cu
pozele noastre
try spune:
Tasia, ![]()
![]()
esti masochista dac-a devenit deja placere. Sotul stie ca-l inseli cu... epilatu'? ![]()
[D:]
.......in 22+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi