Cum faceti legumele la cuptor?

Cum faceti legumele la cuptor? | Autor: belnicol

Link direct la acest mesaj

Spuneti-mi si mie va rog cum faceti legumele la cuptor. Am incercat zilele trecute o reteta dupa capul meu si a iesit un dezastru. Poate ma luminati si pe mine.

Nicoleta si Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

la ce legume te referi?
ce ai incercat sa faci si nu ti-a iesit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belnicol spune:

Eu am incercat sa pun mai multe, cartofi, conopida, niste fasole pastai si am scapat si niste ciuperci pe acolo. Le-am pus niste ulei, cred ca prea mult, si un pic de apa, cred ca prea putina ... Am vrut de fapt sa fac o garnitura la niste pulpe.

Nicoleta si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

au timp de fierbere diferit...
fasolea fierbe mai greu..celelalte mai repede si se fac terci..le pui treptat! de ex la juma de timp de fierbere pt fasole!!!

un strop de ulei...un pic de vin alb...mirodenii ?(cimbru, salvie, oregano, rozmarin, busuioc, maghiram, boabe de piper, foi de dafin, enibahar etc..la alegerea ta cate si care dintre ele)...apa! si..la cuptor cu ele! ai grija sa nu scada f tare apa si sa se usuce...

daca pui pasta de rosii la final..poti pune si cativa catzei de usturoi..

ceva patrunjel...marar verde tocaet fin, cand scoti din cuptor..sau alte verdetzuri...!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Pun intr-o tava ulei asa cat pun de obicei la mancaruri, apoi tai legumele dar bucati mai groase (cartoful, ceapa, varza in 4 sferturi, morcovul si telina in rondele groase de un deget, cateii de usturoi intregi), le condimentez, apoi le acopar cu apa si le pun la cuptor. Dar cred ca si o ora sau chiar mai mult stau la cuptor pana scade apa. Dupa o vreme le intorc pe cele care raman fara apa, insa numai daca au facut o crusta fiindca mie imi plac crocante, mai rumenite. Daca vrei le poti acoperi cu folie de aluminiu. Noi facem des ca ne plac foarte mult; fiecare leguma isi pastreaza gustul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

daca au timp de preparere diferita le pun odata in punga magica de la Knor si ies super,si ca timp si la gust.

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Poate ca legumele alese nu au fost combinatia cea mai reusita.



Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Aleg legumele sa sa combin cat mai bine,sa fie cat de cat asortate ca gust si sa fie de cat mai multe "culori"eu tin si la gust dar si la aspect.

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu tai cartofii ( nefierti) cuburi si ii pun alaturi de pui la cuptor.
In tava pun apa, ulei, condimente si crede-ma, ies foarte buni.



Crinuta si Rayan


Mergi la inceput