Transpiratie in somn
Problema noastra este mai veche si pana acum nu i-am dat prea multa importanta.
Raul se incalzeste foarte tare cand doarme, mai ales imediat dupa ce adoarme, chiar daca nu este acoperit, transpira de i se uda parul. As vrea sa stiu daca e ceva normal (cineva mi-a spus ca ar putea fi din cauza lipsei de calciu).
Stiti ceva despre asta?
Raspunsuri
July spune:
I se umezesc palmele si picioarele?Este mai agitat?Atunci poate fi lipsa de calciu.
La fel pateste si fetita mea si stiu sigur ca are lipsa de calciu.
Otilia spune:
Si Adélie pateste la fel si chiar am fost la pediatru alaltaieri si l-am intrebat ce inseamna cind ii transpira capul cind doarme, iar el mi-a zis ca-i e prea cald si a inceput sa ma descoasa ce temperatura e in camera, cu ce o invelesc etc.
Se stie ca in camera lui e normal sa fie 18-20°C, dar la noi acum s-a facut mai cald... Cum nu aveam chef sa-i spun cum doarme invelita, ca sa nu ma certe, am schimbat subiectul.
Asadar el a incercat sa-mi spuna ca transpira din cauza caldurii.
@+...
Otilia & La Adelita
July spune:
Noi avem in casa 25-26 grade.Sa fie si de la caldura?M-am mai linistit un pic.
July si bb.Teodora
Cary spune:
Si fetita mea transpira noaptea si mi s-a spus ca este o lipsa de calciu.
Doctora pediatra mi-a recomandat calciul lactic, este foarte ieftin si se gaseste la orice farmacie.
Se impart pastilutele in jumatate si se da timp de 10 zile cate 3 jumatati in fiecare zi;cand se ajunge la cea de a-VI-a zi se cumpara o fiola de vitamina D (bucala) si se da in lingurita copilului cu putin suc sau miere caci are un gust oribil si se continua tratamentul cu jumatatile de pastilute pana ia cea de a-X-a zi.
Sanatate maxima!
angi_gemeni spune:
Si eu avut aceleasi probleme cu Andrei cand avea 5-6 luni. Ma speriasem pentru ca citisem undeva ca daca transpira la ceafa acesta este semn de rahitism. Dar m-a linistit doctorita. Era vara si era din cauza caldurii. Acum s-a rezolvat.
Aveti grija sa nu fie prea cald in camera. Si nu-i imbracati prea gros.
Angi si gemenii
Andreea spune:
Si mie mi-a transpirat baietelul doua seri la rand acum cateva zile, desi in casa sunt 21 grade iar el dormea in pijamaluta si cu maieu pe dedesubt. De alaltaieri mi-am luat inima-n dinti si am renuntat la maieu si e ok, nu l-am mai gasit deloc transpirat.
Andreea.
Nicoleta spune:
Salut.
Si Stefan, in varsta de 2 luni si 3 sapt. patea asa. Este adevarat ca in camera erau 23-24 de grade, dar si cand era mai frig de atat avea broboane de sudoare pe frunte si parul ii era fleasca, sa zic asa. I-am spus medicului si initial mi-a zis sa aerisesc mai des camera, ca este prea cald. Apoi mi-a spus sa incep sa ii dau calciu lactic, 10-12 pe luna.
Eu ii dau Vigantol si mi se parea suficient... insa am aflat ca nu toti copiii il asimileaza cum trebuie. Si peste cateva zile ii va face si un D3 injectabil. Mi-e asa de mila de el...
Si inca ceva: o data cu capul ii transpirau si palmele, destul de tare.
De cand ii dau calciu insa nu se mai intampla asa... Si acum stiu ca era de la lipsa... Sper sa nu mai faca faze din astea.
Nicoleta.
karol spune:
Si Michelle, fetita mea de 1 an si 3 luni transpira mult in timp ce doarme.Eu tot sper sa nu fie lipsa de calciu.Mi-e groaza de chestia asta pt ca eu de cand ma stiu am lipsa de calciu si se manifesta nasol.
Cary spune:
Vitamina D3 se gaseste la fiole in farmacie si acestea se administreaza pe cale bucala,nu trebuie sa-l chinuiti cu injectii,am scris un pic mai sus.
miruna28 spune:
Vladut are acum 4 ani si 8 luni si de mic transpira cand se zbenguie sau in somn.Analizele i le-am tot facut,periodic (nu neaparat pentru asta!!)insa nu mi s-a spus ca ar avea vreo lipsa de calciu sau altceva;pur si simplu transpira in somn pentru ca ii este cald;toata noaptea el da din picioare sa se dezveleasca ; eu nu cred ca este vreo problema grava cu transpiratul noaptea.