Cineva cu cezariana?

Cineva cu cezariana? | Autor: tincutza

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor
Sunt o mamica de 27 de ani, cu un bebe de doua luni.
Am nascut prin cezariana si, la externare mi s-a spus sa ma feresc de orice fel de efort. Fetita mea ne-a depasit insa orice asteptari, a luat in greutate, in mai putin de doua luni, 2,5oo kg (are acum 6,200 kg). Eu am plimbat-o in brate -"sport" care ii face deosebita placere-. Din cauza aceasta sangerarea dupa operatie nu s-a oprit nici acum.
Stie vreuna dintre voi daca este vreun pericol in cazul acesta? Stiam ca in maxim 6 saptamani ar trebui sa nu mai am nici un fel de probleme.
Va multumesc mult.
Miki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Daca inteleg bine, nu operatia singereaza...Depinde de organism, la unele mai mult, la altele mai putin de 6 sapt. In privinta greutatii, al meu a avut la nastere 4,4kg, asa ca am ridicat "din greu", ca nu a avut cine sa ma ajute si nu a patit nimic operatia. In rest, incepe cit mai curind cu exercitii lejere de intarire a muschilor, sa nu ramii si tu cu "marsupiu" ca mine...
Si oricum, este timpul sa mergi la controlul tau de 6 sapt., sau nu se procedeaza asa in RO? Daca nu, mergi tu si cere-i dr. sa-ti faca un control, sint sigura ca o sa fie ceva nesemnificativ, daca tu te simti OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Eu am nascut la 30 ani, tot prin cezariana, iar sangerarea a durat 8 saptamani. Este adevarat ca trebuie sa eviti sa ridici greutati mari, dar nu cred ca este posibil sa te feresti de orice fel de efort. Pentru linistea ta este mai bine sa mergi la un control ginecologic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Trebuie sa mergi neaparat la dr!Sangerarea trebuie sa se operasca dupa 40 de zile.Eu cand car greutati ma doare un pic operatia dar atat.Simona are un an si jumatate si 10 kg.O duc in brate si nu sangerez.Sangerarea este legata de nastere ,nu de cezariana .Si fetele care nasc normal sangereaza.Eu dupa si chiar si acum simt ca ma tine ceva la operatie.Doar nu curge sange de la cusutura,nu?Pe mine cand ma doare operatia imi pun comprese cu biter suedez dupa ce in prealabil ma ung cu unguent cu galbenele.sa nu fie o hemoragie interna...

Te pup,

Gabi si Simonica

PS:Si Simona avea la 2 luni aproape 5 kg...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

NU ITI FA PROBLEME EU STIU CA POTI SANGERA 6 -8 SAPTAMANI DACA TU SIMTI CA CEVA NU ESTE IN REGULA LA 6 SAPT CAND MERGI LA CONTROL VORBESTE CU DOCTORUL SI SUNT SIGURA CA O SA TE LAMUREASCA FELICITARI PTR FETITA SI NOI AVEM 2 LUNI IN 17 FEB L-AM NASCUT PE SEBASTIAN ACUM ARE 60 CM SI 7 KG EU IL ALAPTEZ .....SA FIM FERICITE DELIA SI BB-UL SEBYSOR CARE ARE 2 LUNI SI O ZI.,BINE AI VENIT PRINTRE NOI ,MAI TINE-NE LA CURENT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Tincutza, nu pot sa iti raspund la intrebare , dar iti doresc multa sanatate tie si lui bb mic. Daca ai nascut in COnstanta, poti sa povestesti ceva la "Nasterea pe glob"? Sau daca poti scrie-mi un mail la cornelianis@yahoo.com
Multumesc
Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

oao!
ma speriati fetelor..
eu sint tocmai o viitoare candidata la cezariana(bb nu s-a intors).. am mai avut inainte(2000) o laparascopie (o taietura la buric 2-3 cm si alte 2 gauri in burta de vreo 1-1,5 cm) si.. nu au fost placute.. dar acum.. nici nu mai am habar de ele! Chiar si asa cu burtoiul meu!
la cezariana am inteles ca muschiul nu se mai sectioneaza transversal ci longitudinal(taietura e orizontala) deci se vindeca mai repede si mai frumos. Lamuriti-ma si pe mine.. cum e.. chiar asa ca doare si dupa 1 an jumate?...
of Doamne, e chiar asa .. si comprese si altele?

astept vesti...!!!!!

Multumesc..
acum oricum u am ce sa fac.. daca bb nu e intors..cu fundicl inainte.. si prima sarcina...ma gindesc ca tot cezariana e cea mai buna.. voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

vai de mine, departe de mine gandul sa te sperii. Ba, dimpotriva, pot sa spun ca operatia de cezariana in sine a fost foarte usoara. Din pacate spitalul in care am nascut (cel din Mangalia), in luna lui februarie, a fost cu desavarsire...rece. Desi sectiile de chirurgie si obstretica-ginecologie sunt superbe, frigul si lipsa medicamentelor au fost factori de stres la maxim.
Desi m-am plans d micutza mea problema, pot sa spun ca as alege oricand operatia de cezariana si a doua oara ( si probabil o voi si face peste...doi ani).
Multa sanantate voua si micutilor vostri.
Miki si bebe Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Si eu itrasem in panica fiindca dupa doua luni inca imi mai curgea sange. Am vorbit si cu alte mamici care au nascut prin cezariana si mi-au spus sa nu-mi fac probleme, ca si la ele a durat mai mult de 6 saptamani. Am fost si la doctor si mi-a spus si el ca e totul in regula. Asa ca nu-ti face probleme.
Saso, nu te speria. Depinde de organismul fiecareia cum reactioneaza dupa operatie. La mine taietura a fost verticala, fiind o urgenta, dar s-a vindecat foarte repede si nu m-a durut deloc. Doar simteam ca ma tine putin in primele zile daca stateam dreapta. In schimb le-am auzit pe unele fete ca se plangeau foarte tare si imediat dupa operatie si mult mai tarziu (de exemplu spuneau ca le doare operatia cand se schimba vremea).

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea spune:

Nu vreau sa te sperii dar cred ca ar trebui sa intrebi un doctor. Eu am avut sangerari mai putin de 2 saptamani dupa cezariana, dupa care a urmat o pauza de o saptamana, dupa care a venit "mica menstruatie" vreo trei zile si gata. Si nu m-am menajat cu eforturile, la 10 zile dupa nastere caram cadita cu apa, cred ca avea peste 10 kg.
Multa sanatate tie si lui bb!
Andreea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

nu te speria, apar diverse complicatii si intr-un caz si ina latul, dar tot cezariana e mai usoara...parerea mea...

acum serios nu ai de ce sa te temi, nasti intr-un spital, prin cezariana programata, toata lumea e pregatita, tu stai potolita ca trece repede; ai de biruit ceva dureri in ziua cu mobilizarea = ridicarea din pat dupa o zi, dar sint dureri suportabile, n-ai frica, in mod normal, nimic rau nu ti se mai poate intimpla, esti ok, bebi e in patutul lui operatia doare, suportabil, pentru inca 2-3 zile, dar poti cere calmante si apoi va trece! n-ai ce-i face trebuie sa doara se pare, dar eu zic ca mai bine te doare cind bebe e in siguranta si nu i se mai intimpla nimic rau...

ne vedem in iunie la frankfurt!!!

quote:
Originally posted by Saso

oao!
ma speriati fetelor..
eu sint tocmai o viitoare candidata la cezariana(bb nu s-a intors).. am mai avut inainte(2000) o laparascopie (o taietura la buric 2-3 cm si alte 2 gauri in burta de vreo 1-1,5 cm) si.. nu au fost placute.. dar acum.. nici nu mai am habar de ele! Chiar si asa cu burtoiul meu!
la cezariana am inteles ca muschiul nu se mai sectioneaza transversal ci longitudinal(taietura e orizontala) deci se vindeca mai repede si mai frumos. Lamuriti-ma si pe mine.. cum e.. chiar asa ca doare si dupa 1 an jumate?...
of Doamne, e chiar asa .. si comprese si altele?

astept vesti...!!!!!

Multumesc..
acum oricum u am ce sa fac.. daca bb nu e intors..cu fundicl inainte.. si prima sarcina...ma gindesc ca tot cezariana e cea mai buna.. voi ce ziceti?

Mergi la inceput