Indemnizatia pt. gemeni sau...
Dragi mamici care aveti gemeni sau tripleti, va rog sa-mi spuneti daca primiti o singura indemnizatie?daca exista posibilitatea ca la cei 8 milioane sa se mai adauge ceva? Am auzit ca exista posibilitatea trimiterii unui memoriu la cei de la ministerul muncii...voi stiti ceva? va multumesc mult! Nu stiu daca s-a mai discutat despre aceasta problema..
Va tzuck!
Raspunsuri
Laura25 spune:
Buna!
Da, indemnizatia e una singura, ca ea se da in functie de nr. de nasteri, nu pt nr. de copii. Adica banii astia sunt un ajutor pt mama (nu pt copil) ca nu se poate duce la servici sa ia bani de acolo. Faza cu memoriul, nu stiu, nu am auzit. Daca se mentine legea actuala, de la 1 ianuarie 2007, mamicile cu gemeni o sa ia 10 mil: 6 indemnizatia mamei+4 alocatiile copiilor.
Sanatate!
Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Atat suntem de mari
oanna_c spune:
pentru a primi banii de indemnizatie unde si la cat timp dupa nastere trebuiesc depuse actele (apropo care sunt alea?)?
lz_cecilia spune:
Trebuie sa mergi la ASCO si de acolo vei primi toata documentatia...dupa aproximativ 40 de zile dupa ce ai nascut poti sa-ti depui dosarul..pa si pusy!
toaderalina spune:
eu am ajuns la o singura concluzie - statul te ajuta sa ai copii dar pe rand - daca ai norocul sa ai gemeni sau mai multi odata se considera ca te poti descurca si singura
eu am revenit la servici cand vlad si teodora aveau 4 luni - locuiesc cu mama si ei au fost cuminti - si primesc sprijin de la stat 300 ron/luna si se numeste sprijin pentru cresterea copilului
eu as vrea sa intreb pe care din cei doi ii sprijina statul?
marius spune:
Cred ca faci o confuzie. 300Ron reprezinta suma de bani pe care statul a decis sa o aloce in plus de la buget doar persoanelor care au decis sa obtina venituri profesionale in loc sa stea pe asigurari. Sunt persoane care decid sa castige un salariu+300RON suma rezultata fiind mai mare decat 800 RON ce reprtezinta indemnizatia sociala. Niciunde in lege nu este vorba de copii ci este vorba de persoana care are in grija sa copii minori (unul sau mai multi). In ceea ce priveste copiii discutam de alocatie de stat pt copii. Apropos de alocatie, va recomand sa cititi ultimele modificari legislative ce sunt deja pe pagina legislativa la asigurari sociale primele doua pozitii.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
irinel2005 spune:
La Cluj au fost admise actiuni in contencios si s-a acordat de instanta dreptul la cite o indemnizatie de crestere a copilului pentru fiecare copil.
Daca intereseaza pe cineva, incerc sa aflu detalii. Da-ti un semn. Mai degraba pe PM, fiind, neavind gemeni, nu vin prea des pe la voi in vizita.
pentru toti gemenii minunati.
Irinel, mamica de spiridus fermecat Ilinca Ioana (9 ianuarie 2006)
ingerasul lui mamica- poze
www.dropshots.com/ipadureanca " target="_blank">filmulete
_
de umblat umblu ca fiecare:
când vinovat pe coperisele iadului,
când fara pacat pe muntele cu crini (Lucian Blaga, „Biografie”)
_
biankka spune:
M-ar interesa si pe mine daca exista vreo sansa sa obtinem indemnizatie dubla sau nu!
Daca stiti ceva va rog sa spuneti!
Multumesc!
agho spune:
In deplina cunostinta de cauza, va asigur ca intradevar persoana din Cluj a castigat in instanta si primeste 2 indemnizatii. Nu stiu daca nu mai sunt si altele.
Asa cum prevede legea la acest moment, nu se acorda decat o singura indemnizatie in cazul in care aveti gemeni, tripleti etc.
Dar cu actiune in instanta, se poate, mai ales ca a fost creat un precedent.
Orice memoriu la institutia de stat amintita, va va confirma doar ce prevede legea la momentul acesta.
Bafta!
tuculucu spune:
Buna ziua tuturor!
sunt si eu viitoare mamica de gemeni si ma intereseaza ft. mult acest subiect. daca se poate,daca stiti mai multe detalii va rog sa lepostati aici,poate ne ajuta pe viitor. poate pesoana in cauza ne poate da detalii referitoare la proces si la cum s-a intamplat.
sotul meu este jurist si s-ar ocupa de tot, numai sa stim mai multe detalii.
va multumesc anticipat!!!
cami
9+
musca tzetze spune:
Am gasit o petitie care s-ar putea sa va intereseze. Poate, poate, cu suficiente semnaturi, se misca ceva...
http://www.petitieonline.ro/petitie/acordarea_indemniatiei_de_crestere_a_copilului_pentru_fiecare_dintre_gemenii_sau_tripletii_nascutii-p57900047.html