Nevasta de nota 10!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrianai spune:

Ce tampenie! Dar ce sunt eu, carpa de sters pe picioare. Sa isi i-a caine!

WARNING: I have an attitude and I know how to use it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Acea nevasta ideala (de nota 10) din articol cu siguranta ar trebui sa fie cel putin nevasta de miliardar in Euro, care nu are nimic de facut toata ziua, decat sa fie vesnic recunoscatoare ca l-a intalnit pe acel barbat!

si nu sunt convinsa ca unui barbat inteligent ii trebuie o astfel de femeie...s-ar multumi si cu una de nota "7", oare sotii sunt si ei macar de nota 9???

O ironie ieftina la adresa femeilor si un indem catre "femeia pres" pe care barbatul isi sterge cand vrea picioarele!

Sigur a fost scris de un misogin!!!

Parerea mea!

P.S. Nu sunt sotie de nota 10, dar sotul meu nu m-ar da pe o armata de asha numite sotii de nota "10"...Si avem 13 ani de casnicie...si vor mai fi multi. Imperfectiunea da culoare vietii...
Ramona (sapt. 21 - mamica pentru a doua oara!!!)

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Mie ambele texte mi se par niste glume, niste ironi fine... Nu mi se par sfaturi pentru sotia doritoare sa devina perfecta, sau de nota 10. De ce v-ati ambalat asa? Nici un barbat nu-si doreste asemenea sotie, stati linistite, ca altfel nu mai au pe cine isi descarca nervii care se nasc oricum!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Daca asa tre sa fi e o nevasta de nota 10...atunci eu sigur nu sunt aia.....desi sunt apreciata si iubita mult de sotul meu (si sa nu uit-e un om extraordinar si un tatic minunat)

si BB Fulvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ba eu nu gasesc nici o urma de misoginism in articolul citat de stefana..nu mi se pare nimic revoltator...mi se pare foarte civilizat, si e exact atitudinea pe care o avem unul fata de altul..nu doar eu fatza de el..de unde si pana unde carpa??

Waiting for the sun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Stiti ceva sa fi perfect e plictisitor.
Si apoi sa iti iubesti sotul si sa-l rasfeti nu inseamna ca esti carpa.

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Acum vreo 8-9 ani am citit "Femeile vin de pe Venus & barbatii vin de pe Marte"... si cel putin un lucru este adevarat: femeile si barbatii gândesc foarte-foarte diferit în multe situatii... Imi aduc aminte ce povestea o tânara indinaca despre învataturile capatate de la bunica ei... atunci când barbatul tau este obosit, preocupat, îngândurat si se "retrage în pestera"... NU INTRA DUPA EL... pentru ca "balaurul" te va "pârjoli"...
Cam asa stau lucrurile s în realitate - toti (femei & barbati & copii) avem nevoie uneori de un picut de "privacy"... avem nevoie de spatiul nostru, sa rasuflam un pic, sa ne adunam gândurile, sa respiram fara sa ne sufoce nimeni cu dragoste... Sunt momente când pur-si-simplu trebuie sa cautam în interiorul nostru puterea de a merge mai departe... si cum poti sa-ti aduni gândurile daca cineva sare pe tine si începe "taca-taca-taca" chiar într-un mod dragastos! Femeile au nevoie sa vorbeasca deschis despre problemele lor, barbatii au nevoie de spatiu si de liniste când au probleme... ei nu se destainuiesc decât când si-au pus gândurile în ordine...
Nu este absolut nimic misogin în "nevasta de nota 10!"... cred ca a fost scrisa de un barbat care doar vrea sa spuna ca oricât de mult te iubeste un sot/prieten - nu-l sufoca! ca s-ar putea sa fuga spre alte zari mai linistie (o bere, un meci, etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Lorelai, exemplul dat de tine este bun...si corect!
Intamplator am citit si eu aceasta carte, o consider interesanta, in plus am citit si alte carti ale aceluiasi autor, John Gray...tocmai pentru ca mi-au placut, mi s-au parut reale!!!

DAr...realitatea e departe de aceste carti...in ele invatzam cum ar trebui ca o relatie femeie-barbat sa fie perfecta (cine ne garaanteaza ca e valabil in toate situatiile???)...in fapt...atat timp cat nu se pune in aplicare...suntem doar niste fiinte care facem eforturi sa ne intzelegem unii pe altii, sa ne compatimim sau sa ironizam cealalta parte...

Asta e doar parerea mea...no ofence!

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ramona - stiu ca din pacate realitatea nu "bate" cu ceea ce scrie în carte si învat si eu pe piele proprie ca uneori sunt cam prea atenta si prea înabusitor/sufocant de curioasa cu sotul meu :-)... în loc sa-l las pe bietul om sa rasufle când vine de la servici si apoi, încet-încet dupa ce is-a "reîncarcat bateriile" sa-si descarce "sacul" de probleme :-)
Acum vreo 10 ani am avut un super motan birmanez... ei... ce sa spun... se comporta exact ca un "sot" (mai putin partea de amor :-)) Adica venea sa ne jucam doar când era el în mood, stia cu foarte mare exactitate când e ora de masa si-si cerea drepturile tare-si-cu-forta si... colac-peste-pupaza îi placea la nebunie masajul si când veneam de la servici top la mine-n poala si-si întindea gratios labutele sa i le masez :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

quote:
Originally posted by Stefana

Nevasta de nota 10 !

a) Daca vine suparat Il lasa in pace. Tot are sa-si descarce sufletul. Nu-i pomeneste ca s-a stricat frigiderul, ca ea a fost taiata de la prima, ca vecinul i-a scuturat covoarele pe rufele proaspat intinse, ca pustiul a luat nota mica la romana etc. Nu toarna gaz peste foc. Cauta sa-l impace prin dragalasenie (nu ostentativa), atentie (desface visinata, retinuta pentru cine stie ce eveniment) si ii aduce aminte ca optimismul sau devenit proverbial in cercul cunostintelor.
b) Daca intirzie. Mincarea s-a sleit. Matusa sosita din provincie a plecat suparata. Nu-l intreaba: ?Unde ai stat pina acum??
c) Daca e preocupat, lucreaza la ceva, scrie, citeste, se documenteaza, studiaza. Nu-l deranjeaza din cinci in cinci minute, intrebindu-l: Nu vrei o cafea, citronada, prajitura?? sau ?Unde ai pus tirbusonul?? ?De ce-ai lasat apa sa picure in baie?? etc. In schimb, deschide usa fara zgomot si-i asaza alaturi cafeaua,citronada sau prajitura, apoi dispare. Ca o aratare.
d) . Curma discutia si asteapta momentul prielnic. Atunci, il roaga sa-i faca o favoare. E1 va ceda zimbind.
e) ? O femeie inteligenta tine minte ca uneori barbatilor le place sa stea de vorba la o bere. Bineinteles, cu alti barbati.
f) Daca e atotstiutor. Il lasa in pace. Evenimentele vor dovedi o data. si o data ca stie si el sa greseasca. Sa nu i-o reproseze public. Nici macar intre patru ochi. E1 s-o recunoasca singur. Logica, judecata fara gres a incetat sa apartina exclusiv genului masculin.

V-am zis ca e o tampenie. Si unora li s-a parut atat de interesant, incat l-au pus si in ziar, sa "educe" populatia maritata care nu stie sa-si respecte barbatul
Sunteti de acord macar cu vreun punct de acolo? Bine, unele sfaturi sunt de bun simt asa, ca regula in societate. Sa ne respectam unii pe altii, dar de aici si pana la a da sfaturi femeilor cum sa se comporte ca sa nu-l supere pe "Maria Sa Sotul"...
De asta mi s-a parut deplasat, pt e e pe un site dedicat femeilor si am banuit ca e scris de o femeie. Ar putea vreo femeie sa sustina cele de mai sus? Este cel descrisa in text o nevasta de nota 10? Dupa parerea mea... da, doar in opinia unui misogin.

Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice

ups . eu ma regasesc in text.....

1. Daca vine suparat Il lasa in pace. De ce sa-l intreb ce are? ca sa-mi povesteasca si sa-mi strice si mie ziua?
2. daca intarzie foarte bine. am mai mult timp pentru mine
3.Daca e preocupat, lucreaza la ceva, scrie, citeste, se documenteaza, studiaza- again, mai mult timp pt mine . in plus de asta nici mie nu-mi place sa fiu deranjata cand fac ceva- nici macar cand tai ceapa n-am chef sa mi se invarta pe langa masa
4.Daca e incapatinat- inseamna ca are personalitate- nu l-am luat pe post de carpa de sters praful . In plus de asta un barbat incapatanat are sanse de reusita profesionala mai mare decat unul care e docil si maleabil
5. Daca vrea sa plece in oras singur. Rar, dar se poate intampla. Nu-l intreaba unde se duce si cu cine se vede. Daca e sincer, va spune acest 1ucru nesilit, iar daca-l caracterizaza nesinceritatea, de ce sa-l intrebi- asta e un truism - ne place sau nu
Michelle

Mergi la inceput