Ne lasam de fumat!

Raspunsuri - Pagina 46

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

La absolut toate tentativele mele de lasat de fumat de pana acum am fost nervoasa. Chiar, uneori, cand intentionam sa ma las, imi avertizam colegele si pe sot ca o sa fiu nervoasa si sa ma lase in treaba mea ca nu o fac intentionat. Faptul ca ai fost nervoasa chiar dupa 6 luni.... nu stiu ce sa spun, insa nu mi se pare OK, nu cred ca asta ar fi cauza.

De data asta (au trecut 3 saptamani) nu am fost nici macar o secunda nervoasa.... nervii astia la lasat de fumat nu stiu daca tin de fizic sau psihic, insa dupa experienta asta tind sa cred ca tin de psihic. Pana acum, de cate ori am incercat sa ma las, nu am fost probabil impacata cu mine insami, cumva ma lasam de fumat ca asa "trebuie" nu ca asa "vreau"... stiam ca "trebuie" sa nu fumez, cumva impotriva vointei mele si cred ca asta imi dadea starea aia de nervozitate... ca atunci cand ai fructul oprit in mana ta da stii ca nu "trebuie" sa-l musti dar tu vrei....

Tot timpul am stiut ca starea de nervi e datorata sevrajului in care intri cand te lasi brusc de fumat (asa mic cum e el, exista)... da uite ca tura asta n-am avut nici cat negru sub unghie, cum se spune... din contra, am fost extrem de bucuroasa, volubila, mandra chiar ca am reusit asa ceva. Totul sta in modul in care privesti lucrurile, in modul cum gandesti, parerea mea....
Incearca sa citesti cartea despre care se vorbeste aici... ai sa vezi ce scrie acolo referitor la metode de lasat de fumat cu ajutorul plasturilor (sau altele...) si de ce autorul nu le recomanda (posibil sa te regasesti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chupa_chip spune:

Am doua colege care s-au hotarat sa se lase de fumat. Au fost la medic, si-au facut testul de dependenta, au primit pilule. Sunt la inceput de drum insa nu cred ca vor avea sanse de a se lasa daca nu au vointa suficienta. Una dintre ele mi se plangea ca a devenit mult prea dependenta, ca nu se poate lasa fara ajutorul pastilelor. Sa fim seriosi, cu vointa se poate orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Am reusit sa ma las de fumat acum o luna si cateva zile, am o intrebare: cand o sa ma opresc din mancat?
Ca sincer nervi nu mai am, nici reflexul de a fuma, mi-am ocupat multul timp liber insa m-am obisnuit sa rod mereu cate ceva. Nu pot sa incep un regim, nu stiu de ce, nu ma pot concentra deloc.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Mi-am revazut weekendul asta prietena care a suferit o operatie de indepartare a unei tumori canceroase din gura...O, Doamne! I-a scos jumatate din maxilar pe o parte (osul cu masele cu tot, da?) si obrazul la interior (muschii masticatori ai obrazului)+ nodulii limfatici ai gitului. Are acum o proteza inauntru, o pareza faciala partiala (un nerv era atins de tumoare si a trebuit scos) si un edem (umflatura) cronic pe partea cu pricina...Probleme la vorbit, mincat, zimbit, self esteem...

Daca cele ce fumati ati avea posibilitatea sa o vedeti, sa aveti habar prin ce chinuri trece si va mai trece aceasta femeie tinara si altminteri sanatoasa (urmeaza sa faca chimio si radioterapie) V-ATI LASA INSTANTANEU de acest viciu inutil si periculos.

O astfel de situatie este un pret foarte scump pt a indeparta acest viciu. Treziti-va!!!!!!!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Buna seara! ca sa nu citesc 46 de pagini, chiar nu am timp imi e imposibil, imi spuneti si mie cum se numeste cartea la care tot faceti referire?
Multumesc.

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Pe lachione: In sfarsit nefumator. Metoda usoara lui Allen Carr.

Pt restul fetelor: incerc de azi sa nu mai fumez, nu pot spune mai mult, poate ma laud degeaba, vorbim peste vreo saptamana...Tineti-mi pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Ok..au trecut 2 zile pline, fara tigari. Maine am un test important> prima zi fara tigari la birou...cafeaua de dimineata...off, sper sa treaca si sa ma laud cu ceva maine seara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirian spune:

Saptamana viitare voi avea un an de cand nu mai fumez. Nu-mi vine sa cred. Curaj Roxx, vei reusi si tu.Dupa cum am mai scris eu am funat peste 20 de ani cate un pachet jumate. Nu am crezut ca voi reusi vreodata sa renunt. Si acum, ma repet, mi se pare incredibil. Nu e greu, incet, incet te simti minunat, puternica, frumos mirositoare. Cu banii dati pe tigari iti poti cumpara lunar cate un pantof, ma rog cate o pereche.Iti tin pumnii, sa ne tii la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUANASHANA spune:

Si eu fumez de 15 ani, iar azi e a 3-a zi in care nu am pus tigare in gura, dar am si ramas acasa in pat, ma doare tot corpul, am stare febrila, asta combinata si cu raceala, sper sa am vointa necesara de a nu mai fuma, fiindca ma pregatesc sa fac si un bebe, suntem in etapa analizelor.
Singurul adjuvant pe care il iau sunt niste picaturi de la plafar antitutun, dar nu simt ca m-ar ajuta in vre-un fel.
Sunt constienta ca la momentul asta s-a instalat sevrajul. Dar am credinta ca pana la sfarsitul saptamanii ma voi lupta si voi invinge dependenta. Sper... ca deja nu mai crede zic.

Succes si voua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Multumesc roxx ! Am citit pana la urma cateva pagini pana am dat de almo, i-am scris si mi-a trimis cartea pe mail.
M-am apucat sa citesc cartea, seara cand am si eu putin timp liber si, azi e a treia zi de cand nu am mai pus tigara in gura. Mi-a trecut de vreo 2 ori un gand sa fumez, cand m-am enervat, dar m-am abtinut constienta fiind ca nu pot face nici un compromis. Ori le las, ori nu le las.
Am pornit la lupta cu ideea ca "nu am fumat niciodata si pot trece peste orice fara sa fumez, ca toti nefumatorii".
M-am apucat de fumat de 23 de ani timp in care m-am lasat o singura data pentru vreo 3 ani (de frica - banuiam ca am o afectiune grava)iar a doua oara a fost cand eram deja gravida si o bagasem pe maneca pt ca inca mai fumam cam 10 tigari pe zi. M-am reapucat cand fetele aveau 5 luni iar acum, m-am lasat definitiv pe 1 noiembrie.
Nici nu-mi pun problema ca nu voi reusi! Diferenta fata de datile precedente este ca acum sunt sigura ca nu ma voi mai reapuca niciodata. O sa termin cartea, sunt convinsa ca ma va ajuta.
Deocamdata nu am nici un simptom de sevraj si nici nu mananc in exces. Poate pentru ca gatesc aproape zilnic si mi-e efectiv sila sa mai si mananc dupa ce stau ore intregi in miros si gatesc.

Din experientele anterioare stiu ca primele saptamani poate fi greu.

Succes roxx si luana, fiti tari si nu cadeti in ispita! Haideti sa scapam odata pentru totdeauna de tigari!

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput