Fripturi/mancaruri din carne de vacutza

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Snitel umplut

Ingrediente: 500 g cartofi, 4 snitele de vitel (a 200 g), piper, 1 ou, 50 g ciuperci, 6 lg. unt, 50 g branza rasa, 1 ou fiert tare, faina, 5 lg. pesmet, sare

Cartofii se fierb in apa cu sare cca 25 de minute. Se face cate o taietura in fiecare snitel, se sareaza si se pipereaza. Ciupercile se toaca si se calesc putin intr-o lingura de unt.
Branza se amesteca bine cu 2 lg. unt, oul fiert taiat bucatele si ciupercile. Se condimenteaza cu sare si piper. Se umplu snitelele si se cos sau se prind cu scobitori.
Se dau snitelele prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc in restul de unt. Se servesc cu piure de cartofi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tocana de cartofi cu carne de vita

Ingrediente: 800 g carne macra de vita, 4 oase de vita, 2 leg. zarzavat de supa, 2 lingurite anason, 600 g cartofi, 2 fire praz, condimente de legume

Se caleste bucata de carne pe ambele parti in putin ulei. Cand a capatat o culoare albicioasa, se scurge si se pune la fiert, la foc mic, impreuna cu oasele. Se lasa sa fiarba si se ia toata spuma care se ridica deasupra.
Se curata legumele de supa, se taie bucati si se pun peste carne, impreuna cu 2 lingurite anason si 2 lg. condimente de legume.
Dupa 2 ore de fierbere, se strecoara supa si se adauga cartofii si prazul taiate rondele. Se lasa sa fiarba cca 15 minute.
Carnea desprinsa de pe oase si cea macra se taie bucati. Se pune iar in cratita si se lasa sa dea un clocot, adaugand condimente de legume si piper.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tocanita de vitel cu cartofi

Ingrediente: 2 catei usturoi, 4 cepe, 700 g carne de vitel, 3 lg. ulei, sare, piper, boia, curry, 750 ml supa (instant), 800 g cartofi, scortisoara, 1 cons. rosii (410 g), 2 ardei grasi verzi, 1 plic ierburi de Provence

Usturoiul se piseaza, iar ceapa se taie rondele. Se spala carnea, se sterge si se taie cuburi. Se incinge uleiul si se prajeste carnea. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi sare, piper, boia, curry si scortisoara.
Se toarna supa si se adauga rosiile, cu tot cu suc. Se lasa sa fiarba cca 15 minute. Cartofii se taie cuburi, iar ardeii se taie fasii.
Se adauga cartofii si se fierb 10 minute. Se adauga apoi ardeii si se mai fierbe tocana 10 minute. Se adauga sare, piper si ierburi aromate. Se orneaza cu busuioc.


Mergi la inceput