Fripturi/mancaruri din carne de vacutza

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Saltimbocca romana

Ingrediente: 4 felii carne vitel (a 150 g), 4 felii sunca cruda, 4 frunze salvie, 30 g unt, 3 lg. ulei (masline), 200 g smantana, 100 ml vin rosu demi-sec, sare, piper

Pe fiecare felie de carne se aseaza cate o felie de sunca si o frunza de salvie. Se pliaza si se fixeaza cu scobitori. Intr-o tigaie mare se incinge un amestec de ulei si unt si se rumenesc escaloapele la foc iute.
Se scot si se toarna vinul, se da in clocot, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare si piper. Se mai lasa 1 minut, se pun saltimbocca din nou in tigaie si se fierb in sos 15 minute.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Saltimbocca cu spanac si cartofi

Ingrediente: 400 g spanac, sare, 120 g unt, praf de nucsoara, piper, 1 lg. suc de lamaie, 500 g cartofi fierti, 8 felii carne vitel (a 100 g), 8 frunze de salvie, 8 felii sunca, 125 ml vin alb

Spanacul se curata, se spala si se taie in fasii subtiri. Se opareste 3 minute in apa cu sare, se scoate si se lasa sa se scurga. Apoi se caleste in 2 lg. unt topit. Se condimenteaza cu nucsoara, sare, piper si suc de lamaie si se pastreaza la cald.
Cartofii se prajesc in 2 lg. unt topit. Se condimenteaza cu sare si piper si se pastreaza la cald.
Carnea se spala, se sterge si se bate. Se topesc 80 g unt si se caleste 1 minut salvia, apoi se scoate si se sterge. Sunca se prajeste 2 minute in untul in care a fost prajita salvia.
Pe fiecare bucata de carne se pune cate o felie de sunca si o frunza de salvie si se prind cu o scobitoare. Carnea se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte si se condimenteaza. Se adauga vinul alb si se lasa putin sa fiarba. Carnea se serveste cu sos si legume.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Spata de vitel umpluta

Ingrediente: 1 kg spata de vitel dezosata, 3 cepe, 1 ceapa de apa, 1 morcov, 40 g unt, 2 lg. ulei (arahide), 150 ml vin alb sec, 1 foaie dafin, 1 crenguta cimbru, sare, piper, 250 g carne tocata de vita, 200 g piept de porc, 2 catei usturoi, 100 g miez de paine, 100 ml lapte, 80 g masline verzi fara samburi, 1 leg. ceapa verde

Se toaca pieptul de porc. Se toaca marunt 1 ceapa si cateii de usturoi. Se toarna laptele fierbinte peste miezul de paine si se amesteca. Se toaca marunt maslinele si ceapa verde. Se caleste acoperit ceapa si usturoiul in 20 g unt. Se adauga pieptul de porc si se lasa 5 minute.
Se amesteca intr-un castron carnea de vita cu ceapa, usturoiul, pieptul de porc, miezul de paine inmuiat in lapte, maslinele, ceapa verde, sare si piper.
Spata de vitel se umple, se ruleaza, se leaga cu sfoara, apoi se rumeneste intr-un amestec de ulei cu unt. Se scoate friptura, se pun legumele si se calesc acoperit. Cand s-au rumenit, se pune friptura, cimbrul si foaia de dafin. Se condimenteaza dupa gust.
Se stropeste totul cu vin. Se acopera si se lasa pe foc 75 de minute. La jumatatea timpului, se intoarce carnea.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Stifado cu carne de vita

Ingrediente: 1 kg carne de vita, 2 cepe de apa, 2 catei usturoi, 2 rosii, 5 lg. ulei (masline), 2 lg. faina, 2 foi dafin, scortisoara, 1 varf de cutit chimen, sare, piper, 125 ml vin rosu, 750 g cepe mici, 2 lg. otet, 1 lg. patrunjel tocat

Carnea se spala si se taie cubulete. Cepele de apa si usturoiul se curata si se toaca. Rosiile se curata de coaja si seminte si se taie felii.
Carnea se prajeste in ulei. Se presara faina. Se adauga usturoiul si ceapa tocate, rosiile, foile de dafin, scortisoara, chimenul, sarea si piperul. Se calesc 10 minute. Se adauga vin si apa, astfel incat ingredientele sa fie acoperite. Se fierb la foc domol 60 de minute.
Se curata cepele si se adauga intregi la carne. Se mai fierb 45 de minute. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si otet si se orneaza cu patrunjel.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Snitel cu limetta si sos de vin

Ingrediente: 8 filé-uri de vitel sau curcan (a 75 g), 1 plic mix-vita (sau mix-curcan), 3 limette, 2 oua, 2 lg. mustar Dijon, 125 ml smantana lichida, 1 ˝ lg. faina, 80 g unt, 100 ml vin alb sec, 200 ml supa de carne (instant), 1 lg. miere, chili, ˝ leg. patrunjel verde

Carnea se bate usor si se stropeste cu sucul de la o limetta. Se bat ouale si se amesteca bine cu mustarul, smantana si faina. Se adauga mix-vita si se amesteca pana se obtine un aluat omogen.
Snitelele se tavalesc usor prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in 60 g unt incins. Se scurg de grasime si se pastreaza la cald, direct pe gratarul cuptorului (50°).
Restul limettelor se decojesc, se taie felii subtiri si se scot samburii. Se incinge restul de unt si se prajesc usor feliile de limette, se scot, se scurg bine si se pastreaza la cald.
Vinul se amesteca bine cu supa si se fierbe pana scade la jumatate. Se adauga sare si chili, dupa gust.
Snitelele se aseaza pe un platou, se stropesc cu sos, se orneaza cu feliile de limette prajite si patrunjel verde tocat.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Snitel cu migdale si salata de cartofi

Ingrediente: 750 g cartofi, 125 ml supa de legume (instant), 1 salata verde, 1 leg. ridichi, 4 fire telina, 2 lg. patrunjel verde tocat, sare, piper, 2 lg. otet, 8 lg. ulei, 2 oua, 100 g pesmet, 50 g fulgi de migdale, 4 felii carne vitel, 2 lg. faina

Se fierb cartofii in coaja 20 de minute, apoi se taie felii. Se incalzeste supa, se toarna peste cartofi si se lasa 30 de minute sa se patrunda.
Se toaca salata si legumele, se adauga patrunjelul si cartofii si se condimenteaza. Se amesteca otetul cu 6 lg. ulei, sare si piper si se toarna peste salata.
Se condimenteaza carnea si se da prin faina, ou batut si pesmet amestecat cu fulgi de migdale. Se prajesc snitelele in ulei incins, cca 5 minute pe fiecare parte si se servesc cu salata de cartofi.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

akella, draga mea, iti multumesc mult pentru retete. Le printez in fiecare zi pentru ca sunt deosebite. Am urmarit cu deosebita atentie si subiectul cu retete pentru iarna dar acolo nu ai mai scris nimic


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mihaela, iti promit ca voi posta toate retetele de conserve din dotare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Snitel vienez cu cartofi la cuptor

Ingrediente: 800 g cartofi rosii, 4 lg. ulei (masline), sare de mare iodata, boia de ardei dulce, 1 plic verdeturi italiene, 4 filé-uri de vitel (a 180 g), 1 plic mix-pané-uri, 4 lg. faina, 2 oua, 100 g pesmet, 100 g unt, 1 lamaie, patrunjel verde

Se preincalzeste cuptorul (200°). Cartofii se taie in 8, pe lungime, se aseaza pe tava, se stropesc cu ulei si se dau la cuptor cca 55 de minute, pana devin crocanti la suprafata, dar moi in interior. Inainte de servire se presara cu boia sau verdeturi italiene.
Feliile de carne se bat pana capata o grosime de 5 mm. Se bat ouale si se amesteca bine cu mix-pané si 2 lg. apa. Se incinge untul in 2 tigai mari. Carnea se tavaleste prin faina, se da prin ou, apoi prin pesmet si se prajeste in unt incins. Se prajeste cca 2 minute pe o parte si apoi inca 3 minute pe cealalta, pana capata o culoare galben-aurie. Se unge din cand in cand cu unt.
Snitelele se scurg de grasime si se aseaza pe farfurii impreuna cu garnitura de cartofi. Se orneaza cu felii de lamaie si frunze de patrunjel.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Snitel de vitel cu legume

Ingrediente: 4 rosii, 200 g ciuperci, 1 lg. unt, 2 fire praz, sare, piper, 4 snitele vitel, 2 lg. faina, 2 lg. unt topit, 2 lg. suc de lamaie, 1 lamaie, cimbru

Rosiile se taie in 8, iar prazul se taie rondele. Ciupercile se taie cubulete si se calesc in unt. Se adauga prazul si rosiile si se calesc 5 minute. Se pune sare si piper dupa gust.
Carnea se condimenteaza si se da prin faina. Se prajeste in unt cate 3-4 minute pe fiecare parte si se pastreaza la cald.
La untul in care s-a prajit carnea, se adauga sucul de lamaie si se mai fierbe putin. Snitelele se servesc cu sosul de lamaie, unt si legume. Se orneaza cu feliute de lamaie si cimbru.


Mergi la inceput