Fripturi/mancaruri din carne de vacutza

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Rasoale de vita cu mustar

Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 rasoale de vaca mici, a 250 g (se gasesc gata taiate la supermarket), 2 linguri faina, 1 tulpina de praz (doar partea alba), 2 morcovi, 1 tulpina de telina, 1 cutie cu rosii decojite taiate cubulete, 10 cl vin alb sec, 10 cl zeama de legume (1/2 cub Knorr+apa), 2 catei de usturoi, 1 lingura mustar iute, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, coaja rasa de la o lamaie.

Mod de preparare:
Sarati si piperati rasoalele si dati-le prin faina. Incingeti uleiul intr-o tigaie, rumeniti rasoalele cate 3-4 minute pe fiecare parte si puneti-le intr-un vas termorezistent.
Incingeti cuptorul la 170gr.C.
Curatati si taiati marunt prazul si telina, curatati si morcovii si taiati-i cubulete. Imprastiati legumele de jur-imprejurul rasoalelor, adaugati rosiile din conserva cu zeama cu tot, cateii de usturoi intregi, coaja de lamaie si legatura de patrunjel. Turnati deasupra vinul si zeama de legume, acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati rasoalele o ora si jumatate la cuptor, sa fiarba inabusit.
Cand carnea este fiarta, scoateti-o pe farfurie si strecurati sosul prin sita, zdrobind bine legumele. Turnati-l inapoi in vas, incorporati mustarul, batand sosul cu furculita, puneti carnea in sos si serviti-o imediat.


Poze diverse


De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Friptura de vita in crusta de sare

Ingrediente: 1,5-2 kg carne de vita, condimente, ulei, 2,5-3 kg sare grunjoasa, 3 albusuri de ou

Se umezeste sarea cu albus de ou. Carnea se condimenteaza si se unge cu ulei, apoi se acopera cu sare. Se coace cel putin o ora la cuptor.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Friptura de vita cu galuste de cartofi

Ingrediente: 2 morcovi, 180 g telina, 200 g praz, 5 cepe, 125 ml otet, 700 ml vin rosu, 2 lg. boabe de piper, 3 foi dafin, 4 cuisoare, 12 boabe de ienupar, 1 kg carne de vita, 2 lg. ulei, 40 g bulion, 40 g faina, 500 g cartofi cruzi, 250 g cartofi fierti, 75 ml lapte, nucsoara

Se taie cuburi 1 morcov, 100 g telina, 100 g praz si 2 cepe. Se amesteca impreuna cu 500 ml apa, otetul, 300 ml vin, 1 lg. boabe de piper, 2 foi dafin, 2 cuisoare si 8 boabe ienupar. Carnea se spala, se aseaza intr-un castron si se acopera complet cu marinata. Se acopera castronul cu un capac si se lasa carnea la frigider 3 zile. Apoi se scoate carnea din marinata si se strecoara zeama; se da in fiert.
Se taie cuburi restul de ceapa, morcovi si telina. Prazul se taie rondele mari.
Se preincalzeste cuptorul (200°). Se sterge carnea, se sareaza, se pipereaza si se prajeste in ulei intr-un vas cu capac. Apoi vasul se aseaza in cuptor.
Se adauga cuburile de ceapa, morcov si telina si se prajesc pana prind culoare. Se adauga boabe de piper, foi de dafin, cuisoare si boabe de ienupar. Se adauga prazul.
Se adauga bulion si faina si se prajesc putin impreuna. Se stinge de 2 ori cu cate 200 ml vin si se lasa sa scada. Se acopera friptura pe jumatate cu marinata fierbinte.
Friptura se lasa sa se inabuse in cuptor 90-120 de minute si se intoarce la fiecare 20 de minute. Zeama de la friptura se completeaza mereu cu marinata fiarta sau cu apa.
Se scoate friptura din sos si se pastreaza la cald. Se strecoara zeama si se da in fiert. Se potriveste sosul de sare si piper, dupa gust.
Se decojesc cartofii cruzi, se rad si se storc intr-un prosop; se pastreaza zeama. Se lasa sa stea pana se precipita amidonul. Cartofii fierti se dau prin masina de tocat.
Se da in fiert laptele. Cartofii fierti se amesteca impreuna cu amidonul precipitat din zeama, cartofii rasi, lapte, sare si nucsoara, dupa gust.
Cu mainile tapetate cu faina se formeaza galuste de cartofi. Daca sunt prea moi, se adauga gris. Se pun galustele in apa fiarta cu sare si se lasa 20 de minute, fara sa fiarba.
Se taie friptura si se aseaza pe un platou. Se toarna deasupra sos si se aseaza galustele. Se orneaza cu verdeata si se serveste cu varza rosie.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Friptura de vita cu sos de ciuperci

Ingrediente: 4 felii pulpa de vita (cca 200 g), sare, piper, 3 lg. untura, 8 ciuperci, 2 cepe de apa, 1 leg. tarhon, 1 lg. coniac, 200 g smantana, 200 g morcovi, 2 lg. unt, 4 cuiburi taietei

Carnea se zvanta si se prajeste in grasime fierbinte cca 10-15 minute. Ciupercile se taie jumatati, iar cepele si tarhonul se toaca.
Carnea se condimenteaza, se scoate si se pastreaza la cald, infasurata in folie de aluminiu. Ceapa se caleste in grasimea ramasa de la carne, se adauga ciupercile si se calesc impreuna 5 minute. Se stinge cu coniac. Se adauga friptura, smantana si tarhonul si se mai fierbe 5 minute la foc moale.
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apa rece si se scurg. Se aseaza pe un platou friptura si sosul. Se orneaza cu tarhon. Se aseaza alaturi si cuiburile de paste si se orneaza cu legume.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Friptura de vita in sos de coniac

Ingrediente: 2 lg. boabe de piper alb, 200 g fasole tucara, 400 g morcovi, 8 filé-uri de vita (a cca 100 g), 50 g unt, sare, piper, 4 lg. coniac, 250 g smantana, 2 lg. piper verde (la borcan), hasmatuchi

Piperul alb se zdrobeste cu un sucitor. Morcovii se taie felii.
Feliile de carne se leaga cu ata si se presara cu piper. Se incing 40 g unt si se prajesc fripturile cca 2-3 minute pe fiecare parte. Se adauga coniacul si se lasa sa dea in fiert o data. Se scot fripturile si se infasoara in folie de aluminiu. Se pastreaza la cald.
Se bate smantana si se toarna in sosul ramas in tigaie. Se adauga boabe de piper verde. Se lasa sa fiarba la foc moale cca 10 minute.
Legumele se inabusa intr-o lingura de unt cca 10 minute. Se sareaza si se pipereaza. Se sareaza si sosul si se aseaza pe farfurii cu carne, legume si hasmatuchi. Se serveste cu garnitura de cartofi.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Friptura de vitel cu rozmarin

Ingrediente: 4 felii rasol de vitel, 500 g rosii mici, 4 lg. ulei, 150 g smantana, 2 catei usturoi, 2 morcovi, 2 fire praz, rozmarin, 2 lingurite condimente de legume

Se freaca rozmarinul cu usturoiul pisat. Se ung bucatile de carne pe ambele parti cu acest amestec si se prajesc in ulei incins, la foc mic, cate 5 minute pe fiecare parte.
Se pun peste carne legumele taiate si se amesteca. Dupa 2-3 minute se adauga 400 ml apa si 2 lingurite condimente de legume.
Se lasa sa fiarba acoperit 90 de minute la foc mic. Se oparesc rosiile si se curata de pielite, apoi se taie cubulete. Se scoate carnea din oala.
Peste legumele ramase pe foc se pun rosiile si smantana, se amesteca si se lasa sa mai fiarba 5 minute. Se pune carnea inapoi si se lasa sa mai dea un clocot.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Friptura de vitel in sos Béchamel

Ingrediente: 1 kg muschi de vitel, sare, 3 lg. coniac, 2 cepe, ˝ leg. zarzavat de supa, 3 lg. ulei, 4 cuisoare, scortisoara, 6 boabe de piper, 500 ml lapte, piper, 3-4 lingurite amidon

Carnea se spala, se sterge, se sareaza si se stropeste cu coniac. Se toaca marunt ceapa si zarzavatul de supa.
Se incinge uleiul si se prajeste carnea de jur imprejur; se adauga ceapa si zarzavatul si se lasa sa se inabuse bine. Se adauga apoi cuisoare, scortisoara si boabe de piper; se prajesc impreuna. Se toarna deasupra laptele si se lasa sa se inabuse cca 90 de minute la foc moale.
Se scoate carnea si se pastreaza la cald. Se paseaza sosul si se adauga amidon; se lasa sa dea un clocot. Se potriveste de sare si piper. Se taie friptura si se serveste cu sosul Béchamel. Alaturi se poate servi o garnitura de broccoli si rosii inabusite si paste late.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Friptura de vitel cu sos de lamaie

Ingrediente: 8 filé-uri de vitel (a cca 60 g), 1 lamaie + 3 lg. suc de lamaie, 5 lg. ulei (masline), sare, piper, 250 ml supa de vita (instant), 2 lg. capere

Carnea se spala si se sterge; se bate putin si se lasa sa se marineze 60 de minute intr-un amestec din 3 lg. suc de lamaie si 3 lg. ulei. Lamaia se taie jumatati; se stoarce o jumatate si se taie felii cealalta.
Se incinge restul de ulei si se prajeste carnea cate 1 minut pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza, se scoate si se pastreaza la cald.
Se toarna supa si sucul de lamaie si se lasa sa fiarba. Se adauga caperele si se incalzesc in sos.
Fripturile si sosul se aseaza pe farfurii preincalzite, se presara busuioc si se orneaza cu felii de lamaie. Se serveste cu spanac si broccoli.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Friptura de vitel cu sos de smantana

Ingrediente: 600 g cartofi, sare, piper, 4 lg. untura, 600 g filé de vitel, 40 ml coniac, 2 cepe, 100 ml vin alb, 200 ml supa de carne (instant), 200 g smantana, 40 ml suc de lamaie, 2 lg. mustar, boia

Se preincalzeste cuptorul (100°). Cartofii se dau pe razatoare, se sareaza si se pipereaza. Se fac chiftelute si se prajesc intr-o tigaie cu 2 lg. de untura. Se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie si se pastreaza la frigider.
Carnea se taie cuburi de 3 cm. Se incinge restul de untura si se prajeste carnea. Se sareaza si se pipereaza; se stropesc cu coniac. Se scot din tava si se pastreaza in cuptor.
Ceapa tocata se caleste in grasimea de la prajit. Se toarna vinul, supa si smantana si se fierbe 3 minute. Se adauga suc de lamaie si mustar si se lasa sa fiarba; se adauga sare, piper si boia.
Se aseaza pe farfurii carnea de vitel cu sos si chiftelute de cartofi. Se poate servi o garnitura de broccoli si morcovi.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Friptura de vitel in sos de vin

Ingrediente: 800 g muschi de vitel, sare, piper, 4 lg. mustar, 2 lg. ulei, 1 leg. cimbru, 200 ml Pinot Gris, 400 ml supa de vita (instant), 1 leg. morcovi, 1 leg. ceapa verde, 125 g mazare tucara, 2 lg. unt, 150 g smantana, 2 lingurite susan

Carnea se unge cu 2 lg. mustar. Se prajeste de jur imprejur in ulei, se adaugă cimbrul, se toarna vinul si se lasa sa fiarba pana ce sosul scade la jumatate. Se adauga supa si se acopera vasul; se coace 50-60 de minute.
Morcovii si ceapa se taie felii. Legumele se fierb separat in apa cu sare si se scurg.
Friptura se scoate din sos si se lasa la cald 10 minute. Se strecoara sosul si se adauga smantana si mustar; se lasa sa fiarba. Se sareaza si se pipereaza.
Se topeste untul si se calesc legumele; se adauga susan. Se taie felii friptura si se aseaza pe farfurii cu legume, sos si cimbru. Se poate servi o garnitura de paste.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput