Fripturi/mancaruri din carne de vacutza

Barbecued Beef
Ingrediente: 2 catei usturoi, 2 cepe, 1 lingurita piper, 1 lg. boia, 2 lingurite praf de chili, 2 lg. zahar, 1 kg muschi de vita, 1 lingurita praf de mustar, 100 ml bere, 4 lg. otet, 4 lg. sos picant, 4 lg. whisky, 4 lg. ulei
Se toaca 1 ceapa si 1 catel de usturoi. Se amesteca impreuna cu piper, boia, 1 lingurita chili si zahar. Carnea se spala, se sterge si se freaca bine cu amestecul de condimente. Se acopera cu folie si se lasa la frigider peste noapte, sa se marineze.
Intr-o oala se amesteca 1 ceapa si 1 catel de usturoi tocate, pudra de mustar, boia, bere, otet, sos picant, whisky, ulei si 1 lingurita chili. Se lasa sa fiarba 10 minute. Se lasa sa se raceasca. Se preincalzeste cuptorul (100°).
Se unge carnea cu sos. Se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu, se aseaza carnea si se coace 2-3 ore. Se intoarce la intervale de 30 de minute si se stropeste cu sos. Se scoate din cuptor, se acopera, se lasa cca 10 minute, apoi se taie felii.
Raspunsuri

akella spune:
Carne picanta cu ardei
Ingrediente: 400 g filé de vita, 1 ceapa, 2 catei usturoi, cate 1 ardei gras galben si rosu, 2 cepe verzi, 1 dovlecel, œ varza chinezeasca, 1 morcov, 100 g muguri de bambus, 1 ardei iute rosu, 3 lg. ulei, piper, ghimbir macinat, 2 lg. sos de soia, 1 lg. otet, putin zahar
Se taie carnea fasii subtiri. Ceapa se taie rondele fine, iar usturoiul cubulete. Se taie marunt toate legumele.
Se prajeste carnea in 2 lg. ulei, apoi se scoate. In restul de ulei se calesc legumele cca 8 minute. Se adauga carnea, se condimenteaza cu piper, ghimbir, sos de soia, otet si zahar dupa gust. Se serveste cu garnitura de orez.


akella spune:
Carne de vita in aluat
Ingrediente: 300 g aluat congelat, sare, piper, 2 felii carne de vita (a 400 g), 3 lg. unt topit, 125 ml vin alb, 125 ml supa (instant), 4 lg. fulgi de migdale, 4 lg. patrunjel verde tocat, 4 felii kaizer, 1 galbenus, 100 g smantana
Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in unt incins. Se adauga vinul si supa si se fierbe acoperit 20 de minute.
Se decongeleaza aluatul si se taie in doua patrate mari. Se presara pe el migdalele si patrunjelul. Se aseaza apoi carnea si kaizerul. Se ruleaza si se unge cu ou. Se aseaza rulourile intr-o tava unsa si se dau la cuptor 15 minute.
Se adauga smantana la sosul in care a fiert carnea. Se fierbe si se condimenteaza. Se taie rulourile si se servesc cu sos si salata.


akella spune:
Carne de vita cu broccoli
Ingrediente: 400 g filé de vita, 2 lg. unt topit, sare, piper, 250 g broccoli, cate 1 ardei gras galben si verde, 150 g ciuperci, 100 g muguri de soia, 100 g smantana, œ lingurita boia dulce
Carnea se taie fasiute si se prajeste in unt incins 3-4 minute pe toate partile. Se scoate, se condimenteaza puternic si se pastreaza la cald.
Broccoli se desfac in buchetele, se oparesc cca 4 minute in apa cu sare, se trec prin jet de apa rece si se scurg. Ardeii grasi si ciupercile se taie fasiute.
Se calesc in tigaie legumele si ciupercile. Mugurii de soia se spala si se adauga impreuna cu smantana. Se lasa sa se patrunda si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se adauga carnea si se mai lasa putin pe foc.


akella spune:
Carne de vitel cu legume
Ingrediente: 2 cepe, 250 g morcovi, 1 dovlecel, 100 g ciuperci, 500 g carne de vitel, 4 lg. ulei, 150 ml supa (instant), 1 lg. smantana, sare, piper, 1 lg. patrunjel verde
Ceapa se taie solzisori fini, dovlecelul si ciupercile feliute, iar morcovii fasii.
Carnea se spala, se sterge si se taie cubulete. Se incing intr-o tigaie 2 lg. de ulei si se prajeste carnea. Apoi se scoate si se pune deoparte.
Se incinge restul de ulei si se caleste ceapa. Se adauga morcovii si se prajesc 3 minute. Se adauga dovlecelul si ciupercile si se mai prajesc 2 minute. Se adauga supa si se fierbe acoperit 5 minute. Se adauga carnea in ultimele 2 minute. Se amesteca continuu, adaugand smantana si condimentele. Se presara cu patrunjel verde tocat marunt.


akella spune:
Ciocarlii fara cap
Ingrediente: 4 felii carne de vitel (a 150 g), 150 g piept de porc, 150 g spata de vitel dezosata, 1 ceapa, 1 catel usturoi, 1 ou, 1 leg. patrunjel verde, 1 lg. cu varf de pesmet, sare, piper, 250 g morcovi, 1 kg mazare, 2 leg. ceapa verde, 150 g piept de porc afumat, 50 g unt, 2 lg. ulei (arahide), 1 foaie dafin, 1 crenguta cimbru
Se toaca ceapa si usturoiul. Se taie cubulete pieptul de porc. Se toaca spata de vitel. Intr-o tigaie antiadeziva se topesc cubuletele de piept de porc. Se adauga ceapa si usturoiul.
Se amesteca intr-un castron carnea de vitel, cubuletele de piept de porc topite, ceapa, usturoiul, patrunjelul tocat, oul si pesmetul. Se pune sare si piper dupa gust. Se umplu escaloapele, se ruleaza si se leaga.
Se incing 10 g unt si uleiul si se rumenesc ciocarliile pe toate partile. Se adauga ceapa verde taiata in 4 si pieptul de porc afumat bucatele. Se pune sare, piper, cimbru si foaia de dafin. Se adauga 100 ml apa fiarta. Se acopera si se lasa pe foc 15 minute. Mazarea si morcovii taiati bastonase se aseaza in jurul ciocarliilor si se mai lasa pe foc 30 de minute.


akella spune:
Cordon bleu cu piept de curcan
Ingrediente: 8 filé-uri de vitel (a cca 100 g), 1 plic mix-pané-uri sau sare si piper alb macinat, 4 felii piept de curcan afumat (a cca 80 g), 4 felii cascaval (a cca 100 g), 4 lg. faina, 2 oua, 2 lg. alune macinate, 125 g pesmet, 60 g unt, 1 lamaie, 4 filé-uri sardele, 12 capere, 8 ridichi, patrunjel verde, salata verde
Carnea se bate, apoi, pe 4 snitele, se aseaza cate 1 felie de curcan si cascaval si se acopera cu snitelele ramase. Se apasa bine si se fixeaza cu scobitori.
Ouale se bat si se amesteca bine cu mix-pané-uri, iar pesmetul se amesteca impreuna cu alunele. Snitelele se tavalesc prin faina, se dau prin ou si apoi prin pesmet.
Se incinge untul in 2 tigai mari si se prajesc snitelele. Dupa ce au capatat o culoare galben-aurie, se reduce focul si se mai lasa inca 2 minute sa se patrunda.
Lamaia se spala cu apa fierbinte, se sterge si se taie in 4 felii groase. Cele 4 filé-uri de sardele se spala, se sterg, se ruleaza, se pun pe cate o felie de lamaie si se umplu cu cate 3 capere.
Cand snitelele sunt gata, se scurg de grasime, se aseaza pe cate o farfurie si se decoreaza cu cate o felie de lamaie. Farfuriile se orneaza cu frunze de salata, ridichi si patrunjel verde. Se servesc cu garnitura de cartofi prajiti.


akella spune:
Filé de vitel cu fasole verde
Ingrediente: 500 g cartofi, sare, 60 g unt rece, nucsoara, 3 galbenusuri, 800 g filé de vitel, piper alb si roz, 2 lg. ulei (masline), 3 lg. coniac, 500 g fasole verde, cimbru, 1 ceapa, 50 g bacon, piper negru, 80 g unt, 4 lg. verdeata tocata (patrunjel verde, ceapa verde, busuioc, tarhon), suc de lamaie, boia, 1 catel usturoi
Cartofii se taie cubulete si se fierb in apa cu sare cca 20 de minute. Se preincalzeste cuptorul (180°). Cartofii se scurg, se lasa sa se racoreasca si se paseaza. Se inglobeaza unt, sare, nucsoara si galbenusuri. Pe o tava tapetata pe jumatate cu hartie de copt se spriteaza rozete din compozitia de cartofi.
Carnea se presara cu sare, piper alb si roz. Se incinge ulei si se prajeste carnea pe toate partile 6-7 minute. Se stinge cu coniac. Se aseaza carnea intr-o forma termorezistenta lunga si aceasta se aseaza in cealalta jumatate a tavii. Carnea si cartofii se coc la cuptor 15 minute. Se acopera carnea cu folie de aluminiu si se lasa in cuptorul inchis 10 minute.
Fasolea se fierbe cu cimbru in apa cu sare 6-8 minute. Se scurge. Se taie cuburi baconul si se prajeste. Se adauga ceapa tocata si se calesc impreuna. Se adauga fasolea verde si se caleste putin. Se pipereaza.
Se amesteca verdeata tocata cu restul de unt, suc de lamaie, boia si usturoi pisat. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza intr-o forma si se da la frigider. Carnea se sareaza, se pipereaza si se aseaza pe un platou cu felii de unt picant, fasole verde si cartofi. Se orneaza cu patrunjel verde.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


Carmen_Marieta spune:
Carne de vită cu sos
Ingrediente
1 kg carne vită , 1 ceapă , 3 linguri pastă de roșii , 1 linguriță rasă de Vegeta , 1 foaie dafin , piper , boia .
Mod de preparare
Carnea se taie felii și se fierbe de jumătate în două ape .
Ceapa se călește puțin , apoi se adaugă pasta de roșii , boia , piper , Vegeta , foaia de dafin și puțină apă .
Se fierb toate împreună pînă cînd carnea este foarte bine fiartă .
Se servește cu piure de cartofi.
Poze diverse
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Escalop de vitel
Ingrediente:
6 snitele ,3-4 linguri untdelemn,o lingurita cu virf de mustar, 100 ml smintina,1/2 lingurita faina,un virf de cutit de piper, un virf de lingurita de sare.
Carnea curatata de pielite ,taiata in felii de 1 cm grosime,se bate putin cu muchia ciocanului de carne ,pentru ca fibrele musculare sa se rupa (sa nu se stringa la prajit). Carnea de vitel este o carne fada , de aceea aceste sitele se servesc cu sos condimentat. Snitelele piperate putin se trec bine prin faina ,si se prajesc,pastrindu-se calde pe un vas cu apa fierbinte,acoperite. Cind toate sint prajite, in grasimea ramasa ,se pune imediat putina apa ,ca sa nu se arda.Se freaca mustarul cu faina ,smintina si sarea ,amestecindu-se apoi cu sosul din tigaie si lasind sa fiarba citeva clocote ca sa se lege.Daca este nevoie ,sosul se dilueaza cu apa.La servire ,sosul se toarna peste snitelele asezate pe platou,alaturi de piure de cartofi,garnitura de orez sau de soteuri din legume.Snitelele se pot servi si cu alte sosuri;sos de rosii in care se adauga vin si o foaie de dafin ca sa fie mai picant, sos picant etc.
Poze diverse
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Mancare de fasole boabe cu carne de vita
Ingrediente:
250 g fasole boabe,1/2 kg carne ,o ceapa (100 g),50-100 ml untdelemn, un ardei gras,1/4 l suc de rosii, o foaie de dafin, piper sau ienibahar, marar, tarhon, cimbru, boia de ardei,sare.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste ,2 minute,cu 4-5 linguri de untdelemn la foc mic. Se pune un virf de lingurita cu boia de ardei sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei ,se amesteca de 2-3 ori si, imediat,se adauga carnea taiata in bucati. Se amesteca pina cind se coaguleaza la suprafata,se presara cu 1/2 lingurita de sare,lasindu-se sa se prajeasca acoperita,la foc mic;se adauga cite putina ceapa ca sa nu se arda ceapa. Se poate da la cuptor, tot acoperita ,la foc mic; adaugind cite putina apa ,ca sa nu se arda ceapa. Carnea se poate fierbe , la fel cu 1/2 l apa ,in oala sub presiune in 1-1,1/2 ora, daca este provenita de la animale mai batrine,altfel aceste carnuri necesita 3-4 ore de fierbere in cratita obisnuita. Fasolea, curatata de impuritati ,se inmoaie de seara in apa rece.A doua zi ,se spala bine cu apa rece si se pune la fiert tot cu apa rece.Se fierbe cu capac ,ca sa se umfle bine bobul si sa se moaie foarte bine celuloza din coaja.Apa trebuie sa scada numai cit sa cuprinda bine fasolea ,cind aceasta este fiarta. Dupa ce au fiert impreuna sau separat, carnea si fasolea se amesteca ,apoi se toarna sucul de rosii,sau se acreste,dupa gust,cu zeama sau sare de lamiie ,sau cu otet,se adauga o foaie de dafin,o ramura mica de cimbru,putin tarhon proaspat sau conservat un ardei taiat in felii subtiri si se potriveste gustul cu sare. Se da la cuptor 10-15 minute ,ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul.Sosul nu trebuie sa fie in cantitate prea mare;se ingroasa putin numai cu amidonul din fasole,daca aceasta este bine fiarta .Daca dorim ca mincarea sa aiba sos mai mult ,se freaca ,o lingurita de faina cu 1-2 linguri de apa rece ,apoi se amesteca cu sosul, lasind sa fiarba citeva clocote ca sa se lege;se poate lega si cind se da la cuptor.
Poze diverse
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.
