Cum e sa muncesti pe vasele de croaziera!

Cum e sa muncesti pe vasele de croaziera! | Autor: my_nature

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
As vrea sa lucrez in strainatate. M-am gandit sa incerc ca vanzatoare, receptionera...pe un vas de croaziera. Am auzit ca exista o firma serioasa in Brasov care incheie astfel de contracte.Jobselection se numeste. oi ce parere aveti? Mai cunoasteti alte firme cu reputatie buna care sa se ocupe cu treaba asta?
a multumesc.

iorica Ghinea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vulpitzayam spune:

Protos .Acolo e nasul meu.Dau cele mai bune contracte din tara.
Dar ca femeia , pe vas de croaziera , este destul de greu.Prejudecatile si alte exemplare feminine au facut ca aceasta conceptie sa se rasfranga asupra tuturor , indiferent de motivatia lor de a munci acolo.
Iti doresc succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura113 spune:

uite aici:

www.cruiseships.com

www.cruisejobline.com

www.cruiselinesjobs.com

www.cruisejobfinder.com

Stiu ca am citit si eu un material in engleza despre croaziere si trebuie sa indeplinesti un anumite punctaj, nu pleci pe ce post vrei tu de la prima plecare, e foarte greu, trebuie sa aduni puncte si sa cresti, de-abia la urmatoarele plecari e cat de cat mai bine, oricum e greu, e cam puscarie, se doarme foarte putzin,si salariul nu e asa de mare e in jur de 600 usd.

Cunosc persoane care au fost si nu s-au mai dus, si in materialul pe care l-am citit spunea toate detaliile si cat dormi, si salriul in functie de puncte, si cum se stabilesc acestea; materialul l-am luat de pe anuntul.ro de la "oferte munca in strainatate" , acum nu pot sa deschid pagina si sa spun exact.

Mi-ar place foarte mult sa traiesc experientza chiar daca e greu, nu mor 6 luni, mai ales ca am lucrat in Germania, dar am deja job in Bucuresti si nu pot sa fac pasul asta.

Mult succes

P.S. ah, si trebuie sa ai niste bani inainte totusi in jur de 1000 pentru comisioane si tot felul, acte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumare spune:

Trebuie sa treci teste peste teste la jobselection (inclusiv de limba engleza) si apoi interviul final cu reprezentantul angajatorului. Salariul nu este asa mare la inceput (500-600 USD) si poti nimeri contracte ciudate prin Asia etc. la inceput (mancare naspa asiatica, bani putini, munca 16 h/zi). E un ritm de munca la care putini rezista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Cel mai important este pentru ce job aplici.
Eu am prieteni care pleaca cu Jobselection si sunt multumiti de ei. Au croaziere peste tot in lume, nu neaparat Asia, in Asia chiar nu au fost.
Pe vas mancare este in functie de specificul croazierelor, depinde foarte mult de ce fel de turisti sunt la bord.
Ai mei prieteni au facut Europa si America si lucreaza pe vase de croaziera din 1999, deci au experienta in carca. Contractele sunt de 7-8 luni iar pauza intre contracte de 2-3 luni.
Intr-adevar trebuie sa stii limba engleza obligatoriu, iar cu cat stii mai multe limbi straine este in avantajul tau, iar interviul se da cu angajatorul in limba engleza.
Este munca, dar si distractie, nu e puscarie asa cum spun unii.
Acum repet, depinde pentru ce job aplici si pe ce pozitie inchei contractul cu ei.

Job selection este intr-adevar o firma serioasa si recunoascuta!

Problema cu lucratul pe vase de croaziera este ca, daca iti intra in sange, este boala grea, nu stiu daca vei mai putea renunta vreodata la viata asta.

Nana Motoc
Pana la nunta...

Mergi la inceput

Si legat de banii de dinainte.
Asa cum spunea cineva ca iti trebuie inainte de plecare, vezi ca in Brasov sunt 2 firme: Jobselection si Jobservices. La cea de-a doua ai nevoie de peste 1000 de euro. La Jobselection nu trebuie sa platesti decat analizele medicale pe care le faci la o clinica cu care au ei contract.
Bafta!

Nana Motoc
Pana la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Daca iei interviul si esti dispusa sa muncesti f mult, se merita. Unul din fratii mei s-a restras, dar unul inca lucreaza. Of...iar imi amintesc ca nu poate veni la nunta mea. Vezi, e unul din lucrurile neplacute, poate cel mai dureros, pe care le face pt bani: renunta pt mult timp, la familie. Lucreaza 8 luni pe vas, are functie mare...dar isi permite multe.

Mai am doar 2 zile pana la nunta !

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Basescu tot pe vapor si-a inceput cariera.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Guestus

Basescu tot pe vapor si-a inceput cariera.

Corect!

Nana Motoc
Pana la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

In afara de lb. engleza,ce alta pregatire mai cer angajatorii?Studiile cu profil naval constituie un avantaj?

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Viorica,
Sora mea este la a doua croaziera.Nu stiu foarte multe amanunte,insa iti scriu o "poveste" din ceea ce ea mi-a povestit si eu am inteles.
Prima oara a plecat cu Jobselection ,din Brasov,dupa ce cu trei ani inainte a invatat si a dat o groaza de examene.Adica ea a lucrat ca asistenta madicala in judeteanul din Cta,cand s-a hotarat sa navige a mers la Buc.,nu ma intreba unde si cum ca nu stiu,si timp de aproape trei ani a invatat tot ce a facut in postliceana sanitara,insa in limba engleza.Dupa treaba asta a dat examen final,recunoscut international,inclusiv a luat Tofelul(nu stiu daca asa se scrie si se si numeste),a platit cu totul in decursul acestor ani destui de multi bani,iar dupa ce firma brasoveana i-a gasit un contract ca asistenta pe un vas de croaziera,pana la plecare in voiaj a facut cursurile IMO,asa se numesc,specifice marinariei.Fara IMO nu poti pleca pe mare,deoarece aceste cursuri sunt obligatorii(te invata despre navigatie,salvarea vietilor omenesti pe mare si alte d-astea) si sunt recunoscute peste tot in lume.Viza pentru tarile pe unde a acostat i-a rezolvat-o firma respectiva.Firma brasoveana isi opreste din salariul tau pe vas comisionul si toate celelalte taxe de inlesnire a contractului cu firma armatoare sau cum s-o numi,cea care face croazierele.Contractul a fost pe 6 luni si a avut un salariu de 800 de euro,ca asistenta medicala,cum am scris.A navigat in Mediterana,munca a fost infernala si f*taiul mare de tot,in sensul ca echipajul este international:ea a avut o sefa din Indonezia,o scarba de femeie care a sicanat-o tot timpul,o colega a furat-o de bani,o rusoaica,iar personalul din Europa de east este tratat urat.Depinde aici de firma cu care pleci pe mare,cat de mare este mancatoria la bord intre angajati.De ce iti scriu asta?Pentru ca acum este plecata in al doilea voiaj,insa de asta data a contactat alta firma de shipping,din Cta,nu cea din Brasov,care sunt mult mai seriosi.Nu stiu cum se cheama firma din Cta.Cei de aici i-au gasit un contract cu o firma franceza,din cate am inteles eu,iar acum sora mea naviga in Pacific,este asistenta sefa,are un salariu de 2200 dolari si este foarte bine vazuta si apreciata la bordul vasului.Exista respectul fata de om,fata de munca lui si faptul ca munceste mult si e solicitanta si serioasa in tot ce face,fara sa se planga de munca ,i-a adus doua diplome de merit si bonus in bani,ca niste prime,in jur de 400 de dolari.In plus comandantul navei a facut publice performantele ei si ale colegelor ei in ceea ce priveste munca lor in spitalul vasului catre conducerea firmei care detine vaporul si asta conteaza imens pentru contractele viitoare.Firma care i-a gasit contractul asta,cea din Cta,s-a ocupat de absolut tot ce trebuia:viza de America(a primit viza pe 5 ani) si celelalte state unde acosteaza,biletul de avion pana la Miami(unde sora mea a avut imbarcarea),contract...tot.Sora mea si-a platit doar acele cursuri IMO de care povesteam mai devreme.Contractul e pe 6 luni,cu posibilitate de prelungire 1-2 luni.
Cam asta e ce stiu eu.Iti doresc mult succes in cautarile tale si,daca ai posibilitatea sa pleci...FA-O!In timpul voiajului,pe langa faptul ca vezi lumea ,ai posibilitatea sa cunosti oameni noi si apar oportunitati la care nu te asteti.Nu sti de unde sare iepurele.
Poate te intrebi eu de ce nu am plecat?Pai in primul rand sunt cam batrana pentru asta,am 37 de ani deja si in mod obisnuit se cere personal tanar si in plus eu nu am pregatire in nici un domeniu care se cere pe un vas de croaziera.Si nu in ultimul rand am doi gorobeti acasa,care imi halesc neuronii zilnic si de care nu m-as putea desparti asa lung timp.
Numai bine tuturor si sa va impliniti visele!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput