Mamici de sept-oct 2006 (37)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

Cecilia c, felicitari si tie pt !!!

Ma culc ca e fff tarziu. Somn usor celor care inca nu au adormit...

Sandra 20+

poze burtica
poze bebe
multe poze frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Pentru burticile interesate: eu am facut cezariana la prima sarcina si pot sa va povestesc cate ceva.
Avantaje:
1. data nasterii a fost programata, asa ca am rezolvat toate problemele si la servici si acasa si cand m-am dus sa ma internez totul era ok (iar acasa toate cele necesare pt bb erau cumparate si la locul lor)
2. am avut anestezie totala si nu am simtit nici o durere. M-am sculat dimineata, mi s-a luat putin sange pt ultimele analize, apoi m-au dus in sala de operatii, mi-au facut anestezie si in 30min eram treaza, la reanimare si nu aveam nici o durere. Dupa 1 ora l-am vazut pe fi-miu, frumusel, cu pielea alba si perfecta, curat si infasat.
3. se administrau calmante la cerere daca durerea de la taietura era prea mare.
4. mi-au pus pungi cu gheata pe burta si a doua zi se retrasese deja extrem de mult, era burta pe care o ai cand esti gravida in 3-4luni.

Dezavantaje
1. in ziua de dupa operatie durerile sunt cam mari. Mai ales prima oara cand m-am dat jos din pat: durerea foarte mare se amesteca foarte bine cu senzatia de lesin cauzata de faptul ca nu mancasem nimic de 36 de ore.
2. sonda de colectare a urinei, care se infige pe undeva pe unde faci pp - senzatie foaaarte neplacuta.
3. ca a trebuit sa ma plimb prima si a doua zi dupa operatie desi ma durea burta cam tare (se spune ca daca nu faci miscare se pot forma cheaguri de sange)

In rest: din a 3-a zi dupa operatie lucrurile au intrat in normal: puteam sa merg fara dureri, chiar sa urc scari. BB era foarte bine, sugea lapte de la mine, eu eram bine, asa ca mi-au dat drumul acasa. Iar acasa in afara de faptul ca a trebuit sa-mi schimb zilnic pansamentul de la operatie, n-am avut nici o problema: l-am ridicat pe bb din pat, i-am dat sa suga, ba chiar i-am facut si baita (cu ajutorul sotului, dar m-as fi descurcat si singura)din prima seara.
Nu am avut nevoie de nimeni sa ma ajute. La fix o saptamana dupa operatie umblam pe tocuri prin mall. M-a vazut o amica, dar a zis ca nu sunt eu - m-a sunat a doua zi sa-mi spuna ca a vazut prin mall o tipa care semana foarte bine cu mine. Cand i-am zis ca eu eram aia, nu i-a venit sa creada.
Asa ca nu e draq atat de negru cu cezarienele astea.

23+ cu Maria si bb David (10.06.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Pufymic, poti sa modifici la mine? In loc de Marialex sa treci Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Giuliella si eu simt din cand in cand intepaturi in col. In ce ma priveste, am si o cervicita veche, la care mi-e si teama sa ma gandesc, ca o tot tratez de ani de zile si nu trece.(fetelor va rog nu ma speriati ACUM cu vesti nasoale despre cervicita in sarcina sau dupa). Asa ca ma gandesc ca la mine poate fi din cauza asta... Sau mai stiu eu...Eu senzatiile acelea le aveam si inainte. Sa nu ne alarmam degeaba, sarcina e o stare de normalitate fiziologica, si e firesc sa mai simtim cate un junghi, o intepatura etc, asa cum se intampla si inainte, numai ca nu prea bagam in seama, nu? Acum suntem prea atente la cel mai mic potential semn... O s-o intreb pe doctoritza mea data viitoare. Dar cred ca totul e in regula

Eloise 19+ cu
Virsta bebe

Mergi la inceput

In dimineata asta n-am avut somn, m-am trezit aiurea pe la 6 desi abia la 2 tre' sa fiu la servici, am tot incercat sa re-adorm, m-am delectat cu miscarile lui BB, si pan' la urma m-am ridicat din pat si bantui singura pe forum. Si ce m-am gandit...de-ajuns cu discretia, sa ies si eu din anonimat! Asa ca am pus un link cu poze in semnatura (EU). In albumul "Cu bebe" puteti gasi 2 imagini de-acum cateva zile cu "silueta" mea actuala. Sper sa mearga linku', semnalati eventuale erori.
pe toate, zi buna, multa sanatate tuturor!

Eloise 19+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

'Neata burtici!

Nici eu nu prea am somn ca m-am trezit de pe la 7.00 si astazi chiar nu am nimic important de facut.Numai ca la noi s-a lungit mult ziua si cred ca asta ma influenteaza un pic.

Am inceput si eu sa am niste dureri de spate...Il simt si pe bebe tot mai greu, burtik creste asa ca cred ca s-a cam terminat perioada de zburdat dintr-o parte in alta ca o albinuta

Fetelor care ati trecut de 20 de saptamani spuneti-mi si mie cum dormiti noaptea. Ca eu de vreo luna nu mai dorm pe spate sau cel putin incerc. Am citit ca nu e bine pentru bebe sa dormi pe spate ca uterul crescand il preseaza pe bebe si se poate sufoca. Incerc sa dorm pe parti dar e destul de greu si chiar simt ca intepenesc in cate o pozitie.

Ieri am fost la cumparaturi si mi-am luat papuci fara sireturi sau alte chestii la care trebuie sa ma aplec ca simt ca mi-e tot mai greu sa ma aplec peste burtik si un balon mai larg in care sa-mi ascund burta cand ploua sau e mai rece ca nu ma mai cuprinde nimic peste burtik

Va doresc o zi buna!

Pupici,

Vauva 27 cu Bianca

http://community.webshots.com/user/Vauva101

Mergi la inceput

Vauva eu dorm pe o parte de mai bine de-o luna, dar ma mai trezesc si cu fatza in sus, si nu cred ca e asa grav cum spui. Nu greutatea uterului il poate sufoca pe bebe, ci bebe din uter, crescand, apasa pe vena cava care iriga membrele si jumatatea inferioara a corpului, si implicit, placenta ar putea fi insuficient alimentata cu sange. Dar sincer nu cred sa fie asa grav cum spui... Voi fetelor ati auzit asa ceva? Sa-l sufoce?!?...Doamne fereste! Oricum presupun ca atunci cand burtica creste prea mare devine si incomod sa stai pe spate, nu? Deci cumva din instinct, eviti pozitiile periculoase si le cauti pe cele optime. Asa cum nu mai dorm eu de mult pe burta, desi adoram pozitia asta inainte...

Eloise 19+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Probabil ca ai dreptate cu ce spui tu ca bebele apasa pe vena cava si nu invers dar eu cand ma trezesc pe spate la orizontala simt ca si bebe se agita mai mult prin burtica. Cred si eu ca nu e asa de grav poate mamicile cu experienta stiu mai bine cum e. Mie imi place sa stau pe spate ca asa imi mai relaxez si eu spatele dar sincer nu prea mai indraznesc. Cum ma pun pe spate cum simt ca se agita tare bebele.

Pupici,

Vauva 27 cu Bianca

http://community.webshots.com/user/Vauva101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Buna dimineata fetelor!

Cici felicitari pentru fetita!Sa va traiasca!

Amarantina mii de scuze....am corectat!

Vauva poti sa stai si pe spate, daca iti pui perne mai multe sa stai mai mult ridicata decat intinsa....ceva gen semi-sezand....atunci e ok.Eu dorm pe o parte cu o pernita sub burtica sa nu-mi "atarne"!

Eloise ce draguta esti! Si burtica e tare frumusica!

Eu m-am trezit....de foame!....de la 5 cand i-am incalzit laptele la Alesio tot ma uit catre frigider!

Pupici!

Ioana(24+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katia spune:

Neata'

Bai fetelor ce am avut astazi toate ca si eu m-am trezit pe la 6 si un pic...ma chema natura :)

A fost interesant ieri la curs (Cri19, ca m-ai intrebat, e vb de un curs tinut de o moasa de la Active Center; ieri a vorbit despre travaliu si nastere). Ne-a prezentat in detaliu fiecare modalitate de nastere cu avantaje si dezavantaje (sustinea clar nasterea naturala daca nu exista "contraindicatii"). O mare parte din lucruri le stiam dar despre o buna parte chiar nu auzisem. De exemplu ca nasterea prin cezariana poate fi programata (asa cum se intampla in majoritatea cazurilor) sau sa fii operata cand incepe travaliu - ceea ce e mai indicat din cauza faptului ca ai mai multe sanse sa se dilate colul pentru ca dupa nastere sa se poata scurge lohiile. Daca colul nu e dilatat se face o operatiunne asemanatoare avortului (dilatarea fortata a colului) - lucrul acesta nu-l stiam si sincer ma ingrozeste. Eu am mai spus ca pe mine ma ingrozeste mai mult ideea unui avort decat a unei nasteri normale. Ne-a mai vorbit despre cum putem sa ne pregatim pentru nastere si ca foarte important in timpul travaliului si a nasterii normale este sa stii cum sa respiri, cum sa stai, cum sa te masezi cum sa te relaxezi etc.
Si inca o chestie pe care am discutat-o noi o data pe forum si daca nu gresesc Try a fost cea care a punctat aspectul - nu trebuie sa ne fixam pe un doctor si sa ne fixam pe ideea ca nu nastem cu altcineva decat cu Cutarescu. S-ar putea sa avem surpriza neplacuta ca doctorul respectiv din anumite motive sa nu poata sa asiste la nastere si asta inhiba si face destul de rau pe plan psihic - lucru total neindicat!
Daca imi mai aduc aminte ceva interesant va mai scriu.

Fetelor, de cand m-ati injurat cu mancarea mea mi-e cam frica sa va mai spun ce mananc :)

pupici

http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos

Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite

Mergi la inceput