La France (56)
Raspunsuri - Pagina 27
dia_codat spune:
didita la prima fetita lumanarea au cumparat-o nasii, una destul de subtire, la cea de-a doua m-a rugat nasa sa o cumpar eu sa nu vina din Montpellier cu ea asa ca eu am cumparat una destul de groasa (apoi mi-am dat seama ca puteam sa iau una mai subtirica)poza aici. Aici este un magazin cu lumanari si ti le taie la ce dimensiune vrei tu. La voi nu gasesti asa ceva? Sau poate in Geneva.
Frumusel oraselul tau, trec prin el de fiecare data cind mergem spre Romania si de fiecare data ii spun sotului: "Sti ca o fata de pe forum locuieste aici?"
Cind faci botezul?
Dia mami de Caroline Iulia (14 iulie 2002) si Stephanie Daria (9 martie 2004)
... noi ...
Chuny spune:
Fetelor, stiti voi cumva un hotel ieftin la Paris ? Exista ceva mai ieftin decāt Formule 1 ? Daca aveti vreo ora libera pe 5 iulie eu voi fi in zona īntre 12 si 14.
Sibylle saptamāna 24
Pozele mele
Mirunda spune:
Didita, eu cred ca in Geneva ai sanse, in Germania erau prin toate oraselele, pe langa bisericile catolice, magazine cu lumanari frumoase, caci si catolicii, la botez, folosesc lumanari relativ mai mari, si pe care pot incrusta numele copilului, o cruciulita etc...
Sibylle, eu nu stiu hotel, caci eu acolo dorm la prieteni, imi pare rau, dar....bafta la Paris, nu stiu de ce ajungi acolo, dar pare important
Mirunda
lu.more spune:
Didita, noi am gasit lumanarea pt. botezul lui Seb (al Oanei) intr-un magazin cu chestii catolice (carti, biblii, statuete etc.).
A fost cam ca cea a Diei, ceva mai scurta.
Va urez Bonne fźte de la musique, daca iesiti diseara!
Noi o sa-i facem o surpriza Ancai: mergem sa vedem un program de muzica gitane si de flamenco.
O zi buna!
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
didita spune:
Multumesc frumos de idei. Nu am vazut magazine de astea pe la noi, dar de fapt nici nu m-am uitat dupa asa ceva, ca nu ma interesa. Cu siguranta in oraselul de langa noi exista ca e maricel. O sa va tin la curent.
O sa-l botezam pe 17 septembrie, ca preotul face slujba la Geneva din doua in doua saptamani. si inante de mijlocul lui august nu pot veni ai mei parinti. Si tare e greu sa impaci toate caprele cu toate verzele!
Dia daca vreti sa va opriti, sa va trageti sufletul la noi, sa dormiti o noapte, mie (noua) ne-ar face placere sa va cunostem!
dia_codat spune:
Merci didita de invitatie. De stat o noapte nu, dar daca vrei sa bem o cafea (un suc eu ca nu imi place cafeaua) si sa ne cunoastem me-ar face placere.
Noi plecam tot timpul din Bordeaux pe la 4, 5 dimineata si noaptea o dormim la sora mea in Elvetia la granita cu Austria. De asta trecem tot timpul pe linga tine. In plus iesim tot timpul de pe autostrada din Franta spre St Julien en Genevois si intram in Elvetia din oras si nu de pe autostrada, in felul asta nu ne obliga vamesi elvetieni sa ne luam vinieta )
Asa ca, in septembrie daca poti facem o pauza de vreo ora si ne intilnim . Cind faci botezul?
Dia mami de Caroline Iulia (14 iulie 2002) si Stephanie Daria (9 martie 2004)
... noi ...
didita spune:
Dia cu mare placere! s'o gasi si altceva in afara de cafea (nici noi nu suntem mari cafegii)un piscot o ciocolata straina! In septembrie pe 9 avem o nunta in Champagne si pe 17 botez, aici. In rest... no problemo!
Noi cand plecam spre Ro plecam la 5 dupa-masa de acasa si mergem pana toata noaptea si ne oprim abia a doua zi la pranz, la Oradea (unde am o prietena buna la care ne tragem sufletul 2-3 nopti). Bineinteles ca ne mai oprim din cand, in cand, sa mancam, sa facem plinul etc.
liliprejbeanu spune:
Didita pt botez se poate cumpara o lumānare mai mare pe care sa o impodobesti cu flori si sa-i pui fundita din panglica.
La Lyon si Grenoble de 3 ani exista biserica/parohie ortodoxa romāneasca care oficiaza regulat boteze si nunti http://toussaints.free.fr/ . Acum 4 saptamani mi-am botezat si eu pruncul asa ca stiu multe detalii. Daca ai nevoie de sfaturi nu ezita.
Numai bine
Liliana
didita spune:
Merci, Liliana. Cu lumanarea m-am cam lamurit si sper sa ma si descurc (desi au mai ramas numai 3 luni). Acum daca tot v-ati oferit sa ma ajutati si sa-mi raspundeti la intrebari... cu preotul cum ati facut, adica avea o taxa biserica sau da fiecare dupa cum crede (cam cat si cui?).
Otilia spune:
Didita, noi o botezam pe Adelita catolic (ca oricum nu avem nici o biserica ortodoxa prin regiune si tot ne cīcīim de 4 ani cu botezul asta...) iar taxa la biserica (preot) pentru botez, cu chitanta, este de 50 de euros. Bine, o sa-i mai dam ceva in plus pentru biserica probabil in ziua botezului (in general se face cheta la cei prezenti la biserica in momentul botezului - cred, sau cel putin asa crede sotul meu)
Dar tu daca ai mai botezat doi inainte tot mai ai nelamuriri?
Io credeam ca esti experta...
Gata, ma duc la "expertii" mei pe TF1 ca s-a terminat pauza.
floricici din gradina mea