La France (56)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ana (andiaroro), ma întrebam daca ai primit raspunsul meu la mail. Eu am trimis, dar cum caramailul meu nu-mi pastreaza mailurile trimise, poate nu a ajuns.

Sibylle saptamâna 24
Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Bonsoir
Aurelia, nu'sh sa raspund, io am fost cu masina dar nu mai tin minte unde am dormit. Parca odata prin Austria, pe langa Linz, odata la Passau in Germ. Da de fiecare data n-am avut nimic rezervat, cand ni se facea somn gata, ne opream iin primul oras si cautam o pensiune. Sunt pensiuni "chez l'habitant", in niste vile super, din pacate habar n-am cum se numesc, poate ne spune Mirunda.
Marox, esti remarcata, cum sa nu, mie imi placeau si mesajele tale de la Arte. Uf, intradevar Orelans suna si mai teribil insa e mai aproape de paris, poti sa vii la o cafea dla pranz si sa te intorci seara
Otilia, astept pozici noi (nu numai cu floricici mai vrem si pe adélita)
Sybille iti admirai burtica! tare frumoasa. Festivalul de Langues imi aminteste iar de Tours, la standul romanesc l-am cunoscut io pe Alain ..ce vremuri!
Abusorule, sunt si p'aici ferme d'alea de expozitie, nu mai stiu cum le zice da' am vizitat si io una aci in regiunea pariziana. Trebe sa fie si p'acolo pe langa tine.
Mirunda, asa e, fiecare cu ce n-are (sau ce n-a avut mai bine zis), io am trait pana la opspe ani intr-un orasel mic, mic de unde de abia am asteptat sa scap. Si de atuncea inca nu m-am saturat de metropole. Acuma, pentru copii e altceva... Io mi-as dori o casuta la tara unde sa merg sa stau in weekend. Sa nu fie departe de un oras (neaparat mare). Sunt multi aici care au asa ceva insa sunt destul de scumpe.
Mik merci de complimente, asteptam pozele voastre!
fetele din sud (Lu, Maria) acu Alain se gandii el ca cica "toti conii (noi inclusiv!) o sa plece pe 14 iulie in concediu si o sa fie nebunie pe autostrazi" asa ca cica sa mergem cu avionu. Io zisei ca vreau sa mai vad si altceva in afara de corsica asa ca poate om lua trenul pana in sud si bamporu' de acolo. Nu stiu inca unde si cum, suntem in tratative da' va anunt io. (Maria tu unde stai? in ce oras?)
Gata, nu mai stiu ce sa zic, sper ca nu uitai pe careva
la frantzuzoaice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Buna dimineata,
Mik, ABusor, multumesc. Am iesit cam dezumflata, deja ca nu vedeam cu ochi buni... A fost o reuniune cu scop informativ, iar joia viitoare am rdv cu dama care ne-a vorbit ieri, in tête à tête, sa-i prezint proiectul si sa vedem daca se poate face ceva.
Chestia e ca dosarul trebuie depus inainte de 16 iulie. Ei nu finanteaza daca nu sunt inscrisa la curs (organismul formator trebuie sa scrie negru pe alb ca sunt inscrisa la ei), iar la curs nu pot fi considerata inscrisa cat timp n-am dat/luat testul preliminar al Aliantei franceze. Care test are loc in septembrie. Ca la ala din iunie trebuia sa ma inscriu inca din aprilie, si tot asa.
Am ratat cu putin, cred eu, doar daca... ii asaltez cu telefoane pe aia de la CNED, sa spuna ca sunt inscrisa desi...
Concluzia: o sa pierd un an, ma inscriu pentru la anul in iulie. Sau din noiembrie anul asta, dar trebui sa-mi platesc eu cursurile, si dupa calcule nu prea savante, am ajuns la concluzia ca n-o sa-mi permit.

Un gand bun de tot lui Chatonel, care mi-a trimis o data o multime de linkuri despre diverse, si care m-a impulsionat (stii tu...).
Multumesc, Chatonel!!!

Sibylle.Felicitari, Madam la Présidente ! Tineti-o tot asa si sa faceti lucruri frumoase! Poate facem schimb de experienta, ca si eu fac parte dintr-o asociatie aici! A noastra se ocupa de regiunea Timis, iti spune ceva?
Eu cica sunt traducatorul oficial, chiar aseara am avut niste documente de tradus, in plus sotul meu lucreaza sa faca un site internet pe care o sa-l lansam in curand, iar urmatoarele 2 actiuni in pregatire : se pare (e un zvon, dar care vine dintr-o sursa destul de sigura) ca fata regelui Mihai coboara pe Coasta de Azur si vrea sa cunoasca diaspora romaneasca de aici. Daca vine, vrem sa-i prezentam asociatia noastra, bla-bla-bla.

Marea actiune (Maria, te inscrii???) va avea loc in august, la hipodromul din Cagnes : o dupa amiaza in care una din curse va fi dedicata Romaniei, stand cu produse romanesti, si seara-dîner in salonul VIP al hipodromului, pentru cine-si permite. Printre invitati, personalitati din departament, "nasha" manifestarii va fi draga de Michèle Laroque, care inca nu a confirmat disponibilitatea, dar D-na Laroque, mama ei, va fi cu siguranta prezenta. Consulul Romaniei la Marsilia, ca data trecuta (la Adunarea generala), cu care am stat de vorba si mi s-a parut o persoana destul de deschisa, in comparatie cu predecesorul, in fine, multa lume luminata.
Daca sunteti prin zona in ziua aia, va dau de veste, si poate facem o dupa amiaza de curse si pariuri?
Cand "webmasterul" meu o lansa siteul, va pun linku'.

Va las, ca am ocupat toata pagina!
O zi buna si pe mai incolo!
Lulu

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Ai dreptate Chato' la asta nu m-am gindit,cum n-am avut nici un raspuns m-am gindit ca n-ati vazut cele citeva rinduri scrise acolo ,
Hai ma ierti acum ?
I-ti dau un pupic de la Luca si o floricica mica,mica de la mine,
Si merci din nou fetelor pentru raspunsuri chiar daca poate nu-i ce astepta ea ,dar macar pot sa-i trimit ceva
Mercic voua tuturor,
Sibylle sa stii ca eu am fost si am ascultat melodiile de pe site-ul acela(mama ce i-au palcut lui Luca ,dansa pe ele intr-o veselie) din seara cind ai postat mesajul dar am plecat repede la Quimper si n-am avut timp sa scri,ce n-as veni si eu la Nante miine pentru expositie !!!
Da vine cumnat adupa amiaza iar pe seara am agapa cu fetele din clasa sa udam BTS -ul si am o colega cu sotul care vor dormi la noi .
Mirundapoate-mi zici si tuc eva pentru fata ai cu dormitul in Germania ,cine stie ,pina acum i-am trimis toate raspunsurile voastresi sper s apoata sa-si aleaga ceva .
Corina voi(s-au prietenii vostrii) a-ti gasit camera pe loc s-au trebuie sa rezerve din timp acolo LA ETAP HOTEL?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Cu placere.....m-am plictisit sa tot caut, ajunsei la pagina 6 si nu gasii cine te finanteaza, Lu, desi stiu ca ai zis.... Ideea e urmatoare: ca orice organism finantator, ei incearca (si reusesc de multe ori) sa descurajeze candidatii, pentru ca au prea multe dosare si nu au bani sa finanteze pe toata lumea. Iar dosarele prea multe le dau bataie de cap. Asa ca ei din start spun: e greu, incercati cu alt organism etc. Tu tre sa fii mai incapatinata ca ei si sa le arati ca nu mai scapa de tine pina nu iti dau o finantare (cel mai bine ar fi sa fie cea dorita de tine, insa se intimpla sa propuna si alta, mai "ieftina" pentru ei). Iar chestia cu vulpea-si musca coada este peste tot, tocmai in sensul de a-ti arata ca e imposibil sa ai aceste "favoruri" si sa te lasi pagubasa. Asa mi-au facut si mie acum 2 ani, cind cu finantarea licentei, si uite ca batindu-i bine la cap am facut-o si Motanul face si el una, dupa exemplul meu.
Asa ca.... ia-ti rabdarea in dinti si bate saua pina pricepe iapa.
Auras, vreau si io la vacuuutttteeee!!!! Petrecere placuta la udatul diplomei!

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ah, pentru inscriere: ei te pot inscrie la curs punind o rezerva in a avea (la inceputul cursului) acceptanta la testul ala care se da la Alliance Fr.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Multumesc Chatonel, asta-i "negocierea" pe care vreau s-o incerc cu CNED : ei mi-au spu deja ca mi-ar da un atestat de "preinscriere", care insa - finantatorul mi-a spus ieri - nu are valoare cand vor studia dosarul.
Deci de luni pana joi (la rdv) o sa-i stresez pe aia de la CNED cu telefoane, sa le explic ce si cum.
Organismul finantator inteleg s-o coteasca cum poate ca sa nu ma finanteze, dar CNED pe de alta parte are interes sa fac cursurile la ei si nu in alta parte. Imi rezerv uichendu' sa nu ma mai gandesc la nimic si de luni atac.

Finantatorul ar fi FONGECIF

Dragii de noi
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Aurelia, noi am stat in Germania intr-un satuc langa granita cu Austria, Iggensbach; la o pensiune. Am adresa, mail, plan, daca vrei. Tantiile vorbesc engleza. Tariful a fost pana in 40 de euro (nu mai stiu exact, sa intreb sotul) si am avut la dispozitie un apartament cu 3 camere. Mic dejun inclus. Am stat la ei si la dus si la intors si ne-a placut tare. Daca vrei date da un semn.

Fetelor, stiu ca ati mai discutat, dar va rog mult de tot, ajutati-ma. E URGENT! Sotul trebuie sa ajunga in Ro pe 24 iunie. Cu ce agentie e mai ieftin?! Avand in vedere ca o sa mergem si cu masina in 15 iulie, suntem cam stransi de gat... M-am tot uitat la zborurile directe si vad niste preturi... 530 la Tarom, 580 la AirFrance. Ramane Blue Air cu vreo 280... E sigura compania?! Ati avut probleme pana acum cu ei?!

Orice idee e binevenita!

Va pup!

Mami Ria si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Aurelia,noi am rezervat intotdeauna pe net la etaphotel,dar prietenii nostrii s-au dus fara si au gasit loc intotdeauna.

Lorena,noi am fost anul trecut cu Blueair si a fost OK !!La pretul pe care il dai e bine,nu ai mincare servita(dar nu conteaza iti iei de acasa) si vorba aia 2 ore jumate trec una doua!!

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

lorena de unde vrea sa plece sotul tau ? Din Paris? Pina in Bucuresti? Care e data de intoarcere? da aici datele si incerc sa iti caut ceva pe date. Nu stiu acum ce va intereseaza. Sa fie cel mai ieftin sau sa fie si rapid si fara bataie de cap. De ce intreb? Fiindca eu pentru noi am gasit o varianta (pe care nu am incercat-o inca) care cred ca ne va fi cel mai rentabila cind va trebui sa plecam doar unul dintre noi (ca in rest mergem cu masina). Varianta pentru noi este Bordeaux-Londra-Budapesta la sume de genul cite 15-20 euro un drum(avion) cu tot cu taxe.
Pina acum mergeam tot cu trenul pina la Paris si luam de acolo avionul.
Pentru Bucuresti in genul asta ar fi ceva variante prin Italia.
.
Daca te intereseaza varianta eventual mai ieftina da cu schimb de avion ... astept

Dia mami de Caroline Iulia (14 iulie 2002) si Stephanie Daria (9 martie 2004)

... noi ...

Mergi la inceput