La France (56)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Koky, sa iti termin ce am inceput: eu, dupa lungi cautari, m-am hotarit sa imi construiesc eu casa, asa cum zicea si Auras, macar ai ce vrei...dar, cel putin aici,in Vendée, se pare ca iesi si mai ieftin...Zona este scumpa, caci e f aproape de ocean, mult soare, de plaji faine preferate de parizieni si englezi, care cumpara aici pe rupte, ridicand astfel pretul ...pe coasta nu te poti atinge, de ex casa ce o fac eu aici, ar fi costat, 15km mai departe, in St. Jean de Monts, de cam 2,5-3 ori mai mult... Terenul costa cam 3-400€/m² in insula Noirmoutier, iar aici, in Challans , 25km mai departe, eu am cumparat cu 107€/m²...deci depinde, trebuie sa vezi care sunt preturile locului...

Cat despre tinuta la RV de servici...eu sunt pt costum cu fusta, in culori placute dar nu stridente, francezii apreciaza femeile elegante
Dar trebuie, zic eu, sa vezi in ce iti sta tie bine, ce te avantajeaza, si cu ce te simti in largul tau (cat de cat, macar)

Bafta si sa ne tii la curent!

Mergi la inceput

Am recitit, si ma gandeam ca sa nu va dau senzatia (la parizience) ca as avea eu vreun cui impotriva parizienilor ...Doamne fereste! Clar este insa ca preturile sunt, la Paris, extrem de ridicate (ca si pe Coasta de Azur, din cate am inteles), si atunci sigur ca, dupa o viata de munca in Paris, sunt multi pensionari care isi permit sa cumpere in alte parti, mai insorite si mai ieftine...asa as face si eu!
Va pupic (mai ales pe parizience )
Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

'Neata la toata lumea..Incerc sa aduc subiectul pe prima pagina ca era departe rau..
Ma intreb si eu pe unde se dau salrii din astea de 3000 euro fara sa fii cadre sup??Ca aci la noi la tara deja 1500 li se pare enorm..
Si tot vorbind de accent mie mi se spune ca sunt italianca in 90% din cazuri , eu le raspund ca nu roumaine iar ei a din Roma e bine..
Dia merci pentru pontul cu terabais-ul..il asteptam d eo gramada de vreme..
In rest bafta celor care mai au examene , eu tot astept rezultate si cred ca voi deveni un iepuras atata mi s-au lungit urechile..
O zi buna..

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Hai mai ca iar am ajuns in pagina tz... si caut dupa voi o jumate de ora!!!

Eu am inceput sa pregatesc un vide-grenier... adica adun tot ce putem da (adica vinde) fara sa ne fie rusine ... Voi aveti idee cu ce se manaca asa ceva?

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Coucou les filles!

As vrea si eu sa comand niste poze pe hirtie pe net si am citeva questions:
1. Fotografiile trebuie retusate inainte? Ma refer mai mult la luminozitate (unele mi se par cam intunecate) sau o fac ei automat?
2. Formatul il las asa cum e? (ma refer la dimensiuni)
3. Iar va intreb pe unde ati comandat voi si daca ati fost multumite...

Gata, va , fug la treaba!

floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Otilia,iti raspund in dezordine. La noi sotul le comanda pe Internet; dupa citeva tatonari le trimite la photoways.
In principiu, le retusezi tu pe gustul tau inainte si apoi le trimiti in formatul in care il cer (fisiere puse in dosare). Marimea pozei 10*15, 9*13, format poster, album pe hirtie il alegi tu.

oLo, la noi e 2 ori si la soacra (spre Monpellier) e de 3.

Bises à toutes.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Otilia, noi suntem cu Pixdiscount. Din cate stiu, trebuie sa le retusezi tu inainte. Dimensiunea ti-o alegi tu. Si tarifele la ei sunt cu atat mai mici cu cat comanzi mai multe.

Bun venit pe la noi Koky. Sa inteleg ca o sa stati la Dreux?! Am trecut si noi in zona, e f dragut. E totusi departe de Paris si naveta se impune, daca zici ca o sa lucrezi in Paris. Noi am fost cu masina si sunt vreo 80 de km de Paris pe A13 apoi A12 si in final pe N12, daca nu ma incurc in numere la ora asta. Si sunt cam bushonate la orele de varf (stii tu, cand pleaca si cand se intoarce lumea de la serviciu). Eu zic ca daca vei lucra in reg. pariziana, chiar nu are rost sa stai asa departe. Este mult mai scump in banlieu, dar tot acolo iesi cu naveta. Zic si eu...

Fetele, la voi e cald?! Ca noi ne topim efectiv... Acum o sapt erau pana in 20 de grade si acum nu scade sub 30... Nemultumita mai sunt!

Eu sunt suparata ca fiu-meu a facut laringita. Cine a mai vazut, pe caldura asta...

Pupici la toate!

Mami Ria si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2

Mergi la inceput

Mai fetelor, sa va zic peste ce francezi caposi am dat (asa or fi oare, cand le intra ceva in cap) Constructorul care o sa ne faca casa lucreaza cu un arhitect, care are idei cam fixe: ca cica holul maninca spatiul intr-o casa, si e pierdere de vreme...i-am zis de 1001 de ori ca eu vreau hol, ca nu imi place sa intru de afara direct in salon, sau din camere direct in salon, deci no, clasic, hol, de unde sa intrii in camere sau in sufragerie...dupa discutii pro si contra, cica sa primesc proiectul definitiv, cu modificarile ce le vroiam...am primit proiectul modificat cum vroiam eu, dar ...fara hol, din nou!!! TULAI, ca eu atata caposenie nu am mai vazut, credeam ca l-am lamurit, si cand colo Acum iarasi stai si asteapta, explica, dar cum eu sunt si mai capoasa...nu ma las, vreau HOL, no!!!
Voi ce parere aveti, ca eu, aici, prin zona asta, vaz ca cele mai multe case chiar ca nu au hol, mama lui de hol
Auras, chestia cu combles amenagées nu merge, ca cica fundatia trebuie aici, in zona noastra, facuta special (zona nisipoasa)...Si m-ati mai intrebat ceva, parca Delphin, dar nu mai stiu ce (roza -sclero...)
Pupici,
Mirunda

Mergi la inceput

Otilia, si eu tot la Pixdiscount, seriosi si fara probleme ...pozele le-am trimis neretusate, dimensiunea originala, nu au fost probleme..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Koky spune:

Buna fetelor,

Scuze ca intru asa rar, cand eu sunt cea care pune tot felul de intrebari, dar ma mut, asa ca fug intre apartamentul in care am stat si noua casa, iar internetul este numai la apartament...deci seara si dimineata, cand dorm piticii, ca daca nu dorm, caillou are prioritate .

Laboratorul e in Evreux, deci am inteles la 80 km de Paris. Interviul ar fi in Paris, ca il dau cu agentul de recrutare si cu directorul lor de resurse umane. Dupa aia, daca "le place de fata mea", am cerut sa vizitez laboratorul, care este in Evreux, sa vad si eu ce si cum, sa nu vin la cuca macaii, sa trebuiasca sa duc copiii la scoala cu avionul ...

Partea nasoala e ca le-am scris mesajul standard ca "nu stiu costul vietii in Franta, asa ca mai bine sa ne intalnim sa vedem daca e o oportunitate ptr ambele parti si pe urma discutam de salariu", si acum nu mai zic nimic...Toata lumea de pe aici, incluzand o prietena al carei sot s-a mutat din Germania in Franta si a facut la fel, m-a sfatuit sa nu le zic nimic de salariu si sa vad cat imi ofera. Oare s-or fi speriat sau sunt numai lenti??? Mor de inima, cred...

Dobanda este fff buna. Eu abia mi-am vandut vechea casa si mi-am luat alta, cu 5% pe 25 ani. Deci...e o diferenta...Merci mult pentru link-urile cu imobiliare. Am sa ma uit daca iese ceva. Oricum, nu vreau sa-mi vand casa de aici, cum am facut deja gresala in Romania cand am venit in Canada, si acum preturile sunt de 5 ori mai mari...daca nu vindeam, faceam profit fara sa fac nimic...dar asta e, de unde sa stiu...Astept intai sa vad ce si cum, daca totul merge bine, daca ma acomodez, si pe urma. Macar sa ajung acolo, ca acum mi-e teama ca nu ma mai cheama...prea liniste, de unde pana acum imi trimiteau doua mesaje pe zi...oricum, eu nu le scriu, astept.

Sunt convinsa ca o sa-mi placa, totul e sa ma acomodez in general, dar m-am acomodat eu in Canada, d'apai in Franta...la "fratii nostri"...

Va pup, si daca e cineva in Evreux, sau pe aproape (intre Paris si Normandie), mai trimite-ti-mi si mie poze. Va mai tin la curent.

Koky, mama de doi super bebici

Mergi la inceput