La France (56)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Nu e. Daca era, ma laudam eu de mult cu asa star în casa.

Sibylle saptamâna 23
Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Sibylle, vaz ca nu dormi ...pacat ca n-ati venit azi la barbecue la biserica, a fost fain si ne-am simtit grozav...
Noi ne bronzam puternic, am fost si ieri si azi la plaja, si ne-am balacit de mi-o trebuit macaraua sa o scot pe Mara din apa...mai fetelor, ziceai ca e baltoaca, Atlanticul azi avea aici fo 24°, e drept ca era marée montante si in St Jean fiind apa mica si lina, e mai calda ca pe alte plaji, da azi o fost chiar ca o balta! Asa ca in curand capatam culoarea lui Fransoaz :-) a voastra, hai ca ce mai povestit de ea, biata, o fi sughitand de numa numa...
Da mi-o placut disputa voastra, asa ca ma bag si eu, ca musca in lapte, sa ii zic lui Koki parerea mea...aidcatelea eu, umblata si locuita prin Europa in lung si lat, jur pe rosu, n-as da Franta pi nimic! Mai am si o groaza de familion in USA si in Canada, povestim tata ziua si cam sunt la curent, sigur ca contul lor in banca e mai "pufos" acolo decat aici, sigur ca casele lor sunt mai mari si masinile mai stralucitoare, dar ...fiecare cu prioritatile lui, si la urma urmei, fiecare trebuie sa stie sa aleaga ce e mai important pentru el...eu iubesc atmosfera de aici, cafenelele mici de pe strada, unde intri in vorba cu cine vrei, piata de marti si de sambata unde musteste pestele proaspat si scoicile colorate si grase parca te invita sa le cumperi, strazile mici si intortochiate, oamenii ce se opresc la coltul strazii si povestesc in gura mare, vorbaria si bancurile si luatul peste picior, dar si romantismul lor, un pic desuet, vinul rosu cu branza "puturoasa" (vorba mamei ...) seara in gradina, oceanul a coté de noi, vecinul meu care isi ingrijeste si iubeste florile, discutiie infocate despre mai nimic si te miri ce...

Ma rog,sigur ca ma enerveaza sa ma duc la primarie cu o hartie pe care in Germania as fi obtinut parafa in 5 minute, si sa ma trimita aici de la Ana la Caiafa si dupa 2 ore, cu zambetul pe buze, sa imi explice ca imi mai trebuie o alta hartie, etc ...Dar ...ce bine e sa ai 9 saptamani de concediu pe an...si ce bine e sa nu te doara capul ce face cupilul de la ora 12 -13 , cand se termina scoala (vezi Germania), sa nu sti unde sa il duci cand e mic (cucu "nounou", acolo daca iti dai copilul la cresa esti "Rabenmutter" = mère corbeau...)Ma rog, eu iubesc Franta, cu calitatile si defectele ei, si nu as schimba-o, dacat , poate, pe o Romanie mai civilizata si mai integrata in Europa...cat despre Canada si Usa...fain sa le vizitez, sa imi vaz rudele si verii, dar...numai in concediu!
Ma rog, parerea mea, insa ceeace stiu eu sigur este ca e pacat de viata asta, sa o traiesti nemultumit si frustrat, DACA poti schimba ceva sa nu o faci...
Kuki, curaj, va fi o experienta, vei avea de invatat, sunt sigura, si vei putea trage TU concluziile tale...
Va pupic, si noapte buna,
Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Koky spune:

Buna fetelor...
Azi am inceput mutarea, nu stiu daca v-am spus, asa ca acum sunt rupta, pur si simplu. Dar nu ma pot abtine sa nu va raspund
In Canada nu m-am simtit straina niciodata, este chiar o societate multiculturala. Si cred ca tine si de atitudine. Am colegi romani care, stand la masa cu un quebecos, vorbesc romaneste intre ei...asta e lipsa de politete, ce sa te mai miri ca nu te integreaza in cercul lor.
Da, diferita ma simt. Am fost la "cabane a sucre"...mama...m-am pregatit vreo doua luni...traditie quebecoasa...am rugat o colega sa ma duca undeva "pe bune" , unde mergeau ei in fiecare an etc etc. Ma asteptam sa vad un fel de "Muzeul satului" quebecos...Doamne, ce kitch!!!! Am zis ca mor, am condus pana la mama dracului, ca sa mananc ciorba de linte din conserva si crenvustei prajiti cu sirop de artar pe ei. Totul servit de niste pipitele intr-un costum care se vroia de epoca...
Toata lumea era in culmea extazului, iar mie imi venea sa innebunesc...
Si altele si altele...Cel putin in Canada, nu au traditii, totul e super confortabil, dar kitch si lipsit de substanta, adevarata societate de consum. Dar m-am obisnuit si nu ma mai deranjeaza.
In privinta masinilor stralucitoare si caselor nu-stiu-cum, fii sigura ca sunt luate pe credit de 25 ani...

Apropo de credite, aveti idee cat e dobanda la imprumuturi pentru case? Nu ca m-ar interesa sa cumpar casa in Franta, dar just in case...Dar la cartile de credit?

Stie cineva niste site-uri de imobiliare, de ziare locale, si/sau de particulari vanzand pe internet (Normandie-Evreux-Paris)? Trebuie sa fie, dati-mi si mie, sa imi fac o idee de preturi.
Cum ajung eu din Paris in Evreux??? Parca sunt coana mare in vacanta, venita la oras de la coada vacii, da' nu vreau sa ii intreb pe ei

Cum v-ati imbracat la interviu, cele care ati avut mai recent? Eu in 99% din cazuri ma imbrac in pantaloni la job (elegant, cu taior/bluza, pantofi cu toc inalt). M-am pus pe o cura de slabire, de vad stele verzi, desi nu cred ca am eu sanse sa "slabesc porcul in ajun" (ca nu vreau sa-l ingras).

Lamuriti-ma si pe mine, ce e aia mutuelle si...inca ceva, dar am uitat...cu reducerea orelor de la 40 la 35.

Koky, mama de doi super bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Koky, uite aici un site unde mai gasesti info despre ce te intereseaza : http://www.globetriber.com/article.php3?id_article=140

Preturile la case pot sa mearga de la 200 000 la 500 000 euro ... depinde de ce îti doresti sau permiti. Evident poti gasi si mai ieftin si mai scump :

http://annonces-immobiliere.ivisite.com/index.php?kw=vendre-maison&ville=Evreux-en-Eure-(-27-)-&CP=

Toate cele bune !

Sibylle saptamâna 23
Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Mey io-s capoasa, tocmai pentru ca-n NYC nu m-am simtit nici straina, nici diferita. Sunt constienta ca New York city nu-i US, dar.. depinde adica poti dupa mine rezolva local lipsurile generale US, dar nu si invers.

Cultural, de la concerte, la arta moderna, acces la carti librarii in care poti fi informat, nu doar cumparator.... am numai cuvinte de lauda. Pe insula mea, Long Island, dupa ce m-am dezmeticit am mers pe jos cu carutul de arata dupa trei luni ca de la mana a 20-ea.

Universitatea la 6-7 mile cu totii traznitii tineri si adunati de prin toata lumea, piata de peste si marina in care ne cunosteam cu totii si dupa cumparaturi alergam plozii in parc. Si copila mea stia sa numere in coreeana, nici acum nu zice cucu-bau, sau coucou......zice peakboo...

In wkd puteam merge la restaurantele romanesti daca ne lua dorul de tara, daca nu la plaja aflata la 25 de minute pe jos, sau lua ferry-ul si merge la ski in Connecticut. Asta pentru ca muzeele cu doi prunci is ifose.

De muncit.... mda munceam, intram pe DC mult mai rar, dar overall tot timpul ala il petreceam afara din casa. Pauza intre 12-14 ma nerfeaza... ca asa imi vad pruncii de la 18^15-18^30 in loc de 17^30 a-n US... cresa n-am gasit ca n-aveau locuri, nounou cand gasii una ca lumea, avu necazuri... si restul de nounou-uri incercate... ufff sa nu nu zic eu ceva de ele. Administratia era eficienta si-n general daca am avut vreo problema i s-a gasit solutie rapid.

Iar dimensiunea contului in banca ma jeneaza in masura in care nu pot avea un nivel mediu confortabil. In rest e absolut secundar si nu e un criteriu de a-mi alege un loc de trai.

Si mi-am zis mereu ca Europa e pentru oamenii singuri fara copii un paradis. Si Franta pentru mine inainte de bebe mi-a placut teribil.

Spor la mutat. Sib eu mi-am "smintit" activeX si nu mere nici un film, clip... etc.

ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Koky, cum tot nu ne-ai spus pt ce post candidezi... sfaturile vor ramane generale...
Banuiesc (dupa salariu) ca este un post de conducere (cadre sup). In principiu, la interviu trebuie sa te potrivesti cu imaginea job-ului (dupa...) E de preferat fusta si taior, pantofi cu tocuri, dar nu mai mari de 4-5 cm, culori neutre; a se evita galben, rosu, portocaliu, verde praz etc... (chiar si pt copertile dosarului pe care il ai la subtioara) idea generala este ca trebuie sa fii feminina, dar nicidecum sexy, serioasa, dar nu prea stricta (de unde ideea ca pantalonii... poate daca lucrezi in uzina si ai 40 de muncitori sub ordine) Bijuterii discrete si nu prea multe.
Te asezi pe scaun bine, nu pe motul fundului. Accepti cafea, daca beau si ei. te uiti in ochii lor cand le raspunzi, eziti cat se poate de putin. gandeste-te ce rapunzi la intrebari "stupide" gen cea mai tare calitate si cel mai rau defect (care bineinteles trebuie sa fie de fapt o calitate in fuctie de job: perfectinista, exigenta etc). In pricipiu ramai naturala ca altfel te dai de gol si nu vor ezita sa-ti spuna!

Mutuelle este o asugurare de sanatate complementara privata. In general este oferita de angajator (costa mai putin si au conditii mai bune). Securitate sociala iti ramburseaza o parte din cheltuielile de sanatate (de ex: consultatie la un generalist costa 20 € , secu iti ramburseaza 14 si mutuelle maxim 5 si din buzubar ramane 1). In general marile intreprinderi au conditii f bune si poate beneficia toata familia (chiar daca sotul lucreaza in alta parte).

In Fr se lucreaza 35 de ore pe sapt. Daca intreprinderea ta face 40 (ca lucreaza in schimburi, de ex) ti se dau zile in plus de concediu, dar se cheama RTT (réduction du temps de travail). Numarul de rtt depinde de convetia semnata de intreprindere cu sindicatele.

In alta ordine de idei, eu una n-as pleca din Franta intr-o tara anglo-saxona (am avut ocazia cu Australia) pt ca nu-mi convine mentalitatea. Daca tie iti place, cred ca n-o sa-ti priasca in Franta. Ce ma inerveaza cel mai tare in Franta este pupatul cu toata lumea, toata ziua buna ziua. si ca vorbesc in initiale care nici ei nu mai stiu ce inseamna.

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

apropo de pupaturi: de cate ori tre sa va pupatzi in regiunea voastra? aici e de 4 ori :D La Reims stiu ca-i de 2 si de fiecare data cand ne vine vreun reimsean in vizita, ne incurcam in numaratori...

Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

La noi ... de trei ori.

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Koky, sa iti zic de case, ca e subectul meu "fierbinte" ...imi construiesc casa, aici, in Vendée...eu am imprumutat de la Societé Generalé, 200000€ pe 20 de ani, taxa fixa, cu 3,5 %. Taxele sunt in crestere, pe la sf anului se preconizeaza cam 4 %. poti fi la zi cu taxele pe un site super:
http://www.meilleurtaux.com/
Aici gasesti o groaza de informatii referitoare la case, taxe, etc. Cand vii aici cumpara-ti si "Faire construire ça maison":
http://www.faireconstruire.com/ E o revista lunara, unde poti culege multe informatii interesante.
Cu cartea de credit: eu am o "Visa" cu x asigurari si schiki-miki pe ea si platesc 7 €/luna.
daca vrei sa vezi de case, mergi si pe site-ul PAP:
www.pap.fr
Anunturi de particulari, pe regiuni, te poti inscrie gratuit si ei iti trimit prin mail ofertele actuale.
Un site bun este si cel al oficiilor notariale, aici notarii sunt de multe ori intermediari, si mai ieftini decat agentiile:
http://www.immobilier.notaires.fr/

Revin mai tarziu, sa iti mai zic, ca ma asteapta un pacient
Pupic,
Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Ntzz provensalii doar de doua ori. In Olanda erau trei si ramanean in vant cand gaseam romani

ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)

Mergi la inceput