La France (56)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

quote:

quote:

Fransoaz din salariul ei va plati si o scoala de comert si un apartament in Paris?

Apartament in Paris nu prea poate multa lume sa-si cumpere, dar pentru scoala de comert la copilul ei o poate plati sau se poate face imprumut. Si asta, zau, nu tine de culoarea pielii.

Mik.

Tine de salariu... nu as facereferire lapielea neagra a lui Fransoaz decat ca sa zic ca mor de oftica ca-s alba ca branza si orice toala colorata arata penibil!

In rest da HDR, luatul in teza idem, firesti exista pe peste tot. Nu HDR da alte forme. ok. Montatul masterului e treaba semi-administrativa, iar director de IUT e chiar administrativa de tot... adica te indepartezi de la scopul initial al profesiei. bSunt o groaza de activitati care ar putea spori finantele, dar eu ma refer la promovarea stricta in grad.

Si Mik in sirul de necazuri cu scolile accesul la pregatire si la liceu e conditionat de zona locuita

ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Doruleatzo

tu ai cerut exemplu concret de cum te poti simti straina in lipsa discriminarii. Rasismul il intalnesti si-n tarile de emigratie, departe de mine negarea faptului. Sa te simti straina fara a fi agresata e ceva mai des intalnit in Europa decat aiurea. Discriminarea si rasism sunt dupa mine faze ale aceleiaisi boli, straina e din refuzul de a schimba din afara. Si perceptia e ca te simti cam in plus.

Mda cu propunerea ai dreptate cu refuzul. Dar nu-s tampiti sunt refractari la influentele exterioare. Bini nici eu nu sunt drepti in banca mea. Daca am ceva de zis, zic politicos, ca lumea-i larga si cresc si copii adica... nu-s asa dependenta de un angajator.

Doruleatzo.. tu nu cetisi? Am zis ca US nu-i ofera unui salariat de tipul Fransoaz (venitul strict, nimic altceva...) iluzia culturii. Iluzie...pentru ca fara o posibila instructie muzicala, concertul e jumatate de masura. E acolo atingi, dar accesu-i limitat si controlat.
Reciteste putin
. Am zis clar ca US ii ofera probabil o casuta in suburbii cu ascultatul orgii la biserica... si nici un fel de alt concert. Nu pot crede ca scriu in gol

Altfel pentru un om educat binisor si calificat macar putin asigurarea de sanatate o plateste in general angajatorul, pentru tine si familia depedenta. Sau macar ofera un plan avantajos pentru ei, la fel si asigurare de viata si participare in fondul de pensii. Daca esti sarac exista asistente sociale care o atesta si intri pe Medicare/Medicaid.

De dat afara te poate da, dar si de lucru se gaseste incomparabil mai usor. Si-n general daca nu-s in prag de faliment din cauza ta ti se explica ca e ceva nedorit cu tine si cam ai juma de an de corectare, ca evaluarile sunt bi sau chiar anuale...

Iar vacanta ti-o recuperezi. Un tip bun de la 45-50, hai 55 de ani are platita casa, masa, pensie si facultatile copiilor... si multi se retrag alti nu se lasa. Fiecare cu optiunile lui.... si am zis vacanta in Europa este de vis.

Nu-mi plac cliseele, si chestia cu Fransoaz pe care am discutat-o doar pentru ca stiam cat castiga.... in nici un caz din cauza provenientei sau culorii de piele... ma fac sa ma retrag la mine-n colt.. ca e mai frumos ashe. Ma duc sa ceteasc ce-o link-uit copiloi. Caldura prea mare o zi buna.

ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

valeu abusor, unde zisei io de culoarea lu Fransoaz? Putea sa fie portocalie, io am zis "nounou fransoaz din Abidjan", e valabil pentru "nounou Florentina din Bucuresti" sau pentru "nounou Virginie din Val de Marne", tot atat castiga si tot aia isi permite, emigrant sau bastinas asta vrusei sa zic. Casuta (ma rog, studioul, nu-i totuna) in suburbie si orga la biserica le are deja si aci.
Acu, daca tu vorbesti despre cei educati binisor si calificati... astia cred ca o duc relativ bine oriunde ar fi, cu un plus sau un minus in functie de prioritati personale cum mai spusei. Ca io nici cu ideea asta nu m-as impaca, adica sa muncesc non-stop pana pe la 55 de ani si dupa aia sa incep sa calatoresc, sa mai deschid o carte sau sa imi petrec timp cu familia (sau ce a mai ramas din ea). Cine stie cate se pot intampla pana atunci, poate ma imbolnavesc, poate mor, poate pierd tot la ruleta, io una nu as indrazni sa ma bazez pe distractiile "tomnatice" ca asta seamana cu promisiunile religioase (suferiti voi aci ca veti fi rasplatiti pe lumea ailalta)

uff, caldura mare monsher, hai sa bem o rece mai bine, se mai inscrie careva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Muama, ce mai dezbateti voi aci cu spor!
Mey, io ma-nscriu le berea aia... sau mai degraba un panaché.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Aolio! Eu venii sa ma destind, si cand colo, voi discutati de lucruri care dor!
Eu nu beau bere ca imbata. Dar stau pe aproape.

As participa si eu la discutie, dar :
1. n-am citit tot ce ati scris (si nu stiu pe cine as contrazice)
2. mi-e ca fuge Koki de tot, ca si-asa nu e hotarata...

Mai fetelor, eu ma simt bine intre francezi, astia pe care-i cunosc, dar au si ei bubele lor... nu m-am simtit straina, si daca m-ar considera, m-as foutre royalement. Eu ma ridic in picioare cand se canta Marseillaisa, si... je les emmerde.
Am accentul pe care-l am si n-am a le explica de ce si cum, ca nu-s singura care are accent. Dar se pare c-am evoluat de la "slav" la italian", zic ei.
Scriu franceza mai corect ca multi dintre ei, ma consider mai buna ca unii si mai putin buna ca altii, mi-s normala si trag la jug ca oricare. Am invatat (5 ani mi-au trebuit) ca n-o sa-mi bage nimeni nimic in buzunar fiindca sunt eu desteapta si atat. Trebuie sa bat la porti, sa stiu sa revin cand mi se trantesc usi in nas si sa nu disper. Comparatii nu pot face, ca-n alta parte (decat in Romania) n-am trait. Mi-e bine aici, nu mi-e usor, dar mi-e bine. Si cred ca daca dau oleaca mai intens din coate, o sa-mi fie chiar pas mal intr-o zi, iar in ziua aia va invit pe toate la chef (pana atunci va pup virtual).

Maria, ii cinstea succesului tau la exam', parca-parca m-as apuca de baut... Cand ai rezultatul?

Daca mai era ceva, ma trageti de maneca!

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Da, mai e ! Eu ziceam sa ascultati melodia aia ca sa va destindeti putin. Vad ca doar Maria si Chato au ascultat-o

Va pupez de nu va vedeti !

Pozele mele

Mergi la inceput

Am incercat si eu, Sibylle, dar imi cere sa intralez o chestie; n-ar fi bai, am instalat-o, dar tot nu pot sa intru in site...

Dragii de noi
Kyo

Mergi la inceput

... adica intru in site, dar nu se deschide melodia.

Dragii de noi
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Lu, imi pare rau. Dar promit sa-ti trimit pe mail melodia când o voi primi in format mp3 ( chiar de la ei ). Merita.

Sibylle saptamâna 23
Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Sibylle

Noi am fost miercuri la un concert al unui grup local. Au cântat cu un taraf din România, taraful Armonia. Grupul e format din patru tineri, francezi, si :

Intrati, va rog, pe situl lor : http://www.mavalise.com/ , mergeti la rubrica Morceaux si apoi intrati pe albumul Bon Bacay si ascultati prima melodie. Sa vedeti ce frumos cânta francezii ashtia. Asta a fost prima melodie din concert, iar cu tot cu taraful Armonia a sunat extraordinar.
Haha, super, Sibylle!

Merci

Edit ca sa zic bun-venit lu' doruletzu, pup Gepetutza!

Edit iara: Sibylle, sa nu-mi zici ca Ronan din grup e Ronan al tau...
"Ronan : batterie, trombone à coulisse, guitare, chant"
Waw!!!

floricici din gradina mea

Mergi la inceput