Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (14)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

"Bun venit" Piscotelei, Dorsiliei si lui Mi-ka! Dorsilia sa-ti traiasca puiutul! Sa te simti lipsita de energie este absolut firesc; si eu ma confrunt cu asta, insa durerea de stomac totusi nu cred ca e normala...Ai avut ceva probleme inainte? Oricum, mergi fuguta la analize ca-ti vor oferi toate raspunsurile de care ai nevoie....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

quote:
Originally posted by asiza

Am uitat sa va intreb ceva, gagici...Mi-a prescris si mie medicul Utrogestan 2 cps/zi. Stie cineva daca se dau gratuit sau compensat macar??? Dar No-spa??? Ca sa stiu daca are sens sa mai fac un drum luni pana la medicul de familie sa mi le prescrie compensate....Mersi anticipat

Acum fug sa ma uit si eu prin albume sa vad burtici noi....

eu iau utrogestan compensat.
se da compensat 50%. reteta compensata o scrie medicul de familie, dar trebuie sa-i duci de la medicul ginecolog o scrisoare medicala.

no spa nu se da compensat

10+
http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronici spune:

Asiza si eu am luat Utrogestanul cu compensare 50%.Cutia costa vreo 220.000 lei (vechi),compensat 110.000 lei ( e ceva ,nu?).
Ktrinel poti incerca in loc de Materna ,Prenatal! Eu asta iau si nu mi-a fost rau,am auzit ca acest Prenatal e mai bun decat Materna dar nu am intrebat si de ce. Eu iau pt.ca am calciu sub limita minima si cu doi bebei....Nu o sa acopere nicicand necesarul meu de calciu (si altele) cel luat din alimentatie. Prin alte tari stiu ca se recomanda vitamine din prima luna de sarcina.

http://photos.yahoo.com/verocika2002
15+ cu doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

pai sa-ti zic ceva Dandusa...parintii mei nu au ochii albastri..in schimb m-am aruncat cu gena la bunici...asa ca bebele tau are toate sansele sa iasa cu ochii ca marea asa cum vrei...iti doresc din tot sufletul ca bebitza al tau sa fie asa cum iti doresti. eu sunt bine..ma mai lupt cu greturile...dar usor usor le depasesc. si bebele e bine.cel putin asa sper si asa imi doresc. marti, pe 30 mai ma duc la eco si o sa va spun mai multe cand ma intorc..te pup si ai grija de bebe shtrumf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

eu va pup..va doresc o seara buna si noapte buna...incerc sa ma uit la controversatul film Codul lui DaVinci.....asa ca toate cele bune pana maine

dolores 13+

Mergi la inceput

parintii mei au ochi caprui, bunicii din partea mamei ochi albastri, iar eu si sora mea avem ochi verzi. eu am o nuanta de verde mai inchis, care la lumina devine albastru. iar sora mea are o nuanta de verde deschis, ca si la pisica.

10+

Mergi la inceput

fetelor, intre 31 mai si 4 iunie are loc la Romexpo targul pentru copii KIDEX.
pentru detalii : www.kidex.ro

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Buna dimineata, fetelor!
Bun venit pentru PISCOTICA, DORSILIA SI MI-KA!
Dandusa, si eu subscriu la ce au zis fetele,in legatura cu culoarea ochilor. La mine, mama mea are ochi verzi, tatal meu are ochi caprui,eu, sora si fratele meu avem ochii caprui. Acum, si sotul surorii mele are tot ochi caprui,insa fetita lor s-a nascut cu ochi albastri,dar un albastru de nu-ti poti imagina, zici ca are lentile de contact. De-acum nu se mai schimba, ca are deja sase luni. Deci fetita s-a "aruncat" in partea bunicului nostru dinspre mama,care are ochii asa albastri. Iti dai seama? trei generatii..... Si la fata nu seamana cu nici unul dintre parinti, ci cu mama mea, de parca ar fi surioara noastra, si nu fetita sorei mele. Ciudat, nu? Asta, ca sa vezi ce-ti fac genele astea. Oricum, Raluca, nepotica mea, este o scumpete de fetita.Ceea ce-ti doresc si tie,sa-ti fie bebelusul cu ochii intocmai ca Marea Mediterana,ca doar stii ce culoare splendida are.
Dolores, cum ti s-a parut filmul?Eu l-am gasit interesant ca idee, insa cam slabut , in comparatie cu cartea. cred ca intotdeauna e asa, cartea e mult mai buna decat filmul.
Dorsilia, si eu mai am o fetita,care are 3 ani si sapte luni. Stiu ca la a doua sarcina, bebele misca un pic mai repede decat la primul, pentru ca peretii uterului sunt mai flexibili decat la prima sarcina. Eu sunt in saptamana a 15a, si am simtitde vreo cateva ori ca cineva se agita acolo, insa cred ca a fost iar alarma falsa,ca nu s-a mai repetat de vreo doua zile.Oricum, ma astept ca in curand sa miste " pe bune".
Of, fetelor,cand ma uit la vremea de aici ,am impresia ca nu mai vine vara. Ploua marunt, si bate un vant rece,..e aiurea,aiurea. cand ma gandesc ca voi aveti temperaturi de 30 de grade in Romania, asa imi vine sa ma urc in avion si sa plec un pic de acasa.......
Va pup pe toate si sa aveti grija de voi si de bebelusi.

14+

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

quote:
Originally posted by Mi-Ka
Sunt si eu o mamica de septembrie-octombrie ...

bine ai venit si pe la noi .... sarcina usoara in continuare si nastere la fel. Vrei sa te trec pe listutza noastra?
Eu de multe ori ma gandesc daca voi naste in oct sau in noiembrie ... ce voi face? Nika ... tot aici raman cu fetele ... m-am obisnuit cu ele.

Am uitat sa va spun fetelor ca am avut discutia cu d-na dr. a mea despre nastere. Eu vreau cezariana ... iar ea NU. Aici nu suntem la piata ... facem o nastere ca la carte ... si a inceput sa-mi pove despre implicatiile ambelor procedee de nstere. Nu m-a convins inca ... dar cert e ca-i stiu parerea. Mi-a mai calculat DPN-ul o data, am avut mai tarzie ovulatia, am o marja de nastere intre 25 octombrie si 25 noiembrie ... insa data de 15 noiembrie trebuie s-o tin minte. Daca nu nasc pana atunci trebuie intervenit chirurgical. Voi ati avut asemenea discutii cu dr.? Mai e careva dintre voi asa de căcăcioasă ca mine? Mi-e o frica de expulsie ... ca inainte sigur voi cere epidurala .. dar la expulsie ce fac?

quote:
Originally posted by piscotica
buna gravidutelor,ma primiti si pe mine in randul vostru? ...

sigur ca te primim. Te trec si pe tine in listutza ... si-mi ramai datoare cu cateva date: DN,UM si DPN. Eventual daca mai ai copii DN-ul lor. Bine ai venit.

Dorsilia inca nu te-ai hotarat sa intrii pe lista? Eu stiu asa ... intre 4 luni si 4 luni jumate incepi tu sa percepi cu claritate miscarile bebelului. Deci ar fi cam de la saptamna 20 in sus. Dar parca la a doua sarcina e mai repede ... sau?
Dolores cum fu filmu? Citisi si cartea? Cum e in comparatie cu cartea?
Va tzuchez si fug sa fac corecturile in lista.

Miro16+
am o nepotica talentata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Mirona,sa stii,din proprie experienta, ca expulzia nu doare,iar in cazul in care ceri epidurala, nu simti nimic, nici macar cand ai contractiile,asa ca moasa trebuie sa iti spuna cand sa impingi. Atentie,epidurala trebuie facuta cand ai dilatia 4, ca mai tarziu nu mai pot sa ti-o faca, din cauza ca nu o sa ma suporti sa stai nemiscata, avand contractii destul de dureroase. Expulzia in sine, cum am mai zis, nu este dureroasa,iar faptul ca stii ca in cateva minute iti ai puiul in brate,o sa-ti dea o energie, de n-o sa-ti vina sa crezi. Hai, ca natural e mult mai bine, zic eu, si cu epidurala,chiar ca nu simti nimic. Am mai trecut o data prin asta, si stiu ce zic. Si mie imi este frica, ce sa zic,dar cred ca asta e o reactie normala,insa epidurala asta face minuni,daca e pusa cand trebuie.
Te pup

14+

cristina

Mergi la inceput