Mai cunoasteti preoti cu har ?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Da,cunosc,il cheama Constantin Necula si il gasiti in Sibiu sau lecturandu-i cartile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Parintele Iustin, Manastirea Petru-Voda, judetul Neamt.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Am sa adaug si eu un nume aici, cel al calugarului Anselm Grün, un calugar catolic german. Desi sunt ortodoxa am gasit multe care sa ma ajute in cuvintele lui.Are carti pentru diferite grade de intelegere si de credinta, nu toate imi sunt de folos, nu toate sunt pt mine. Dar am doua care ma ajuta in mod personal.

Se intimpla adesea ca un parinte sa nu aiba "har " pt toti , ci sa poata ajuta cu felul lui de a fii numai anumiti oameni la un anumit moment. Noi oamenii suntem atit de diferiti incit cu greu putem rezona toti la aceleasi cuvinte si comportament.

Ma adaug si eu la cei carora le place portul preotilor ortodox si cel al preotilor in general. Dar cum mie mi-ar place sa se mai poarte si costumul romanesc traditional, cred ca nu spune nimica despre credinta mea . Intre atitea mode fugitive, traditia iti da o baza de siguranta, un loc din care sa repornesti...(dar cum discutia nu e despre traditie ma opresc sa scriu, altfel as scrie un intreg eseu).

----------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_cod spune:


Sunt multi preoti deosebiti. Foarte multi.

Rugati-L pe Dumnezeu sa aduca in viata dvs duhovnicul de care aveti nevoie si El va va asculta. Rugaciunea sincera "muta muntii din loc".

Daca suntem sinceri si ne pare rau de pacatele pe care le-am facut... nu are nici o importanta la ce preot ne spovedim pt. ca in timpul spovedaniei Lui Iisus Hristos ii cerem iertare si Iisus ne iarta. Prin spovedanie ne vindecam sufleteste... daca asta urmarim.

Si eu judecam preotii cand eram mai mica... dar acum ... ma uit la pacatele mele si cand le vad ... mi-am dat seama ca nu sunt in masura sa judec pe nimeni oricat de multe pacate ar avea.

Acum cand cineva mi se adreseaza "urat"... ma gandesc cand m-am adresat eu "urat" vreunei persoane... pt. ca Totul se plateste... nimic nu ramane neplatit chiar daca nu suntem constienti de asta.

"De vei vedea preot beat, cazut in sant, du-te si-i saruta mana si indata te-ai umplut de harul lui Dumnezeu ! Ca nu se amesteca niciodata pacatele lui cu harul lui Dumnezeu, care l-a luat la hirotonie, ca atunci n-ar mai fi har. Preotul nu lucreaza in virtutea sa personala, ci in virtutea harului care l-a primit." (Parintele Cleopa)

http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/30jdcpreotii.htm

Multa iubire in suflet sa aveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Uimitoarele ispravi ale unui preot de cartier

http://www.gandul.info/viata/uimitoarele-ispravi-ale-unui-preot-de-cartier.html?3931;2608529

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ham m-a facut sa-mi amintesc de harul unui preot care slujeste la o bisericuta in incinta Maternitatii Polizu.
Sa-i dea Dumnezeu zile si fericire dupa faptele lui!
Fara el, as fi tare nefericita si crdinta mea nu ar fi atat de puternica acum!In grea suferinta, mi-a dat canon care m-a izbavit si m-a facut sa-mi intaresc credinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

nu cred in canoane date de popi, viatza in sine, pt. cine crede-n asha ceva (canoane care te spala de pacate) este un canon.
nu cred in iertarea pacatelor, greshalele se platesc TOATE aici, pe pamant shi nu exista metoda de eludare; Dzeu nu poate fi pacalit cu rugaciuni shi slujbe; parerea mea!
incerci sa indreptzi raul facut shi te straduieshti sa fi bun, sa-nvetzi din gresheli.

Mergi la inceput
Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_2 spune:

Preot-calugar cu har la Manastirea Cotmeana IOASAF BOICIUC .
MERITA MERS ACOLO !!!

Mergi la inceput