Imprumut la Alpha Bank?

Imprumut la Alpha Bank? | Autor: mihaela.c

Link direct la acest mesaj

Are cineva informatii despre Alpha Bank? Vreau sa fac un imprumut ipotecar la ei si m-am gandit ca ar fi bine sa aflu mai multe informatii despre ei. Cam ce impresie v-au facut?
Mie mi s-a parut ca au cea mai mica dobanda de pe piata, dar nu am studiat decat ofertele de pe internet.

Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

Buna Miha,

Eu zic intai sa studiezi bine, pentru ca un astfel de credit este un lucru important si trebuie facut cu cap. Nu spun ca ei nu sunt in regula, ba mie imi plac...dar de la a place si a ti se parea ok consilierul....pana la a "cumpara" si plati produsele lor, e cale lunga!
Cat despre dobanda, daca citesti mai mult, nu e cea mai mica de pe piata, iar acum nu dobanda este problema, ci comisioanele...

intra pe www.bankingnews.ro/Locuinte si citeste oferta bancilor, apoi mai discutam...despre care credit tise potriveste...poate te ajut cu o consiliere si un scoring, daca esti de acord, desigur.

O seara buna,
gaby

www.bankingnews.ro
www.cafeneauabancara.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

La acest subiect am cerut si eu o parere. Am primit una (despre Alpha Bank si e favorabila:)
Acum suntem si noi in faza de stutiu a pietei, tot pt un credit ipotecar.

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

am o prietena care a avut credit ipotecar la ei; l-a luat acum vreo 3-4 ani si in ultimii 2 ani ii marisera de doua ori dobanda - in conditiile in care dobanzile scadeau peste tot - de ajunsese sa dea de la 9% cu cat luase initial creditul, la 12%... intre timp, prietenei mele si sotului ei le-a mers bine si au rambursat mai repede... eu nu zic ca nu ar avea oferta atractiva, dar e de luat in seama si acest aspect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela.c spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Am senzatia ca opiniile sunt in general pozitive.
Gabi, as fi foarte interesata sa ma ajuti putin daca te pricepi la credite. Bankingnews este exact site-ul de pe care am luat informatiile. Mie mi s-a parut ca Alpha e cea mai buna varianta luand in calcul si dobanda si comisioanele. Eu vreau sa fac creditul in euro.
Am vazut ca mai e o banca care are dobanda de 5.9% dar cu comision anual egal cu un un procent (nu mai stiu procentul, cred ca era 0,1%) din valoarea initiala a creditului. Daca inteleg eu bine, comisionul asta e o teapa clara, asa ca m-am ferit de oferta aia.
As fi f interesata de parerea ta, care e cea mai buna oferta de credite in Euro?
Multumesc anticipat,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paky spune:

Draga miha, incearca la banca Romaneasca au niste credite f avantajoase.
Succes.

Mergi la inceput

vrei neaparat un credit ipotecar? sau se poate sa te gandesti si la unul de nevoi, garantat cu ipoteca. Spre exemplu, la HVB este un credit de nevoi, care este super, parerea mea: iei credit imediat pt ca nu necesita harti si hartiute, garantezi cu ipoteca pe apartamnetul/casa ACHIZITIONATA dobanda este 6 la euro si au cateva comisone, DAR scapi ieftin...pai pt un credit ipotecar te doare capul cate drumuri faci si cate hartii aduci. MAi mult, cunosc o tipa extrem de faina de la ei, ii scri pe mail, si vezi ce-ti indica...mie asta imi convine si asa o sa procedez. O lata varianata de cacul este Domenia Credit, dar eu o iau in calcul pt. ca sunt flexibili, nu neaparat si cu costuri mici (adica un pic peste mici, ccea ce nu-i rau...)
Asta a fost o sugestie, dar daca te gandesti si imi spui, mai cautam solutii....

www.bankingnews.ro
www.cafeneauabancara.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela.c spune:

Nu vreau neaparat ipotecar, dar nici nu am o alta casa pe care o ipotechez. Din cate inteleg eu din creditul pentru nevoi de la HVB, tb sa ai deja o imobil pe care sa-ti puna ipoteca, ori in cazul nostru nu prea se poate. In plus, comisionul ala de 0,2% lunar la soldul creditului mareste sensibil rata.

Mergi la inceput

Gaby dar la creditul de nevoi personale stiu ca trebuie sa ai un venit mult mai mare decat pt cel ipotecar, plus ca dobanzile sunt mai mari. Sau nu?

Si cum poti garanta cu ipoteca pe locuinta care urmeaza sa o cumperi? Nu trebuie ca ipoteca sa existe cand intocmesti dosarul? Cum poti garanta cu ceva ce inca nu este al tau?

Scuze ca te bat la cap, dar ma intereseaza si pe mine mult varianta asta :)

Mergi la inceput

sa fie clar: la HVB se poate cu apartamentul pe care urmaeaza sa-l cumperi!!!!creditul personal plus!!!!

eu mi-am facut un calcul ieri - cu 40.mil sal meu plus sot ...si am iesit ok! pentru un apartamnet de 60.000 de euro...plus ca la ei ai posibilitatea sa aduci co-pltitor, pe langa sot...eu l-am pus pe tata, cu 15.mil ! toate net!!!!
Deci...
Flavia: kik...nu-i adevarat! scoringul se face un pic diferit, dar...iesi bine cu un sal net de 30 mil la orice banca;apoi cu cat salariul scade...incep sa urmaresc banci cu "PORTITE" ....incercati varianta cu hvb -tiriac, va dau adresa...apoi dicutam, pentru ca eu am ramas la stadiul de discutie- nu am acum sansa sa fac creditul, dar voi, care puteti merge mai departe...aveti ce urmarii, tipa va da mai multe detali.

MARTI, va iesi FinansBank cu un credit imobiliar, cica interesant, va dau de stire!

hai, cum procedam, ca eu sunt mai curioasa decat voi:)))
A, sa nu fiu acuzata: HVB-TIRIAC, mai nou!!!
www.bankingnews.ro
www.cafeneauabancara.ro

Mergi la inceput

Deci cu un salar net de 30 de milioane putem lua credit pt nevoi personale in jur de 50.000 euro la orice banca?

Noi la HVB ne-am interesat si se puta in jur de 30.000 euro, cu aia nu avem sanse sa luam apartament:(
Daca poti da adresa cunostintei tale, sa vedem cum ies calculele:)

Care sunt avantajele si dezavantajele dintre credit imobiliar si ipotecar?
Daca nu ai nici o proprietate pe numele tau?

Ma intereseaza si oferta de la Finans...

Mergi la inceput