Imprumut la Alpha Bank?
Raspunsuri - Pagina 2

Gaby spune:
Pai un credit imobiliar nu se intinde pe termen mai lung de 20 de ani, are in multe cazuri, dob mai mari, un picut, si ar trebui "girate" cu alte case, prop. personala sau nu. ipotecarele se intind pe perioada mai mare, pana la 30 de ani si poti gira cu apartamentul luat/casa. Legea creditului ipotecar insa nu se respecta, exista portite...pe care bancile le creaza, pentru a vinde cat mai mult, normal. Aceste exemplu cu hvb este doar unul.
Spre exemplu, la BCR creditul imobiliar Camin Extra se poate garanta cu:
- ipoteca pe imobilul achizitiaonat (cel care face obiectul imprumutului);
- ipoteca pe un al imobil prop. personala;
- sau ipoteca pe un alt imobil al unei terte persoane...DECI, se poate!!!
La hvb va-ti interesat de creditul ....care? ca daca este vb de cel de locuinta, am spus, conditiile difera fata de cel de nevoi...
Spuneti o banca si va ofer o calculatie, numai la 3.000 ron, ca pe asta o am:))
www.bankingnews.ro
www.cafeneauabancara.ro

impreuna spune:
Deci dintre creditul imobiliar si ipotecar, al doilea pare mai convenabil.
La HVB ne-am interesat de creditul de refinantare.
Deci daca eu am 1000 EU ca si PFA (norma de venit) suma incasata de la firma se poate verifica cu extras de cont de la banca si la asta se mai adauga 200 EU de la parinti (pensii) cat poti lua de la HVB pe perioada maxima si cum poti face sa girezi cu un apt pe care urmeaza sa il cumperi?
Flavia (sotie si mamica fericita)

Gaby spune:
Flaviuta draga:
Eu pot face un scoring aproximativ, pentru suma mentioanata mai sus si pentru un credit ipotecar/imobiliar, nu despre cel de care tocmai discutam...de nevoi personale"personal plus" de la hvb-tiriac.
Exemplu: la hvb - tiriac - creditul pentru locuinta se acorda in moneda in care ai venitul...la 3000 lei poti obtine un credit de 147.000 lei, iar la acestia banca iti ia comision de 3.395 lei , pe care nu-i opreste din credit, ci ii aduci de acasa...Deci este o diferenta mare intre un credit de nevoi si unul pentru achizitie casa.
Cand am vb cu tipa de la ei,mi-a recomdat un credit de nevoi in euro, dar desigur...era asa pt. mine chiar daca am venituri in lei!!! si la ei se discuta, negociaza....blallll
Daca esti pfa, situatia se schima, in cele mai multe cazuri: in bine... dar iti trebuie mai mult decat un extras de cont, cred...inca nu stiu, verific! pentru ca optezi pentru un credit de nevoi si il iei in scop declarat de achizitie casa, poti ipoteca apartamentul care urmeaza sa devina al tau. bancile au apelat la acesta solutie pentru ca acest tip de credit nu a fost unul extrem de dorit, din cauza garantiilor cerute pana in prezent. plus ca daca banii iti sunt destul de suficienti si iti mai raman in cont, ii poti folosi pt. altceva, pentru redecoare...mobila.La creditul de nevoi nu te intreba nimeni ce ai facut cu ei...ti-au aprobat creditul, al tau e!
www.bankingnews.ro
www.cafeneauabancara.ro

bebi spune:
Daca vrei sa afli mai multe, da-mi un mesaj. Iti pot aranja o intalnire cu persoana care-ti poate oferi toate informatiile.
C

impreuna spune:
Gaby mi se pare mie sau e mai avantajos sa apelam la un credit pt nevoi personale, cu ipoteca pt locuinta care urmeaza sa fie cumparata decat la un credit ipotecar?
In special ca nu mai avem nevoie de banii pt avans...
O singura nedumerire am: dobanda nu este mai mica la creditele ipotecare decat cele pt uz personal? Sau exista tot felul de comisioane care le echilibreaza?
Venitul il avem in euro (in acte) dar in banca ii primim direct in lei, asa ca nu stiu dupa care variant sa ne luam:)
Abia in septembrie avem 1 an de PFA si am inteles ca asta e perioada minima pe care o cer bancile pt acordarea creditelor.
Chiar m-ar interesa care ar fi avantajele pt PFA.
Si sa ma hotarasc asupra unei banci sa mergem sa discutam ofertele:)
Flavia (sotie si mamica fericita)

Gaby spune:
Da, este mai mica dobanda si da este mai avantajos...dobanda este mai mica dar comisioanele ridica costul creditului In legea impusa de BNR se spune asa: gradul de indatorare de 35% este compus din RATA+DOBANADA ...NIMIC DE COMISOANE...asa au aparut mai mari si mai pufoase, ca in rata lunara sunt cuprinse doar rata si dobanda,si astfel gradul de indatoare a clientului este mai mic, deci isi permite un credit.
Exemplu: hvb anunta cu mare pompa micsoarea dobanzii la credite acum 1 luna...DAR, adaugau un comision lunar de "doar" 0,5%. Si asa, calculand, am obtinut o rata mai mare la credite...(noi aveam niste calcule..\)fata de ce era innainte.
Comisioanele pot face o dobanda de 8%...si ce castigi?
ALT exemplu:volksbank...doband acea mai mica - 5,9% la euro si comisioane:
- comision de aranjament - 1% din valoarea creditului (platibil o singura data);
- comision de analiza a dosarului - 35 euro sau 125 lei;
- comision de gestiune - 90 euro sau 325 lei;
- comision de rezerva minima obligatorie - 1,85% pe an pentru creditele in euro si 1,36% pe an pentru creditele in lei, aplicat la soldul creditului si platibil lunar o data cu dobanda;
- comision de plata anticipata: 1% pentru creditele acordate pe o perioada de pana la 20 de ani sau 2% pentru creditele acordate pe o perioada mai mare de 20 de ani;
- taxa de penalizare pentru intarzierea la plata ratei lunare - 2% (minim 50 lei);
- comision de penalizare, pentru intarzierea la plata ratei scadente in primele 5 zile - 2% minim 50 lei, respectiv 2% minim 10 euro.
Daca in acte venitul este in euro, e ok. cat timp ai un contract pe termne nelimitat si o continuitate in viata profesionala, nu se intampla nimic, sunt flexibili.
despre avantaje-daca vrei sa discuti cu mine, trebuie sa astepti pana luni, ca trebuie sa ma documentez ;daca nu, suno pe doamna...
Seara buna tuturor,
Gaby
www.bankingnews.ro
www.cafeneauabancara.ro

axia spune:
Buna, eu am credit ipotecar la Alpha Bank si pot sa-ti spun ca au fost si foarte expeditivi si nu te supun la hartogarie in exces.
Ceea ce mi-a placut a fost ca notariatul agreat de ei se ocupa de toate actele, iar tu primesti banii inainte sa se inregistreze ipoteca, ceea ce poate dura intre 3 saptamani si 2 luni daca n-ai pile la judecatorie.
Ii recomand sincer
Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.