Mamici de iulie - august 2006 (55)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

quote:
Originally posted by Cristina_Ioana

Taty, eu iau fier (Tardyferon) din luna a 7-a incepand
Nu stiu daca are legatura, ca eu nu am luat toata sarcina, dar cum zicea si Pumpkin, am avut un par tare sanatos toata sarcina si fata curata si fina...

Cristina +33 si Luca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_mistodie/my_photos

cristina_ioana, eu cred ca parul frumos nu are nici o legatura cu fierul. mai ales ca, asa cum tu insati spuneai, ai avut un par sanatos toata sarcina, desi ai luat fier numai din luna a 7-a. eu am citit ca transformarile hormonale care au loc in sarcina produc o schimbare in ritmul de crestere si regenerare a parului, astfel incat nu prea ne mai cade par, dar ala care trebuie sa creasca, creste si de aia ni se imbogateste podoaba capilara. dar dupa nastere, cica isi revine la normal si ala care ar fi trebuit sa cada in timpul sarcinii si nu a cazut, cade masiv. de aici si caderea parului dupa nastere de care vorbea mamaluidavid. si eu am un par mai des de la o vreme incoace, desi am luat vitamine doar vreo luna, acum 2 luni, iar fier iau in reprize de cate 3 saptamani, tot de vreo 2 luni, poate chiar mai putin.

si apropo de fier, pumpkin, m-ai uimit! ai luat fier de la inceputul sarcinii si tot ai anemie??? ce chestie!

luiza 32+ si mic si iubit
ticker bebe meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

quote:
Originally posted by map

Oricum vroiam sa plec de la ei si cand se face bebe mare si ma intorc la munca vreau altceva. Nu-i avocatura de mine, vreau inapoi la stiinta ca-s oamenii mai relaxati si mai deschisi acolo.
Monica si 28+

map, cum adica "avocatura"??? pai parca tu erai fizician! cum ai ajuns sa lucrezi cu avocatii?

luiza 32+ si mic si iubit
ticker bebe meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

buna, burtici!
am citit ca o disperata ca sa va prind din urma;
-vreau si eu pe pm parola pt contul comun, please, pt ca adresa mea de email e momentan in aer;
-vin la intalnire,explicati-mi pe unde vine localul, ca nu cunosc zona, nici televiziunea, vin cu 41 pana la capat, si de acolo, unde?data trecuta m-am cam plimbat pana am ajuns la rest;pumpkin sau cine stie?
cine a intrebat de cream in zona x, eu numai asta folosesc, daca ma irit putin, folosesc crema de galbenele;
larisa, iti urez bun venit, cam tarziu, dar abia acum am recuperat;
va pup!
anasia 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Anasia restaurantul este pe partea cu baza sportiva. inainte de ambasada chinei se face la stanga. Si mergi ceva. E in zona restaurantelor.
Si eu iau fier+acid folic. Dar am facut pauze. Acum mi-a dat iarasi o luna.
Ioana am inteles ca trusa s-ar gasi si in farmaciile sensi blue.

Sabina + Alexandra + tata Silviu

Mergi la inceput

Mikiion - ciresele abia au aparut si sunt un pic mai scumpe. eu am gasit cu 100.000 kg si in piata Dorobanti erau 300.000. am auzit si eu ca pe acolo pe la voi sunt cam scumpe. de ce? e zona mai arida? nu e pamantul fertil?

Mergi la inceput

sorry raspunsul era ptr miti. m-am zapacit.

Fetelor pe mine de saptamana viitoare ma cheama saptamanal la control. Voi cum va duceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 25miky spune:

hey buna Sabana ,din ce am auzit aici in State - NU E RECOMANDATA CEZARIANA !!!-cu nasterea naturala te recuperezi mult mai rapid ,la cezariana astepti in jur de 6 saptamani ,dureri de burta ,etc ,doctorii deaici nu iti dau sansa sa alegi intre nastere naturala si cezariana ,doar daca ai o conditie medicala ti se da voie ,daca nu ... te chinui natural ,si daca nu se poate iti da o C-SECTION.

quote:
Originally posted by Sabana

Eu am fost la nasi marti si s-a dezbatut foarte aprins subiectul nastere prin cezariana. Ei sunt pro cezariana. Nasa mea asa a nascut. Nasul era cel mai aprins dintre toti si imi venise cu tot felul de argumente, ca bebe se naste intr-un mediu septic, ca si pentru mama este mai bine, ca el stie o groaza de dr ginecologi barbati ale caror neveste au nascut numai prin cezariana, ca femeia moderna naste prin cezariana. La nastere naturala efecte adverse, cusatura, un cosmar sa iti faci nevoile, nu te poti aseza, iar viata sexuala devine un chin. Si ca de pe la 40-50 de ani incolo incepi sa scapi pe tine. Acum sunt in mare dilema. Ideea finala este ca pe undeva tot trebuie sa il scoti. In plus mie mi-e groaza de anestezia generala, iar de rahi si epidurale nici sa nu aud. Uf ce probleme existentiale.

miky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

haloo burticute!
V-am citit si ieri si azi dar n-am mai apucat sa va scriu.
Interesante parerile pro si contra, cezariana si nastere naturala!
E greu sa te decizi, te decizi mai usor, zic eu, doar daca esti hotarata pe una dintre ele si mergi pana la capat fie ce-o fi, cunoscand si argumentele pro si contra.
Sa aveti o intalnire super maine...sa papati tot, si pt.noi care n-o sa fim....arata super restaurantul....
Eu v-am mai scris ca astia in valcea nu cred ca au auzit macar de epidurala dar s-o mai si practice!!!
Saptamana viitoare merg si eu la eco si la ginecolog.Sper sa fie totul in regula, data trecuta cand am fost bebelacul nu se-ntorsese(eram in 30 sapt.).
Ati racit careva dintre voi in timpul sarcinii, jos (la rinichi, nu guturai sau gripa).Sper sa mise para, sper ca n-am racit acum ca prostul la mal...si vara ...
Daca da, ce ati facut?!!Oare Urinex o fi voie sa iau?Ati luat ceva medicamente?Cum s-a manifestat?
Inchei,urandu-va maine o zi super, sa va distrati, iar celor care din varii motive nu se pot duce le spun sanatate multa sau un sfarsit de saptamna placut!
VA pup.

crissa71

Mergi la inceput

BUNA , cum decurge o intalnire cu doctorul la tine ? fetele din Romania stiu tot ,cat cantareste bebe ..,cu arata ,sonograme ,toate nebuniile ,si mai ales daca cordonul ombilical e la locul lui ,eu nu stiu nimic ,mi se ia greutatea ,imi masoara pulsul ,burta ,si ascult bataile inimii ,atat.. a si mi se ia urina ,dar nimic concret !!! ii pun intrebari doctorului ,dar nu imi spune nimic sigur ,sunt doar supozitii ,mor de ciuda! la fel e si la tine? 25miky

quote:
Originally posted by motzata

Cristina_ana nici eu nu m-am ingrasat dupa regim dar am ramas insarcinata si n-am avut incotro.Eu de mica am suferit de sindromul obezitatii si era sa ma omor fara sa vreau ca ma pus nu stiu ce desteapta sa beau otet cu apa.Si acum nu-l suport nici in salata.Eram eu obsedata fiind cea mai mica dintre surori eram cea mai grasa zic eu dar cand zicem la cineva radea de mine.Si am ramas marcata si acum ca eu nu vreau sa fiu grasa.Mai este o romanca aici o sufla vantul pe stada si zice sunt grasa si alearga 2 ore in fiecare zi.
pika-pika sunt in 27w si 2d asa ca tu nu te-ai ingrasat prea mult.La mine se cunoaste........mama mama.
Kehleyr draga iti pica parul si dupa ce nasti?inseamna ca eu raman cheala de tot.Mie imi cade parul la greu acum nu stiu ce sa mai fac .I-am spus si la moasa dar cica este normal.La astia toate alea`s normale.Imi iese fierul mic intreb sa iau ceva?aaa nu....!d-na ametesc ce as putea sa i-au?aaaaaaa nimic e normal....dar calciul cand mi-l faceti?in luna a 8-a... mai zi ceva ca eu nu mai am cuvinte...
Astia daca le spun ca ma doare capul zice imaginezati numerele de la 1 la 10 si spune-mi cam la ce cifra te incadrezi?daca-i spui 7 te baga direct pe morfina.....cand esti pe moarte ma intreb ce-o mai da?

Si inca o chestie mai fetelor voi ziceti ca beti 2-3 litrii de apa pe zi....pai eu abia beu 1 litru nu pot mai mult credeti ca este rau?voi ce parere aveti?

Map cum te mai simti?

pampkin mersi mult pt parola.Nici mie nu mi-a trebuit parola pt albumul mamicilor!!!

27w2dJonathan

miky

Mergi la inceput

mai cat am scris ,sa nu fiu deochi!Trebuie sa va spun patania de aseara ,am fost cu sotul la Clasa de Maternitate ,dupa ce ne-a invatat asistenta sa respiram si sa infasam copilul(iau dat sotului un 10+-eu am dat-o in bara),ne-a invitat sa facem un tur maternitatii,am luat liftul -eram 12 gravide ,toate in luna 8 si 9 ,plus sotii + asistenta ,in total 25 de persoane ,regula din lift zicea pana in 30 deci eram bine ,numai ca... s-a intepenit la etajul 2!Deabia respiram,nu aveam loc sa ne intoarcem ,nu era aer conditionat ,o gravida avea contractii,un domn suferea de claustrofofie,am tot incercat sa facem glume ,dar dupa 40 de minute in asteptare ma cam luase frica ,mancasem mult pepenele si imi cam trebuia o toaleta,au tot sunat oamenii ,pe la rude ,la politie ,pompieri,ni se spunea sa asteptam ca nu se cunoaste problema. S-au enervat 2 barbati +sotul si au inceput sa impinga usa ,au deschis-o intr-un final ,surpriza:eram intre etajele 2 si 3, am sarit toti printr-o crapatura ,se uitau oamenii ca la circ-sa vezi gravide sarind ,2 barbati ne prindeau jos ,dar oricum a fost riscant -si uite asa am scapat ,acum stiu intru in Labor ,iau scarile . PS: mi s-a spus la clasa ca Epiduralul se face pana la 4 cm dilatare ,dupa nu mai are rost, caci amorteste dupa ce nasti , va pup.+34

miky

Mergi la inceput