Mamici de iulie - august 2006 (55)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Iulenca nu stiu ce sa zic. Sunt atatea femei care au nascut cu epidurala, dar sunt si altele carora li s-au blocat contractiile. Poate ca depinde si de anestezist. Eu o tin una si buna cu prietena mea, careia au fost la un pas sa ii scoata pe bebe cu forcepsul. Din cauza epiduralei nu a mai simtit contractiile. In ceea ce priveste anestezia generala, sunt si alea speciale ptr cezariana, nu se administreaza oricum si nu cred ca riscurile sunt mai mari decat la epidurala. O sa vad ce zice si dr mea.

Map stai linistita, ca nu o sa te alerge astia cu arcanul. Sigur e o situatie neplacuta, cine stie ce mizerii au facut aia, poate i-a ridicat ptr ca nu au platit taxele sau stiu eu ce marsavii au facut. In plus priveste partea buna a lucrurilor, stai acasa. Nu stiu cu banii, cine ti-i plateste in cazul in care se inchide firma. ramai pe dinafara?

Sabina + Alexandra + tata Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Buna, fetelor! Eu va citesc...din umbra dar uite ca uneori mai scriu si eu cite ceva!
Voiam sa va intreb daca mai ia cineva fier in perioada asta si daca e ok. Aseara citeam cite ceva despre fier si zicea ca nu sunt indicate curele lungi, iar mie dr mi-a zis sa iau intr-una pina ce nasc, caci mi-a descoperit o mica anemie la ultimele analize. Adevarul e ca de cind iau fier parca nu imi mai cade parul (incepuse de vreo saptamina sa isi faca de cap)...
O alta kestie ar fi ca mi se pare ca de ceva timp incoace parca burtik nu se mai rotunjeste, mai are si momente de stagnare, e normal? Sper sa fie doar o impresie de a mea, oricum am sa incerc sa ma masor cu un centimetru sa vad.
Tatiana + 30 w

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

Sabana de platit plateste cineva ca am trei luni perioada de aia cand sa anunti ca pleci sau ca te da afara. Sau plateste asigurarea medicala. Oricum vroiam sa plec de la ei si cand se face bebe mare si ma intorc la munca vreau altceva. Nu-i avocatura de mine, vreau inapoi la stiinta ca-s oamenii mai relaxati si mai deschisi acolo. Si oricum aici legea este ca primesti bani de la munca numai 6 saptamani prenatal si 8 dupa ce nasti. Apoi poti sta trei ani cu bebe acasa dar nu da bani nimeni. Nu asta este problema, nu banii, ci situatia proasteasca. Vor sa introduca o lege sa stimuleze intelectualele sa faca copii, cica le da bani, dar tot celelalte vor face Eu cat am imi ajunge ca-s crescuta in Ro doara

Legat de epidurala, ca se discuta aprins si sunt interesata de ea. Am citit acum vre-o cateva saptamani un articol. Epidurala se face cu conditia ca pe sfarsit efectul ei sa treaca asa incat sa simti contractiile si sa stii cand sa impingi. Eu am intrebat la clinica pe care-am vizitat-o daca fac epidurala si asistenta m-a intrebat daca vreau sa fac. I-am spus ca in principiu da. A spus ca fac dar ei sunt de parere ca nu trebuie sa faci epidurala asa una-doua, gata a inceput sa doara da cu epidurala, ci numai daca travaliul dureaza prea mult pentru ca mama sa nu mai aiba asa mari dureri si sa poata sa-si refaca un pic forta. Am mai citit ca o epidurala facuta prea repede poate prelungi inutil travaliul. Si mai scria in articol ca daca nu-i bine facuta poti sa ramai cu dureri de cap, asta partea mai aiurea dar nu cred ca se intampla asa des, asta nu stiu.

Eu am vb cu o prietena care a facut epidurala si ea a spus ca si data viitoare ar face, insa la ea prins numai pe-o parte, pe una simtea. Insa ea a avut noroc ca la 1-2 noaptea au inceput durerile si la 10 dimineata nascuse, cu pauza la durer de vre-o doua ore.

Monica si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Taty, eu iau fier de la inceputul sarcinii. Si cu toate astea tot am facut o anemie, asa ca acum iau trei pastile pe zi la recomandarea medicului obstretician. Parul meu arata super de cand sunt insarcinata dar mi s-a spus ca de la vitamine...o fi si de la fier.

Miky 34 + si bebe
Albume : Burtici 18 martie15 aprilie 6 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Map iubita, neplacuta treaba la tine la serviciu. Dar crede-ma ca un stress in plus este ultima treaba care iti trebuie tie acum. Protejeaza-te si ai grija de bebe
Cristinik, Iulenca si Pumpkin, pai daca ziceti ca e ok trec si io pe Veet in zona X pana nasc, ca tare ma chinui cu oglinda si aparatul de ras, mai ciupesc din piele si imi las si insulitze de par, ca e tare peste mana ...Io m-am ferit de ea ca auzisem ca ar contine nu-stiu-ce bazaconii care ajung in placenta...
Pumpkin, Tratoria Herastrau este unul dintre rest. preferate ale mele si sotului, vara mergeam foarte des ca e tare placut pe terasa aia cand e cald .....uffff va doresc intalneala placuta si pofta mare, sa papati bunatati multe si sa veniti cu poze multe, eu o sa fiu cuminte in pat

Pentru cine poate sa ma ajute cu un raspuns...eu o sa fac rahie cu peridurala la cezariana si am inteles ca trusa pt peridurala tb sa o cumparam noi inainte...stie cineva ceva de asta?

Cristina +33 si Luca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_mistodie/my_photos

Mergi la inceput

Taty, eu iau fier (Tardyferon) din luna a 7-a incepand
Nu stiu daca are legatura, ca eu nu am luat toata sarcina, dar cum zicea si Pumpkin, am avut un par tare sanatos toata sarcina si fata curata si fina...

Cristina +33 si Luca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png

Mergi la inceput

Christina, eu o sa-imi cumpar trusa de epidurala de la farmacia spitalului municipal, acolo am auzit eu ca sunt. In principiu s-ar putea sa aiba si anestezistul una "de rezerva" si i-o platesti lui, dar mai sigur e sa o ai pe a ta.

Miky 34 + si bebe

Mergi la inceput

Pumpkin, saru'mana, deci tb sa imi iau, ha? Bine ca am intrebat, ca ma trezeam acolo ca o floare

Cristina +33 si Luca

Mergi la inceput

Eu zic sa intrebi medicul inainte sa o cumperi. Eu n-am apucat sa o intreb pe dr. mea si ma mai vad cu ea de-abia in saptamana 38, nu stau eu fara trusa de epidurala in bagajul de spital pana atunci....

Miky 34 + si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

vin si eu de la doctor cu vesti bune : cica repetarea testului de glucoza a iesit bine, nu am diabet gestational, nu trebuie sa tin regim, dar totusi sa mananc cu moderatie dulciuri, asa ca momentan am scapat
Mikiion sa stii ca mai era acolo o graviduta romanca care naste in vreo 2 saptamani si are si ea diabet de sarcina si era f relaxata, ii daduse un regim pe care l-am citit si eu si chiar nu mi se pare f strict de loc, si mai face niste analize de stres pt copil ( am uitat cum se numesc ) de 2 ori pe saptamana si totul e ok. Am vobit cu ea toate astea chiar inainte sa aflu rezultatele mele si deja ma linitise si ea ca nu are rost de loc sa fiu speriata. Si nici bebe nu crescuse mult deloc, avea vreo 3 kg saptamana asta si mai are doar 2 sapt pana naste...

mai fetelor, cam cat mai e kg de cirese in tara ? ca aici am gasit cu 20 $, adica vreo 500.000 lei vechi...asa de scumpe sunt si acasa ? stiu ca sunt trufandale, dar parca prea exagerat, pai mult mai ieftine sunt caisele, piersicile, nectarinele si prunele...

hai va pup ,
miti 30s

Mergi la inceput