nunta in Baia Mare

nunta in Baia Mare | Autor: dpop

Link direct la acest mesaj

a fost cineva la vreo nunta in baia mare? care sunt localurile mai bune, si care sunt cele mai putin bune? ... ce obiceiuri sunt in zona respectiva?
am vazut ca este un subiect cu localurile din bucuresti, top-ul de sus si de jos, poate ar fi o idee buna sa se faca pentru toate orasele asa ceva...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Eu sunt din Baia Mare. Ce anume te intereseaza ? Care local adica ?
Iar obiceiuri sunt destule , depinde fiecare ce vrea sa aiba la nunta. Unii vor sa fie mai moderna , altii mai traditionala.
Ai fost invitata la nunta in BM?

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

sunt invitata, dar o sa si fac nunta acolo, de aceea voiam sa stiu care restaurante sunt de evitat. pana la urma o sa fac la carpati, desi aveam sala de la select rezervata dar mi s-a parut ff urata. iar obiceiuri, alea traditionale, care sunt? cine vine dupa cine, cand si cum ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatr spune:

recomand restaurantul Rivulus, este superb. mai sunt si alte restaurante libere chiar si pentru anul acesta. va stau la dispozitie cu informatii

Mergi la inceput

Carpati- ul e frumos , dar am auzit ca e f. scump.De Rivulus nu am auzit , cred ca e mai nou , cand noi am venit aici nu era acest rest. in BM.
Iar de traditii....Mirele vine dupa mireasa la ea acasa cu starostele , muzicantii si parintii , nasii si invitatii lui, inainte de a merge la starea civila , merg in masini separate (mirii), apoi la biserica si de acolo merg amandoi in masina pana la restaurant.
La nunta se fura pantoful miresei si-l plateste nasul din partea dreapta daca pantoful a fost furat din piciorul drept si pt. stangul ....Se fura mireasa , dupa miezul noptii se ia coronita mirese si se inlocuieste cu un batic , mai nou se pune o panglica sau o palarie , semn ca acum e femeie , nu mai e fata.Daca ai pe cineva de la tara care stie exact si ce sa "strige" in momentul acela , e perfect. Eu am avut matusi de la tara (de peste Gutai ) si a fost un adevarat spectacol.
Acum poate unii cred ca e demodat si vor o nunta moderna , dar eu intotdeauna am visat sa am o nunta plina cu traditii si asa a fost.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

rivulus este fostul restaurant bucuresti, a fost renovat iar acum este intr-adevar deosebit. nu stiu daca site-ul lui e reclama, incerc sa-l pun aici, puteti face un tur de restaurant. www.hotelrivulus.ro

Mergi la inceput

Da , acum stiu , fostul hotel Bucurestiu si fosta piterie Oaza Italiana.
La bar , lucreaza prietena mea Dana , o sti ?

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Nu ii stiu pe toti dupa nume. Dar mergem frecvent acolo. Unul din cele mai bune lucruri acolo pe langa eleganta restaurantului si mancarea excelenta, este servirea, sunt cu totii minunati. Daca e sa compar restaurantele, acolo esti tratat cel mai bine! E o placere! Locul are multe calitati.

Mergi la inceput

apai acuma nu mai schimb localul, ca am platit 200E avans dincolo. plus ca are terasa aia frumoasa ...

mai apoi, cine pune in piept florile la cine?

stiti ceva fotografi/muzicanti meseriasi?
care sunt cele mai bune cofetarii pt tort/prajituri?

Mergi la inceput

La nunta noastra noi (mirii) am pus florile in piept.Dar am pus doar la nasi , parinti , surori , frati , la ceilalti nuntasi nu le-am dat .
Tortul miresei si prajiturile mi le-au facut doua doamne , foarte bune .La tortul miresei doamna are poze cu diferite modele de tort si-ti alegi modelul si compozitia.
Fotografa (o fosta vecina de-a mea) si tipa cu camera video au fost foarte atente de-a lungul nuntii , au prins exact momentele cele mai interesante. Pozele au iesit excelente (profesioniste).Se vede diferenta intre pozele facute de ea si cele facute de noi.Iar caseta ne-a facut-o f. frumoasa , ca si un film.Am fost multumiti.
Noi am avut muzicanti , dar imi pare rau ca nu am luat pe cineva cu un calculator si aveam muzica de toate felurile. Muzicantii nu stiu si cantece straine.
Altceva?

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

hihi, da, mai am altceva: cine sunt doamnele, cum dau de ele?

Mergi la inceput