La cat timp inainte/ dupa sport bem apa?
Daca vrem sa slabim trebuie sa bem apa la o oara dupa ce am terminat de facut sport
. Bine cateva inghitituri ca sa nu lesini poti bea, nu insa f mult. Dar cu cat timp inante avem voie sa bem apa?
Noi
Raspunsuri
lai spune:
Ica, de unde stii de ideea cu slabitul si nebautul apei o ora dupa sport? Eu beau apa inainte, in timpul si dupa, si nu imi dau seama ce legatura ar putea fi intre slabit si nebautul apei. Eventual apa te umfla pe moment si daca te cantaresti imediat dupa ce ai baut apa iti apare o greutate mai mare la cantar, dar asta nu inseamna ca te-ai ingrasat. Eu cred ca e destul de periculos sa faci sport sustinut pe o perioada mai lunga la intensitate mare si sa nu bei apa deloc in timpul asta si nici o ora dupa. Te deshidratezi, poti sa ametesti, sa lesini etc.
Lai
Anderra spune:
Flaflo, cred ca Lai se referea la faptul ca apa te umfla,si mie mi se intampla chestia asta, sa plec de acasa cu 62 de kilograme
si sa ajung seara acasa (dupa cel putin 2-3 litri de apa bauti ca sunt ca sugativa)cu 65 si o burta de brotac bortzos.
on topic nu cred ca apa dauneaza in nici un moment,inainte sau dupa sport.
michelle7 spune:
daca nu bei apa nu elimini toxinele si nici grasimea asa rapid ca atunci cand bei multa apa. cel mai bine se slabeste (asa zic instructorii de fitness de aici ) daca se bea apa constant adica nu pauza si dupa aia 500 ml dintr-o rasuflare. slabitul prin nebautul apei nu e slabit e deshidratare . deci in cura de slabire dar mai ales in cura de sanatate
- apa plata cat cuprinde
Michelle
Ica 1975 spune:
Eu ma refeream strict in timpul sportului daca vrei sa slabesti mai mult. Tipa la a carei sala mergeam acum 3 ani mi-a spus ca apa eliminata prin transpiratie este imediat inlocuita de apa bauta si deci slabesti mai putin. Repet, poti bea cateva guri sa nu lesini, dar nu mult. Inainte de a face sport daca beau apa ma simt mai greoaie, dar daca beau cu 15-20 de minute inainte este ok. Banuiesc ca la fel este si pentru sauna -simpla supozitie. Nu ma refeream la a nu bea apa in timpul zilei pentru a slabi, categoric apa cat mai multa toata ziua.
Noi
Oana_B spune:
La sala nu slabesti, la sala lucrezi muschii. Slabitul se face in bucatarie prin alimentatie corespunzatoare. De aia cand faci sport n-are sens sa te cantaresti ca acul arata mai mult oricum, muschii atarna mai greu ca grasimea dar se vede ca hainele stau altfel pe corp.
Transpiratia la sala nu e slabit, e eliminarea apei care neinlocuita duce la deshidradare si muschii nu mai pot fi lucrati cum trebuie.
Trebuie bauta apa si inainte si in timpul si dupa exercitii.
Oana_B
Lia spune:
imi amintesc ca in timpul studentiei mergeam la un sports club unde aveau si cursuri de aerobic..nu m-a interesat,eu mergeam acolo pentru masini nu aerobic,dar auzeam ca instructorul de aerobic nu le lasa pe cele care voiau sa scape de celulita sa bea apa exact asa cum spui-deloc in timpul orei de aerobic si o ora dupa...
Nu stiu nici acum daca e eficienta metoda,ma gandesc doar ca e dificil si neplacut sa transpiri si sa nu bei apa..
Si acum merg la un sports center,aici in Japonia toata lumea bea apa cat si cand vrea
...
Ramona J spune:
Pe asta cu apa o auzisem si eu in Romania dar nu are logica. Asa cum s-a spus, aici lumea bea apa.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Lolly spune:
Ica, mie mi s-a spus - profa' de la sala mi-a spus - sa beau apa inainte de sala si dupa sala, cam la o jumatate de ora.
Dar nu stiu daca are legatura cu slabitul. Mi s-ar parea o tampenie...
Luna75 spune:
Eu sunt de parere ca,cu cat bei mai multa apa,cu atat ami bine,nu conteaza daca inainte,in timpul sau dupa sesiunea de sport.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.