Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (13)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns veronici spune:

Uf,uitasem ceva important,de azi am intrat in 15 saptamani,uraaaaa! Si am schimbat si semnatura,hi,hi,hi,cam tarziu dar....,

http://photos.yahoo.com/verocika2002
15+ cu doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Eu am intrebat doctora daca imi da sa iau Maternna sau alte vitamine minunate despre care am auzit la altele ca iau si mi-a spus ca din moment ce analizele sunt ok si in plus am la dispozitie toata vara si toamna asa bogate in fructe si legume, nu vede rostul acestor medicamente care contin hormoni. Si ce fericita am fost ca nu prea suport sa iau pastile:))
Leyla12+

quote:
Originally posted by dandusa

Fetele ,voi luati MATERNA?Toate analizele mele au iesit foarte bune ,calciu la limita,dar...bine.DR mi-a dat MATERNA si eram curioasa sa stiu si de voi cite ceva .
Va pup.

17+

dandusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madana spune:

Pup toate burticutele.

Eu am lipsit ceva vreme, dar sa stiti ca e absenta motivata. Am fost sa-i dau de papa lui bb, intravenos. Chestia e ca atata timp cat sunt cu perfuzia sunt ok, dar dupa ce plec din spital revin la "obiceiuri" mai vechi.

Sper sa reusesc sa citesc din urma, sa vad ce ati mai facut intre timp.

Va pup pe toate.

"Cei mai frumosi ghiocei prin maracini se gasesc"

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carliema spune:

leyla
sunt perfect de acord cu tine nu au rost vitaminele numai in carente dovedite. mie doctorul mi-a scris o vitamina c pe zi plus un acid folic 5 mg pe zi , atat.in rest foarte multe fructe si legume, suc facut cu storcatorul chiar daca mi-e mai lene sa-l fac, si in rest orice : spanac , salata verde cat mai multa , macris, etc.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

m_monique multumesc de informatie.

dolores 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Fetele sunt cam speriata.Am ceva pete maronii si nu stiu daca e bine sau nu.
La mine e perioada cind ar trebui sa-mi vina ciclul,o fi normal?
Am sunat dr,dar astia aici nu dau nimic de sustinere,ca zic sa lasam natura sa-si faca treaba si sa stau linistita.Prietena mea a sunat dr din Ro si ala a spus sa iau 6 ustrogestan.
Ce naiba sa fac? :cry:

Dana 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Buna burtici.
Revin si eu pe la voi si constat ca v-ati inmultit muuuuuuul de cand nu v-am mai vizitat. De fapt am mai tras cu ochiul dar mai putin. Am vazut ca si voi sunteti in concediu medical de 90 de zile deja, ca si mine Veronici si imi cer scuze dar nu am mai retinut cine ca de suntem gravide cu burta mare si mintea parca din ce in ce mai scurta (cazul meu cel putin).
Eu am aceeasi problema cu Concediul medical. Ba mai mult, eu lucrez in invatamant si ptr ca am avut niste vacante cu ce am lucrat anul asta nu acopar concediul care deja l-am luat, dupa cum spun cei de la contabilitate, care sunt niste dobitoci. Asa ca musai ca sa am acoperire sa ma intorc o luna la servici ceea ce o sa si fac mai mult fictiv, deci voi fi pontata cu acordul sefului (cred ca a intrat in anul mortii de a acceptat el asa ceva) dar voi sta mai mult acasa. Intrebarea mea ar fi daca eu ma intorc la servici dupa 90 de zile de Concediu medical, dupa o luna pot sa ma duc la comisie sa iau iarasi concediu inca 2 luni aproape?
Si ar mai fi faptul ca eu am dr in Bucuresti si apartin probabil de Casa de asig de sanatate din Pitesti unde va trebui sa vin sa iau aprobare dupa care sa ma intorc la Bucuresti la dr de acolo sa imi dea concediul. Veronici , tu cum ai procedat? Ca vad ca nici tu nu esti din Bucuresti?
tanima 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

neatza gagici,
scuze pentru greselile comise azi noapte ... cine m-a pus sa mai scriu din moment ce eramn deja somnambula???

Dana in primul rand calmeaza-te. Doi - si eu as lua utrogestan fara sa-mi spuna dr. Dar nu 6. Petele maro/rozaliu sunt inca OK ... doar cand e rosu aprins e de speriat.
Linisteste-te si nu fa eforturi ... e o mica sangerare ... poate ca incerca sa-ti vina CM peste sarcina ... se mai intampla.
DECI: fara efort, calm, mult pat si eventual utrogestan vaginal. Luat oral da somnolenta ... vaginal da scurgeri ... deci introdu ... dar stai intinsa 1-2 ore dupa. Eu sincer as lua numai 3 pe zi ... maxim 4. Daca nu e iminenta de avort ... nu se dau 6.

Ca sa te inseninez putin ...
stii cine m-a apelat ziele trecute? Pe topicul Timisoarei? Geta - colega mea de apartament. O mai stii? E bine. In SUA cu sotul si baietelul de 1 an jumate. Si-a adus aminte de tine si ca trebuia sa pleci in germania ... tre sa-i spun ca ai si facut-o ... acum facem deocamdata schimb de mailuri.
Vezi tu ce mica e lumea ... si pe site-uri ne reintalnim?
Hai si nu te mai stresa.

Miro16+
am o nepotica talentata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

'neata buna!

pe aici e iasomia in plina floare si ma innebuneste mirosul, as sta numai in fata blocului sa sunt 3 tufe mari...

MIRO, de fapt... cam in toate pozele alea eram la munca. Eu coordonez impreuna cu un coleg activitatea unui ONG cu specific pe protectia mediului si facem multe programe in natura, programe de educatie pentru copii atat in sistem formal cat si non-fomal. Anul trecut a fost unul exceptional pentru ca am si avut foarte multe iesiri din tara (seminarii, work-shopuri, vizite la parteneri). Nici tura din Africa nu stiu daca sa o trec la vacanta sau munca pentru ca am mers acolo ca reprezentant al organizatiei noastre, voluntar pe un santier de solidaritate internationala. Pe santier am plantat arbori = "lupta impotriva desertificarii". Stiu ca nu am oprit noi inainterea desrtului cu cei 211 arbori plantati in 2 saptamani dar am dat un bun exemplu tinerilor de acolo si mai ales am avut ocazia sa ne cunoastem reciproc si poate sa ne intelegem mai bine unii pe altii. A fost cea mai extraordinara experienta din viata mea (si nu pot spune ca pana atunci am stat inchisa in casa).

sorry, nu am adus poze cu mobila ca nu aveam baterii pt aparat si cand mi-am dat seama era prea tarziu ca sa mai ies sa cumpar. maine...

fetele, eu stiu de la un medic gine (nu al meu) ca e f sanatos pt orice femeie sa manince un fruct de kiwi pe zi (pt organele genitale), cu atat mai mult in sarcina!, asa ca desi nu imi place la nebunie, incerc sa maninc unul in fiecare zi! oricum, stiam deja ca un kiwi contine vitamine cat un kg de portocale!

pe mai tarziu

marcela 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marair spune:

Leyla, multumesc pentru lamuriri.Ma descurc eu, dar nu stiam incotro sa o apuc pe bulevard.Mio 76, nu m-ai lamurit:e la latitudinea mea sa-mi suspend contractul de munca?Adica pot fi eu in prenatal si cu contract indiv de munca nesuspendat sau contr. indiv de munca nesuspendat inseamna sa raman sotul acasa si eu sa vin la serviciu?Chestiunea mea legala completa e urmatoarea:In decembrie 2005 se da un regulament, prin care se spune ceea ce scrie si in art 4.85 din CMM si anume:ART. 4.85
(1) Salariatii “comaniei X" beneficiază de un avantaj în natură constând în ...
(2) Aplicarea prevederilor de la alin. (1) se va face pe baza regulamentului elaborat de părtile semnatare ale contractului colectiv de muncă.
(3) De prevederile de la alin. (1) nu beneficiază salariatul care are cazare gratuită asigurată de societate (inclusiv energia electrică) si a cărui familie locuieste împreună cu acesta în locuinta unde are asigurată gratuitate.
(4) De prevederile de la alin. (1) nu beneficiază salariatul care se afla in concediu fara plata, conform art. 2.35 sau are absente nemotivate. In aceste cazuri, cota va fi recalculata corespunzator.Asta e tot ce apare in CMM.Apare insa in data de 22.04.2006 un alt Regulament pentru aplicarea art 4.85 din CMM care spune, printre altele, ca: Nu beneficiaza de prevederile art. 4.85:
salariatii cu contract de munca suspendat (pe perioada suspendarii), pentru unul dintre urmatoarele motive:
-pe durata incapacitatii temporare de munca sau pe durata concediului pt cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani.
Am trei intrebari:daca intru in concediul pt cresterea copilului, mi se suspenda automat contractul individual de munca?Se considera ca , daca imi iau o saptamana de concediu, in acea sapt am contractul de munca suspendat?A treia intrebare:ce are valabilitate mai mare:CMM-ul sau acest regulament?Multumesc!Te rog, da-mi si legile care sustin afirmatiile tale.Din cate stiu, CCM-ul nu poate avea dupa el regulamente care sa restrictioneze drepturile date in el.Acest lucru scrie si in CCM-ul companiei mele.
Multumesc mult!UIte nr.ul meu de telef:0729 012 500-Raluca Mazilu.Da-mi un bip si te sun eu.Thanks!

Mergi la inceput