viata in germania 36
Raspunsuri - Pagina 6
tinatache spune:
quote:
Originally posted by gabi66
Buna ziua!
Mamica - din 15.04.2006 nu mai e nevoie de invitatie, doar o suma mica, cam 150 Euro.Asigurarea e obligatorie.
Aveti cumva cunostinta daca in alte landuri se recunoaste diploma de bacalaureat.S-ar putea sa fii o norocoasa ca stai in Nordrhein-Westfalen.In Bayern nu e chiar asa usor, ma interesez de ceva timp si nu prea am gasit multe informatii.
Apropo de landuri, tot aici in Bayern, a fost o situatie asemanatoare cu cea mentionata pe prima pagina a acestu capitol si fetita (2 anisori)a ramas cu tatal, pe mama trimitand-o acasa in Ro.Mama avea unbefristet, dar nu si cetatenie germana.
ai intrebat la Anerkennungsstelle aici in München si ti-a zis ca nu-ti recunoaste bac-ul? M-as mira... eu cand am intrebat zicea ca da.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
narcisa spune:
Are cineva idee??? Mai e nevoie de pasaport la intrarea in RO sau se poate doar cu Ausweiss pt. cetateniidin UE??? Eu parca stiam ca deja se poate doar cu buletinul ca sotului ii expira pasaportul, dar nu sint sigura. Voi stiti ceva in acest sens?
narcisa
tinatache spune:
Neatza! Ce-ati facut in weekendul lung? ati petrecut fromos?
incep eu: sunt zombi. de fiecare data cand avem cate 1 zi libera muncim ca prostii de ne intoarcem la serv. mai obositi decat vineri. Am mai rezolvat din problemele casei cu care am ramas mult in urma si alta ocazie nu avem sa le terminam.
Narcisa, eu stiam numai de Ausweiss, dar uita-te de siguranta pe www.mae.ro ca scrie exact. Cu Mutter-Kind-Kur ce ai mai facut?
PS: aveti cumva idee cum ne dam seama daca o anumita scoala primara e buna sau nu? Aud tot felul de povesti despre o scoala sau alta si cum noi planuim sa ne mutam pana intra Andra la scoala ma gandesc sa nu cad din lac in putz. Macar scoala de langa mine stiu ca buna...
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
Alina spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Are cineva idee??? Mai e nevoie de pasaport la intrarea in RO sau se poate doar cu Ausweiss pt. cetateniidin UE??? Eu parca stiam ca deja se poate doar cu buletinul ca sotului ii expira pasaportul, dar nu sint sigura. Voi stiti ceva in acest sens?
narcisa
Narcisa,
Sotul meu a avut pasaportul,de fiecare data.Stiu ca in autocar mai erau si persoane care aratau Ausweiss la austrieci si la unguri dar la romani pasaportul.Acum nu stiu daca s-o fi skimbat ceva...
Dar voi cind plecati?Stiu ca sotul meu si-a schimbat pasaportul anul trecut si a durat vreo 10 zile.
Alina
tinatache spune:
quote:
Originally posted by narcisa
narcisa
aaa, mi-am adus aminte, ca tocmai discutam cu cineva ca nemtii isi pot scoate pasaport temporar valabil 1 an chiar de la vama nemteasca. Cost 10€ sau asa ceva si ti-l da in 10 min.
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
narcisa spune:
Alina, mersi mult d e raspuns; pina la urma am sunat la Reisebüro si da trebuie pasaport in RO. Acum trebuie sa-si faca poze diseara ca sint cica speciale biometrice, e chestie de vreun an de zile, astia nu stiu ce sa mai inventeze. I-a zis ca dureaza 3-4 saptamani sper sa reuseasca miine dimineatza sa depuna cererea.. Noi mai avem vreo 8 saptamani pina plecam , noroc ca astia iti trimit la timp instiintare acasa ca-ti expira pasaportul!
Cristina, nu te-am uitat, dar inca n-am ajuns la pediatru, eu am fost bolnava cam naspa si acum la inceputul sapt.viitoare tot avem controlul de 4 ani cu Patrick, cred ca voi lasa pe atunci sa vorbesc cu pediatra ce si cum, nu mai bat drumul sapt. asta! De uitat nu te uit! Si actele le-am primit de la AWO m-a cam enervat ca-ti trebuie si pt. tine atestat de la doctorul tau de familie, in fine am zis ca oricum inainte de concediu nu mai reusesc de aia am lasat-o mai moale cu timpul!
narcisa
enn spune:
Tinatache:
legat de scoli poti sa-ti faci o prima impresie pe baza Schulwegweiser-ului (descriere succinta a tuturor scolilor publice si private, nr. de clase, orare, activitati speciale), care ar trebui sa existe si online. Pe urma poti merge sa te informezi la "Tag der offenen Türen". Cel mai e bine e însa daca stai de vorba cu parinti "cu experienta" .
Sanatate multa copiilor! ...vezi sa nu aiba conjunctivita, noi am avut vreo 3 saptamini asta-iarna
E.
tinatache spune:
narcisa, atunci bafta! eu nu-mi pot planifica concediul la vestitul meu loc d emunca mi s-a prelungit contractul pana la 1 aug. si cum pt aug. inca nu am contr., nu pot nici sa-mi iau conc., nu? Am sa-l cer, evetual, la inc. lui august cand toti deja si-au rezervat si probabil ca eu n-am sa mai pot lua... mda... ma-nerfez!
enn, mersi de pont. Caut acuma dar pe net am gasit pt Frankfurt si alte orase dar pt München nu. Mai caut. Lui Patrick ii curg ochii de fiecare data cand e racit, ii trec o data cu raceala, apoi iar cand e racit... si tot asa.
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
aschiutza spune:
Narcisa, sotul meu a intrat acu doi ani in tara numai cu Ausweiss, nu a avut probleme. In schimb nu a putut schimba bani la banca fara pasaport...
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
narcisa spune:
Aschiutza, multumesc, acum ma tot macina problema daca sa-si faca sau nu pasaport; noi zburam cu avionul, in alta ordine de idei mi-e sa nu dam peste vreunul care n-are habar de legi la aeroport aici in Frankfurt sau pe Kogalniceanu. Ca uite la Reisebüro n-au habar si nici la Primarie, a intrebat sotul si au zis ca ii trebuie pasaport tot ce nu-i EU trebuie. Vroiam sa sun la consulat in Bonn miine, pe site-ul lor am vazut ca e o hotarire din 2004 ca au voie sa intre numai cu buletinul. In rest nu are nevoie de pasaport si pe unde mai mergem noi e tot EU asa ca chiar nu l-ar face neaparat. Offffff...........cit despre schimbat bani ii schimb oricum eu mereu cu buletinul meu, ca nu caram carticelele supa noi(eu asa le zic la pasapoarte). Si uite asa ma tot intreb ce sa facem.........
narcisa